ג´ימי סאמרוויל

alpha80

New member
ג´ימי סאמרוויל

לרגל יציאתו של אלבום אוסף חדש לג´ימי סאמרוויל , האוסף השני שלו, די זהה לקודם, רק שהפעם , בנוסף ל 17 הלהיטים שלו עם ברונסקי ביט, קומיונרדס וסולו, מצורף דיסק בונוס עם 9 קטעים שהם גירסאות ה 12" הארוכות המקוריות של הלהיטים הגדולים שלו. למי שלא זכה להכיר את הזיקית הצבעונית הזו (יש פה מישהו כזה בכלל?...) נספר בקצרה, שג´ימי סאמרוויל , סקוטי במקור, הוא אחד מנושאי הדגל הבולטים של מאבק הקהילה ההומו-לסבית בבריטניה לשוויון זכויות בפני החוק ובעיני החברה הבריטית. סאמרוויל הפגין בגלוי את נטייתו המינית במילות שירי הדיסקו-פופ שכתב, בקליפים ובהופעות, ולא נרתע מלטפל גם בבעיות מהן סבלה קהילתו, בתקופת המשטר השמרני של מרגרט תאצר בבריטניה. בגיל 23, הקים סאמרוויל את להקת Bronski Beat, שבלטה בין להקות הפופ-סינתיסייזרים של שנות ה-80, בזכות קולו הגבוה של סאמרוויל. הסינגל הראשון של הלהקה, "Smalltown Boy”, תיאר את תלאותיו של סאמרוויל במעבר מעיירה קטנה בסקוטלנד ללונדון הגדולה, והגיע למקום השלישי במצעד. למרות היותם בוטים וישירים זכו אלבומיהם של ברונסקי ביט להצלחה מסחרית גדולה. השירים שלהם דיברו באופן בולט קידום זכויות להומוסקסואלים, מה שהתבטא בשם אלבומה הראשון של הלהקה, גיל ההסכמה (The Age Of Consent), שעטיפתו עוטרה ברשימת מדינות אירופאיות ולצידן הגיל בו התירו (אם בכלל) קיום יחסים הומוסקסואליים, מבלי שהדבר ייחשב עבירה על החוק. האלבום כלל להיטים כמו “It Ain’t Necessarily So”, חידוש לשירו של ג´ורג´ גרשווין מ"פורגי ובס", ואת החידוש ל-“I Feel Love”, של דונה סאמר, ביצוע משותף של ברונסקי ביט עם מארק אלמונד. בתום שלוש שנות פעילות התפרקה הלהקה, וסאמרוויל הקים יחד עם הקלידן ריצ´רד קולס את להקת The Communards. הקומיונארדס, שלקחו את שמם מתנועה רפובליקנית צרפתית מהמאה ה-19, נקטו בקו פוליטי שמאלני-רדיקלי, ועל עטיפת אלבומם השני- אדום (Red), צויירו מגל וחרמש, שהרכיבו את סמל המפלגה הקומוניסטית של ברית המועצות. הקומיונארדס זכו להצלחה רבה, בעיקר בזכות ביצועים מחודשים , כמו החידוש לשירה של תלמה יוסטון, "Don’t Leave Me This Way", שהגיע לפסגת המצעד בשנת 86´. בשנת 1989 החל סאמרוויל בקריירת הסולו שלו, ואלבומו הראשון, Read My Lips, זכה להצלחה רבה. אלבום זה הניב להיטים, שהגיעו לצמרת המצעד הבריטי, ביניהם חידוש לשירה של פרנסואז הארדי, "Comment Te Dire Dieu", וחידוש נוסף ל-“(You Make Me Feel (Mighty Real” , שירו של סילבסטר, זמר דיסקו והומוסקסואל מוצהר, שחי בקהילת סן פרנסיסקו בשנות ה-70 ומת מאיידס. בשנת 91´ הוציא סאמרוויל את הסינגל “Run From Love”, וב-95´, בהפרש גדול של שנים, יצא אלבום הסולו השני, Dare To Love, ששיר הנושא שלו עסק באהבתו של גבר לקטין. בשנת 99´ הוציא סאמרוויל את האלבום Manage The Damage, ובשנת 2000 יצאRoot Beer, אי.פי. שכלל אוסף גרסאות-רמיקסים לשירים מהאלבום הקודם, בי-סיידז, וקטעים נדירים. אלבום האוסף החדש מסכם 20 שנות קריירה, עם גירסאות שאת רובן לא היה ניתן להשיג בדיסקים עד כה. אז..... תנו לו את הכבוד המגיע לו, הא?....

turrican

New member
זמר גדול -מגיע לו הכבוד!

תודה אלפא על האינפורציה המענינית על ג´ימי סאמרוויל . מה שאני זוכר מלהקת Bronsky beat זה הקליפים הנהדרים שלהם. נדמה לי בקליפ Smalltown boy או Ain´t Necessarily So מראים שההורים שלו מגרשים אותו מהבית (בגלל היותו הומו?!) ומגיעה משטרה הביתה. ממש קליפ מרשים ! ובכלל להקה אלקטרונית מצויינת שאיך שהוא התפספסה בפורום וטוב שאתה מזכיר אותם כי מגיע להם בראבו על לא מעט להיטים . היה עוד קליפ שסאמרוויל וחבר שלו מהלהקה (הם היו זוג?!) יוצאים ביחד והחבר שוחה בבריכה. יש לציין שקריירת הסולו שלו היתה מרשימה (למרות שחידש לא מעט שירים) ואני זוכר לא מעט שירים שלו .תקן אותי אם אני טועה אבל שם הלהקה לקוח מידידו Steve bronski שהיה הקלידן של הלהקה.

היה מן קטע כזה....

בשמונים, של חבורה של אנשים ששרים בערך אותו הדבר. זה כולל את ג´ימי-ג´ימי סאמרוויל, ואת מארק אלמונד ואת מרטין גור... בערך כל הגברים שרו אותו הדבר. טוב, לא כולם, אבל היתה מן קבוצה כזאת של גברים עם טנור בכייני מגניב כזה. כמו שהיה באופנה פעם נשים עם קול קופצני צפצפני כזה (טויה, סוזי סו, טוני באזיל
)

היה לג´ימי (במסגרת הקומיונרדס)

דואט don´t leave me this way (גם חידוש, לא זוכר של מי במקור. יכול להיות שגם זה היה במאמר של אורן?) עם זמרת ששרה בקול הרבה יותר נמוך ממנו (אופ-טופיק קטן: בערך באותה תקופה פיליפ גלאס כתב אופרה על פרעה אחנטון בה אחנטון הוא זמר בעל קול גבוה, ונפרטיטי אשתו היא בעלת קול נמוך ממנו. זה יצר דואט ממש מגניב של קולות שמשתלבים זה בזה עד שקשה להבחין מי הגבר ומי האישה). בקליפ בכלל אפשר היה לראות שהזמרת ענקית לעומת ג´ימי הקטן. היה נחמד. ואם אני לא טועה, לג´ימי ולמארק אלמונד היה דואט נחמד: חידוש של I feel love, יחד עם johnny remember me.

כן כן. קראתי. אורן כבר כתב הכל.

כנראה שבאמת הדבר היחיד שאני יכול להוסיף זה את חוויות הסקס שלי

dj80s

New member
שתי תוספות...

א. שכחת להזכיר את הסינגל השני שיצא מ-The Age Of Consent, הסינגל המעולה ?Why שעד היום כשאני שומע אותו אני הולך להביא יעה כדי לאסוף את הזכוכיות שבטח התנפצו איפשהו בבית בגלל האוקטבות אליהן הגיע ג´ימי בוי. גם השיר הזה מדבר על קידום זכויות ההומוסקסואלים ועל מאבקם היומיומי של חברי הקהילה בחברה הבריטית השמרנית של אז. ב. לא קשור לג´ימי, אבל אחרי שהוא נטש את ברונסקי ניסו שני החביירים שנשארו (לא בטוח, אבל אולי הצטרף מישהו שלישי) להמשיך את ההצלחה של המותג והוציאו אלבום בעל אופי קופצני הרבה יותר ששידר לרגליים ופחות למוח - Truthdare Doubledare (לשמאלכם). מתוכו יצא הסינגל שלדעתי הוא הכי טוב של הברונסקי´ז על כל גילגוליהם - Hit That Perfect Beat, אחד משירי האייטיז המקפיצים ביותר ever. זה היה האלבום היחידי שהוציא ההרכב החדש. הוא לא זכה להצלחה שהזכירה במשהו את ההצלחה עם סמרוויל, ואחריו נאלצו החבר´ה להתאדות.

לג´ימי, כפארה עליו, בהחלט מגיע המון

כבוד. הביצועים שלו מעולים. SMALLTOWN BOY הצליח נורא ללחוץ על הנקודה הזו, בלב. נקודה שקיימת גם אצלי. אני לא חושב שהוא גורש מהבית (בקליפ), נראה לי שהוא פשוט עזב. הוא הרי אומר: THE LOVE THAT YOU NEED CAN NEVER BE FOUND AT HOME. את האהבה שאתה צריך, לעולם לא תמצא בבית עצוב, לא? יוצא בבוקר אנגלי קר, עם מזוודה קטנה...אמא לא מבינה למה אתה חייב ללכת...עולה לרכבת, ונוסע אל העיר הגדולה. די.
אהבתי מאד גם את WHY . תגיד לי למה?!
מצויין. או! וכמובן את AINT NECESSARILY SO. לא כל מה שכתוב בתנ"ך הוא באמת ככה. הטל ספק בכל דבר, במיוחד אם הוא גורם לך לכל כך הרבה כאב וסבל. איזו קדרות נפלה עליי. אלאדין, אולי תנסה להרים את המורל? אתה עושה את זה טוב. שבת שלום!

ודווקא בכיוון של הורדת המוראל

זה הזכיר לי שיר של soft cell בו מארק אלמונד שר: They say that home is where the heart is But home is only where the hurt is רוצה הרמת מוראל? 100 שקל!

אני אעשה לך בתשלומים

ואפשר גם לשלם בכוכבים של ישראכארט. תאמיני - לי זה עולה יותר!

אז תגיד שדוד שלח אותך!

100 שקל!!! (ותחליט מהר כי עוד מעט נגמר... חפי כבר לוטשת עיניים...)

למעלה