ג´יו ג´יוטסו

האתלטי

New member
ג´יו ג´יוטסו

היי אנשים למשהו יש מושג איפה אני יכול ללמוד ג´יו ג´יטסו בישראל ? שמעתי שיש זרם אחר של ג´יו ג´יטסו, ג´יו ג´יטס ברזילאי. אני בעקרון לומד קפואירה ומעוניין לשפר את ההפלות של הקפואירה שלי, ש70 אחוז מהם נלקחו מהג´יו ג´יטס. מחכה לתגובות שלכם jimmy

aiki-freak

New member
מה הקשר??

ההפלות בקפואירה נלקחו מג´וג´וטסו? מתי בדיוק הספיקו אותם עבדים אפריקאיים ללמוד ג´וג´יטסו? האם בדרכם לבראזיל הם עשו סיבוב שופינג ביפן?... משהו פה לא מסתדר לי... אולי לא הבנתי אותך, אנא הסבר.

האתלטי

New member
חח אתה משעשע

אז ככה - תלמד. הקפואירה כפי שאנחנו מכירים אותה היום השתנתה מאוד ב-150השנים האחרונות. לפני הקפואירה שאתה מכיר ורואה בטלוויזה הייתה קפואירה אנגולה- שהיא הייתה הקפואירה הראשונית.זו הקפואירה שהשתמשו בה העבדים כדי ללמוד להגן על עצמם. קפואירה איטית לכאורה, אבל פאטאלית. הקפואירה אנגולה, הייתה קפואירה שבה השתמשו גם בהגנות של ממש, לא רק בהתחמקויות כמו שאתה רואה עכשיו, והיתה הרבה עבודת ידיים - סטירות, אגרופים.. ממש מכות. לא היו בקפואירה אנגולה בעיטות מתוחכמות. אחרי זמן מה קם אדם בשם בימבה, הידוע יותר כ-מסטרה בימבה. זה היה לפני 150 שנה. זה הרבה אחרי עידן העבדות בברזיל. מסטרה בימבה לקח את הקפואירה אנגולה כמו שהיא, הוסיף לה מהירות, לקח אלמנטים מעולם המאי טאי(אגרוף תאילנדי), הוסיף כמה מנוברים של התחמקויות והפלות מעולם הג´יו ג´יטסו, דחף כמה אלמנטים של התעמלות קרקע - ועכשיו יש לו בידיים את הקפואירה ראג´יונל, הקפואירה כמו שאתה מכיר אותה. קפואירה כמו שלומדים בביתי הספר לקפואירה בישראל. מדי פעם בשביל היופי אנחנו גם עושים שיעורי אנגולה קצרים, מעין מורשת קרב לקפואירה. לאנגולה אין בתי ספר בארץ, עד כמה שידוע לי. בברזיל יש אקדמיות נפרדות לקפואירה ראג´יונל ולקפואירה אנגולה. מקווה שסיפקתי את סקרנותך.

aiki-freak

New member
ההיפך רק עוררת אותה...

אותו מאסטר בימבו...כלומר בימבה *שיעול* מה לו ולג´וג´יטסו? ג´וג´יטסו כידוע לי היא אומנות יפאנית. מואי-טאי תאילנדי. איך הגיעו הנ"ל לאומנות ברזילאית? מה להתעמלות קרקע ולאומנות לחימה? האם בימבה ביקר ביפן או בתאילנד?

האתלטי

New member
לא..

אחי בוא נהייה רציניים רגע.. האומנויות האילו הם אומנם מהמזרח הרחוק, אבל מסטרה בימבה מאוד התענין באומנויות לחימה, ובתור אחד כזה, הוא רצה לגלות הכל . אז מה שנראה לו מעניין הוא שילב. אני לא יודע לגבי ביקור ביפן או בתאילנד. אתה שואל מה הקשר בין התעמלות קרקע לאומניות לחימה. ראיתה פעם הופעה של וו-שו ? אתה ראית איך הם עפים באוויר ? אני מקווה שעכשיו אתה מבין. ד"א אני עדין תוהה אם מלמדים בכללל ג´יוג´יטסו בארץ.......

למעלה