יש ב"דו-קרב" בתל אביב ו "אחוות לוחמים" בקניון מלחה בירושלים הבוקנים והג´ו שם מתוצרת טאיוואן אולי אבל בטוח שלא מתוצרת יפאן. אם אתה רוצה להזמין לך בוקנים וג´ו איכותיים במחירים סבירים מתוצרת יפאן א תנסה להזמין ב tozando.com שממוקמים בעיר קיוטו שביפאן ועושים חייל בתחום החליפות, חרבות וכל מה שקשור באיאידו, איקידו, קנדו.
תודה על המידע. ראיתי את הצ´יקמוק ב"אחוות לוחמים" וקיויתי שיש מישהו רציני יותר באזור המרכז... לגבי tozano.com: כמה זמן לוקח משלוח ? האם יש בעיות במכס או איזושהי בירוקרטיה אחרת שרצוי להיות מודע לה ?
TOZANDם נהדרים. עם בוקנים וכל נשק מעץ אין שום בעיות. חליפות עלולות לעלות לך במכס קטן. תבקש שיכתבו לך SPORTS GOODS ותבקש שיכתבו שסך עלות המוצרים הוא 10 $ הם עושים זאת למעני תמיד ללא בעיות ועד היום לא היתה שום בעיה עם המכס. חרבות לאיאידו עשויות להתעקב במכס אבל גם עם זה בסופו של דבר הסתדרנו. אם תקבל מכתב מהמכס שהסחורה מעוקבת אצלם, אתה צריך רק לשלוח להם בפקס את המכתב בתוספת הצהרה שאתה מוכן לשלם את המכס בסניף הדואר המקומי. הם פשוט ישלחו לך את זה לסניף הקרוב. אני תמיד מבקש שישלחו את זה ב EMS וזה מגיע תוך ימים ספורים. במקרה שהמכס יעצור לך את זה תזכיר להם שאתה רוצה את המשלוח שיגיע אליך הביתה ב EMS זה כל הענין עם EMS . עד עכשיו מסיבות מסתוריות, החברה מ EMS הביאו לי את הסחורה אבל לא טרחו לגבות ממני את המכס. אין לי מושג איך זה אבל כבר עברה יותר משנה ונראה שאין להם שום פיקוח רציני על הענינים שלהם. לכן בקיצור אני ממליץ על TOZANDO ועל משלוח ב EMS בהצלחה זאב ארליך