ג´אז ובלוז

dj nr

New member
ג´אז ובלוז

אני מעונין להכנס קצת יותר לתוך מוזיקת הג´אז והבלוז אשמח לקבל המלצות על שירים יפים להתחלה.

zambush

New member
לפי דעתי ../images/Emo73.gif

ג´אז ובלוז הם תחומים קצת, הממ, איך אני אנסח את זה, "גדולים". זה לא כמו "תנו לי המלצה על רוק מתקדם למתחילים". לכן לפי דעתי קודם תגיד מאיזה סגנון אתה מגיע קודם לכן. אם מהאלקטרוני אז תנסה אסיד ג´אז, אני אישית מעדיף את St Germain אבל יש 1001 אמנים ולהקות אחרות שאני לא מכיר. בקשר לשאר, אין לי כוח לכתוב... פשוט תגיד מה אתה שומע כרגע כדי שיהיה קל יותר להתאים לך משהו ספציפי. בוקר טוב
.

mickeym

New member
ואני דווקא חושב אחרת...

לדעתי, לא ממש משנה מאיזה תחום מוזיקלי אתה מגיע, כי כמעט בכל אסכולה כזו יש השפעות של ג´אז. בכל מקרה יש כמה דיסקים שהם הבסיס של הג´אז ונחששבים לפופולריים ביותר ולכאלו שכל אוהב ג´אז צריך להחזיק. למשל Miles Davis- Kind of Blue מעבר לזה, תשאל ואני אשמח לענות... מיקי

KindOfBlue

New member
תן קצת יותר בשר

כדי להמליץ צריך לדעת לפחות האם אתה טירון מוחלט או מתחיל אם תספר קצת על מה אתה מכיר ואוהב יהיה הרבה יותר קל להמשיך

dj nr

New member
יותר פרטים

אוקי אז כדאי יותר לתת לכם כיוון אז ככה כששאלתי חברים ואנשים שיותר מבוגרים ממני איזה שמות עולים להם בראש כאשר אני אומר להם ג´אז ובלוז אז אמרו לי: 1.louis armstrong 2.frank sinatra ואכן שמעתי אותם ואהבתי אז אני מחפש משהו בסגנון שלהם קלאסי וישן אך לא חייב.

JLennon

New member
אם אהבת את ארמסטרונג

לך על: Ella Fitzgerald Billie Holiday וגם כמובן: Duke Ellingtion המוקדמים (משנות העשרים והשלושים) ן - Dizzie Gillespy ואח"כ תקשיב ל - MILES DAVIS - KIND OF BLUE ותמשיך ישר ל - JOHN COLTRANE לא תוכל לפספס

mickeym

New member
לגבי סינטרה....

סינטרה לא עושה ממש ג´אז, אלא קרוב יותר לסווינג. בכל מקרה, אם אתה אוהב אותו אני בהחלט ממליץ על BILLIE HOLIDAY ובכלל על כל תקופת הוליווד הזו אם זה פרד אסטיר, ג´ין קלי וכדומה. אם אתה אוהב את לואיס, תשמע את דיוק אלינגטון, וכל החבורה העליזה ההיא כלומר מיילס דיוויס, ג´ון קולטריין, ביל אוונס וכד´...

למעלה