ב...ש. ק. ר.

ב...ש. ק. ר.

איך תגיבו כאשר תגלו שבן הזוג/מישהו יקר לכם שיקר לכם??? אם יוודע לכם שהשקר שלו נועד כדי לא לפגוע בכם,האם תגובתכם תהי'ה שונה???

שבילית

New member
מאוד מקומם כאשר מישהו יקר משקר

צריך לבדוק היטב למה ומדוע הוא שיקר! א. אולי הוא לא מספיק ראוי לאמון שלי?! אז אולי צריך להיזהר לפעמים הבאות... ב. אולי השקר הוא כפי שאמרת- כדי לא לפגוע בי- ואז אנסה להיות הוגנת ואנסה להבין, אם כי אסביר לו שאני מעדיפה להתמודד עם האמת כל כמה שהיא פוגעת או כואבת.... ג. אולי אני משדרת שעדיף לו לשקר לי כי לא אהיה מסוגלת להכיל את האמת שהיתה? למשל,בקשר לילד שמשקר- אולי הוא יודע שאכעס מאוד או שאגיב בחריפות והוא לא יהיה מעוניין להתעמת איתי או לקבל עונש ולכן הוא מעדיף לרכך את האמת באמצעות השקר? בקיצור- צריך לבדוק היטב מה גרם לכך, ולדבר על זה כדי שלא תהיה "פעם הבאה". יום טוב, יום של אמת לכולם!

כשפוחדים מתגובה לא רצויה משקרים.

אני נגד אבל במציאות רואה שזה מתקיים. מי שפוחד לאבד משהו עלול לשקר.בעיניינים שבינו לבינה הפתרון שאני מצאתי הוא להשתדל להצהיר מראש על כוונות הקשר.לבדוק עם הפרטנר ציפיותיו לעומת שלי ובמצב של חיפושים לסכם מראש שהקשר הוא ללא מחויבות משני הצדדים כך שגם אם יש קשרים נוספים לשלב מסוים זה בסדר.אם קשר מסוים מתהדק אז אפשר לבקש מחויבות.אבל זה בשלב מתקדם של הקשר. אם צד אחד לא מוכן לקבל כזה סידור הרי שהוא עלול למצוא את עצמו במצב לא נעים שמשקרים לו.

touti

New member
כן

התגובה תהיה פחות עוקצנית ומרירה חוץ מזה מותר לשפץ את האמת לתועלת חיובית:)

ממש ממש לא סובלנית לחוסר כנות

בייחוד בין בני זוג אם רוצים לבנות משהו כל הכל צריך להיות פתוח גם האיכסה

touti

New member
מותר לשנות מפני השלום

וכמובן שכל דבר לגופו כאן זה כדי למנוע ממנה להיפגע, אדרבא, למה לא? אז השאלה מהו השקר והסיבה להשתמש בו. אני מאלה שמתנגדים להגיד הכל דוגרי בפנים. יש הפעיל שיקול דעת לפני מה שמדברים או מספרים

סאני42

New member
חחח זה רק לי מותר../images/Emo6.gif

אבל אם אתפוס אותו בשקר...אקרע אותו אחנוק אותו ואתלוש לו ת'שערות עם פינצטה!
אוקצור בשביל ה"פוזה" אתעצבן מכל שקר. אבל אם אתפוס שקר שמשמעותו בגידה!0ממילא יעוף עם בעיטה בתחת אז מה זה משנה....

נושא לדוגמא

את בקשר בן הזוג שלך בוגד בך אם תדעי - תפגעי הוא בסה"כ מונע ממך פגיעה סביר?

בעינייך זה סביר?

למה אנחנו מעדיפות לדעת את האמת? כי אז יש לנו שליטה על ההחלטות והבחירות שלנו.וכשמשקרים לנו נשללת מאיתנו השליטה וזכות הבחירה כי אנו מתמודדים עם מצב של אשליה.לכן לדעתי האמת תמיד עדיפה .גם אם היא לא נעימה עדיין אפשר להתמוד איתה.ועם השקר לא.

שבילית

New member
בלונדה את צודקת בעניין ההתמודדות עם האשליה

לדעתי אמא לשתיים הביאה את הדוגמה כדי להקצין למה שום שקר לא יתקבל בעיניה.

אין כמו האמת! ולשקר אין רגליים... ה

אנחנו מרגישים כשמשקרים לנו.או כשמסתירים משהו. כשאין מה להסתיר יש שקיפות. כשמשקרים בקשר זה פוגע בו ובאינטימיות שלו.

touti

New member
זו לא דוגמא טובה:)

לא מדובר במשהו הרסני כמו בגידה שעל זה אין עוררין

למעלה