ב.מ.וו 800GS

akuo9

New member
ב.מ.וו 800GS

שלום האם יש הגיון כלכלי בלקנות את האופנוע הנ"ל(הוא עולה 115000 ),.אני מתכון בהשואה לאופנוע אחר שהוא גם דו"ש וגם בסביבת אותו נפח אבל מהחברות שיותר פונות לעם (סוזוקי ..). אני יחדד את השאלה האם האמינות של ב.מ.וו תחזיר את ההשקעה הריאשונית בהנחה שאתה קונה את האופנוע ללפחות 6 שנים. השאלה היא רק על הצד הכלכלי תודה

ילוטייל

New member
תוריד 20% בשנה הראשונה

תלוי באיזה מחירון אתה מביט. קונה חדש - המחיר יצמח מייד למחיר בלתי הגיוני בעליל. ובכלל הענף בבעייה רצינית - אני לא רואה אנשים קונים אופנועים במחיר סביר והגיוני וכולם רוצים מחיר נמוך שלא כדאי כבר למכור. זהו.

akuo9

New member
בטח התכונת "המחיר יצנח"

התכונתי לחדש. השאלה אם זה ב.מ.וו זה אומר בשנים הקרובות פחות כסף על טיפולים ותיקונים? או שמבחינה כלכלית בלבד אין סיבה לרכוש ב.מ.וו אפילו אם אתה קונה את האופנוע לשנים רבות

Shredingerscat

New member
לא

BMW לא זול יותר באחזקה, וגם לא יותר אמין או עמיד מה תוצרת היפנית המקבילה. הF800 GS אופנוע נחמד, שמציע חבילה די יחודית, לא ממש התעלפתי מהתחושה שלו, אבל הוא בהחלט חזק. אם אתה מחפש השקעה טובה, אופנוע זה לא הכיוון, מה שלא תקנה יאבד מערכו יותר מ50% ב6 שנים, וידרוש הוצאות שותפות.

C O L T

New member
לא בהכרח

ותראה, הקאסטומים כמו VN800 מהשנתונים המוקדמים, דווקא התייקרו משמעותית. יש אופנועים ששומרים על ערך, יש אופנועים זולים לאחזקה ומעטי תקלות. כמובן שרכישת אופנוע חדש זה ממש טעות מבחינה כלכלית וכן, ירידת ערך אכזרית צפויה לו, עם הוצאות טיפולים. אם השיקול הכלכלי חשוב כל כך, טוב יעשה אם ימצא אופנוע רגוע בן כמה שנים, יוכל להנות ממנו בשקט ולמכור כנראה במחיר טוב, בלי לבזבז אלפים רבים בדרך.

iec

New member
תמיד כשמדברים על אופנוע אתה מכניס ברזל מתגלגל

C O L T

New member
אה,אופנוע לשיטתך זה כזה פלסטיק ואלומיניום...

שמפוזר על מאה מטר בשולי כביש הררי? כזה שמחירו צונח בחצי ברגע קנייתו ובמילא בעליו מעביר סכומים גדולים בהרבה לכיסי המוסכניקים רק כדי שהעגלה תמשיך לנסוע ולשבור שיאי מהירות על מסלול איילון הפקוק תוך שהיא מובילה את רוכבה לאישפוז ממושך וגבס רב? אה, כזה אופנוע...*
*- כאן זה PS, לא מיועד לכותב ההודעה שמעליי. מיועד לכל נטולי חוש ההומור היבשים והממורמרים של הפורום והקריות, זה הזמן לקפוץ בצעקות כמה COLT לא מנוסה באופנועי הספורט אך עדיין מעז להחזיק בדעה על כאלה, כמה הכל לא נכון ובעצם זה 97.5 מטר של כביש ו-48 אחוז של ירידת ערך... תהנו! לזרוק רפש חופשי, תהנו!

שחרול118

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo47.gif

"זה כזה פלסטיק ואלומיניום שמפוזר על מאה מטר בשולי כביש הררי?" אהבתי, ביום שאפגוש אותך מבטיח להוריד את הקסדה...

iec

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif

גדול... אבל בשביל שהאדומה שלי לא תעלב אני חייב לומר שהיא ביולי תהיה אצלי 4 שנים ועדיין לא ראתה מוסך-פרט לצמיגים שהתפנצ'רו בגלל ברזלים רוטטים שמשחררים ברגים בלי סוף לכביש הרחב
גבס בנתיים שמתי רק בקירות..טפו טפו טפו...חחחחחחחחחטפו (יריקה למי שלא הבין...אף אחד לא נחטף)
לא בגלל שאני יודע מה זה מהירות או שיא מהירות-אבל נראה לי יותר כיף לשבור שיא מהירות מאשר שיא האיטיות והריטוט לא?
הכל באהבה!

Shredingerscat

New member
נו בסדר

יש לפעמים יוצאים מהכלל, שבמסגרת ירידת המחירים יש להם עליה קלה, אבל, זה לא קורה בכלים חדשים, וגם אם קורה, זה זניח. וכמובן ש"התייקרו משמעותית" לאופנוע שיש כלכך מעט ממנו יחסית זה בכלל הצהרה שנויה במחלוקת.

C O L T

New member
מבקשים כמעט שליש מעל המחירון ולפעמים מקבלים

ולא מעט, זה אופנוע די נפוץ. לא GS500 אבל יחסית לכבדים, נפוץ.

Shredingerscat

New member
משום מה נרא לי שאתה מחסיר כמה פרטים

שגרמו למצב החריג. שליש מעל המחירון? אז למה לא לקנות 4-5 מודלים חדש יותר? אולי מדובר בכלים עם הרבה מאוד השקעה?

C O L T

New member
לא כזו השקעה. נו, תוספות כמו תמיד בקאסטומים

תיקים, אגזוזים, מגינים. אבל אופנועים די שחוקים ראיתי, אחרי תאונות קלות אפילו. ובכל זאת, לא מורידים מחיר. ושנתון חדש יותר דורש יותר כסף, גם שם מבקשים מעל, אבל פחות כנראה, עדיין יוצא סכום סופי גבוה יותר, משמעותית כנראה. ורגע, לא אמרתי עוד הרלי-דווידסון, אלה הישנים, מתחילת שנות ה-90. עולים לפעמים כמו 2005, בלי בושה. אופנוענות אחרת, מכל המובנים. אבל זה די מובן, מול אופנועי ספורט או אפילו דו"ש שעובדים קשה ולא תמיד מקבלים את התחזוקה הראויה, הקאסטומים רובם ככולם אופנועי סופ"ש, מטופלים ומלוקקים למדי, עם קילומטרז' נמוך.

Shredingerscat

New member
נו, קוני קסטום, אין שכל אין דאגות

טמבל: "בוא נקנה אופנוע" טמבלאללה: "כן, מגניב כזה עם פרנזים וניקלים" טמבל: "יאללה בוא ליבואן" טמבלאללה: "עזוב חדש, חבל, באותו מחיר אפשר לקנות אחד בן 10, בדקו אותו 10 שנים, בטח כבר אין לו מחלות ילדות, אם אפשר גם אחד שנפלו איתו קצת כדי לוודא שהוא לא נשבר בקלות"

C O L T

New member
בפועל - VN=30K, XTZ=18

יוקל שחושב את עצמו פטרהנסל מגיע לקנות סופר-טנרה,יוצא מהמאזדה-ליסינג, מגרד לסירוגין בצווארו האדום ובמפשעתו שלא מעניינת אותנו. מביט בבהמה המתפרקת, מחוזקת עם אזיקונים ושלולית שמן טרי מתחתיה. "כמה סוגר?" "נוסע בשטח?" "זה באריז-דכאר?" זולגות השאלות הרגילות. מזל שהמוכר לא שונה ממנו בהרבה, אחרת היה זוכה הקונה לתשובות מעליבות. אבל לא כאן, הוא מקבל סיפורים יפים: "אופנוע כמו חדש, אצלי עשה 800 אלף קילומטר, לפניי עוד 800 וזה רק המנוע העשירי, לא, האחת-עשרה, אני החלפתי לו לפני חודש ושכחתי. בעצם, אני עוד משלם על ההחלפה הקודמת. או שזה יקר, או שאני נוסע ממש הרבה. נוסע בכביש מצויין, רק קצת בלי רגש בקדמי. אם התעוררת בבית חולים - זה זה! ובשטח, חיה רעה! אמנם כל נפילה זה 4-5 אלף על תיקונים, פלוס החילוץ, היה צריך להביא מנוף כדי להרים את הטנרה מהרגל שלי, אבל מה, יכול השטח הזאת שווה את הפלטינות ברגל! ומי שלא מסכים פשוט לא יודע לרכב! לא תאמין איזה שטח עברתי, רואה את השביל כאן בחניה? כזה! אנ'לאמשקר! פתאום מתוך המאזדה מגיח\ה ספק אשה ספק חוטב עצים קנדי. קולות של דוב גריזלי זועם עולות מגרונה ואז מתגלה עם כל האימה שזו אכן נציגת המין הנשי. "אני באאא!" מגיב הקונה. "אז יאללה, זריז, זרוק מחיר..." "מחירון!???" "מה אתה דפוק?" והעסקה נסגרת על מחיר סביר. שלוש אלף ש"ח שהמוכר נותן עם האופנוע, רק שהקונה כבר יקח את הנבלה הסרוחה שבגללה צריך לקחת משכנתא שניה על הבית ולהעביר את הכסף ישירות למוסך. את הזבל המוטורי שנכחד מכל העולם יחד עם הדאצ'ה הרומנית, אבל שרד בכל מיני פינות אצלי ישראלים שחושבים את עצמם כמחזיקי האמת היחידה והמוחלטת. "מזל שאתה לוקח את זה, ולא איזה קאסטום, אחי" אומר המוכר המאושר שפעם ראשונה מאז נפגשו דרכיו עם האופנוע הזה מרגיש כי יצא בזול. תקבל איתו את הקאמלבק שלי שמונה ליטר, את הצביצב ואת המגפיים גארנה עם חתימה של רישארד סיינט. "כי ההם - רק פוזה..."

tedys strm

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שים אזהרה, הייתי באמצע האוכל. אני בכלל לא פרנואיד, אבל נראה לי שאתה בכוונה לא שמת
למה אתה יודע שאני ימני, יא שמאלני. אשכרה פורום מלא פסיכים חולי נפש

Shredingerscat

New member
../images/Emo6.gif

אתה דפוק, אבל משעשע, אכן הטנרה המצוי הולך ב5-6 מתחת למחירון, אם יש לו פחות מ100K על השעון והוא קצת שמור-אולי יקבל מחירון, לצערי אין לי איך להשוות לVN, בעצם יש, אבל לא בארץ, נמכר באנגליה עכשיו XTZ 750 די מקורי עם 5000 מייל ב2000 ליש"ט, שזה בערך 800 לי"ש יותר ממה שתקבל על טנרה מצוי, קסטומים משנת 95 עם 12000 ק"מ כנראה שיש יותר, סביר להניח שרובם מבלים את מרבית חייהם במחסן, ולכן כנראה המחיר שלהם נשמר יותר טוב או משהו, או שאולי רוכבי קסטום חושבים שאופנוע בן 10 הוא קלסיקה? טוב מעולם לא הבנתי למה מישהו ירצה אופנוע שלא למטרת רכיבה, זה שוק מוזר.

למעלה