ב-מה לעסוק בחיים ?

tikrin

New member
ב-מה לעסוק בחיים ?

היי, אני רוצה להתמקד ב-מה לעסוק בחיים . כמובן שנושא זו ברגע שמתחילים לדבר עליו ולחפור בו , מתגלים עוד המון נושאים לא סגורים בחיים (שלי). העיניין שאני לא יכול להרשות לעצמי כלכלית, להתחיל לחפור ולפתור את כל הנושאים. ואני רוצה למצוא ב-מה אני אהנה ול-מה אני מתאים לעסוק. השאלה האם יש מאמנים שמתמקדים בנושא זה בלבד? מה עלי לעשות בשביל לא להיגרר במהלך הטיפול (אימון) לעוד נושאים (אפילו שהם קשורים)? במידה ויש מאמנים שקשורים לנושא עבודה והם גיי פרנדלי- בת"א - אני אשמח לקבל המלצה

יודה ב

New member
במה לעסוק

בוודאי שתהליך אימון יעזור לך למצוא ממה תהנה ולמה אתה מתאים. יחד עם זאת, מחובתי לומר לך שאימון מוצלח גם מביא לידי ביטוי פלחים אחרים מהחיים שלך. אין הצלחה ללא איזון וגם הצלחה בקריירה קשורה למכלול החיים שלנו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון קריירה

איש יקר, האימון שאתה מבקש נקרא אימון תעסוקה או אימון קריירה. יש מאמנים שמתמחים בתחום הזה, אנו לא ממליצים מעל גבי הפורום. כפי שאמרת, הנושאים האילו קשורים גם לנושאים אחרים, לכן באימון טוב יהיה נכון לגעת גם בנושאים האחרים, גם אם הדגש יהיה על נושא התעסוקה. כיצד לא תגלוש יותר מדי לנושאים אחרים? זה צריך להיות ההסכם שלך עם המאמן - מה מטרות האימון והיכן לשים את הדגש, גם אם יש נושאים אחרים שמציצים בפתח. מאמן צריך או להרגיש שמתאים לו לעבוד כך או לומר לך את דעתו אם הוא חושב שזה בלתי אפשרי. לגבי גייס - קהילת המאמנים היא פתוחה, מעולם לא שמעתי על מאמן שלא עובד עם גייס, ולא חסרים גם מאמנים מהקהילה גם אצלנו בפורום. אין סיבה לחשוש במיוחד, אבל אולי כדאי שתזכיר את הנושא בפני המאמן/מאמנת לפני תחילת האימון, כדי לסנן את מי שלא ירגיש נוח.

לא תמיד אפשרי

חיכיתי לראות מי מהמאמנים ירים את הכפפה... אני אומרת בכנות: לא תמיד אפשרי. נתקלתי במקרים שבהם אנשים מגיעים אלי עם מצב מורכב ביותר, מצב שמערב תחומים רגשיים רבים, ומבקשים מטה קסם. בשנים עשר מפגשים (למעשה הם מקווים לפחות), בלי לגעת בשום נושא רגשי, לפתור בעיה שנמשכת שנים ועשורים. אבל בלי לעבוד באמת. בלי לבדוק לעומק מה קורה מתחת. בלי לבדוק את הנושאים שיוצרים את הבעיה הזו. רק לגעת בסימפטום, בקלילות ובמהירות, ולפתור הכל בבת אחת. אני לא אגיד שלא היו לי הפתעות בקריירה, כשחשבתי שזה גדול מדי ודווקא התקדמנו מהר, אבל בד"כ זה לא עובד כך. בד"כ אם זה משהו גדול ומורכב, שאתה מרגיש שקשור לנושאים רבים, זה יקח את הזמן שלו ואת ההעמקה שלו.

אמאלה2010

New member
גם אני שוברת את הראש בימים אלה...

למרות שאני יודעת טוב מאוד מה אני רוצה,אבל אני מרגישה ששמים בפניי מחסומים כל הזמן,בשביל להגשים את ייעודי!

התחושה ששמים מחסומים בפנייך

היא תחושה שאפשר לקחת אותה כנקודת מוצא לעבודה. ובמטרה, לא להרגיש כך בסופו של דבר, אלא להרגיש תחושה של יכולת. שאת יכולה להגשים את יעודך, ומתחילה לעשות זאת בפועל.

שמחתי מאוד

אם מתישהו אצא קצת מהפורום אולי אקליט את השלישי

תלתלית3

New member
מי מאפשר להם לשים לך את המחסומים ?!

מי קובע את הגבולות שלך ? מי מנהל את חייך ? האם את מנוהלת ?

maytalesh

New member
עיסוק לחיים

יש באינטרנט מבחני הכוונה, אותם ניתן לעשות ללא תשלום. אימון אכן יכול לעזור לך. אני חושבת שמאמנים מעצם היותם מאמנים כולם גיי פרנדלי. ולגבי להיגרר לעוד נושאים- למה לא? על מנת לבחור נכון כיוון בחיים כדאי לך לעבור תהליך עם עצמך וכן להגרר לנושאים אחרים.

למעלה