ב י ק ו ר ת !! בונה??

ב י ק ו ר ת !! בונה??

למה כשאומרים לי ביקורת, במקום לשמוע וליישם אני נפגע. ומתעצבן. ראיתי פעם באיזה ספר על יחסי אנוש ``אני מוכן לשמוע ביקורת על הטעויות שלי- אם היו לי`` אני יודע שכל המבקרים מעוניינים ב`טובתי`.. איך שכתוב בתפארת ישראל ``כשמחרפים ומגדפים אותך, תעשה אוזנך כאפרכסת להקשיב היטב ברוח שקטה על כל דבר קטן וגדול שיאמרו לך המוכיחים הנאמנים. בזה ייטיבו לנו מחרפינו יותר מאוהבינו, כי האוהבים שלנו, על כל פשעים תכסה אהבתם. אולם אלו המחרפים הם המלמדים הנאמנים, וכל חסרונותינו בפיהם ברור ימללו`` לא שאני חושב `הוא בטח לא יודע` או `סתם עוד אחד שלא מבין..` אני שומע את מה שאמר והא ראיה אני נפגע... ובמקום להודות למבקר, אני `עונה` כמו שכתוב... עד שהוא יוצא עם דמעות בעיניים, ולא יעיז להכנס לרדיוס שלי במאה הבאה.. אחרי שהוא הולך אני קולט ת`טעות שעשיתי. וחוץ מזה שהפסדתי חבר טוב. אני מגלה שאני עצמי לא מושלם.. לא מתקרב אפילו.. אני לא יודע איך `לאכול` את זה.. אוף !!

תרשה לי...

להגיד כמה רעיונות, אתם לא חייבים להסכים! א. יתכן שאתה קטנוני?! ב. אתה יודע כמה שווה הביקורת?! ג. אתה יודע מה הדברים הרעים שבך (אם מותר לומר דברים כאלה על יהודי)?? . לדעתי כדאי שתשב לברר עם עצמך את הפרטים הללו. ב ה צ ל ח ה !

תאמת- זה ישמע מגוחך ומצחיק אבל

אני מרגיש מושלם.. לא חסר לי כלום: גבר, אשכנזי, לומד. יודע הרבה. מה עוד? (פושט טלפיים777)

אומרים, שבכל צחוק יש גם אמת...

מעניין, אני גם מרגישה מושלמת, לא חסר לי כלום: אישה, ספרדיה, עובדת, יודעת הרבה, מה עוד? השלמות נמצאת בתוכנו, לא בחיצוניותנו. כשנלמד שהחיצוניות היא רק כלי עזר, והעיקר הוא הפנימיות - יהיה לנו יותר קל לחיות עם עצמנו, ועם הזולת שסביבנו. נאהב יותר, נכבד יותר, ונרגיש שלווים. כפועל יוצא מכל אלו - גם יהיה לנו קל יותר לקבל ביקורת. להגיע לזה - זה תהליך ארוך ומורכב. הוא תובע הרבה מחשבה, הרבה אומץ, והרבה כנות. אבל התוצאה שלו היא כל כך נפלאה - ששווה להתאמץ. בהצלחה.

הו התעוררת? קיוותי שלא תראי את זה..

ובעניין הביקורת: את צודקת שזה שווה. אבל בשעת מעשה האוזניים לא שומעות בכלל... אטומות. או משהו כזה...

זה מאד ברור וטבעי שלבנאדם קשה

לשמוע תחסרונות של עצמו.זה חיסרון!לאפחד זה לונעים.הבעיה שכל אחד חושב שלשני יש תבעיה הזאת ואת זאת ורק יודע לבקר אחרים ולא מודע או שמודע ודוחק שיש לו את החסרונות האלה גם וגם אם אדם ששומע דברי תוכחה על עצמו ומתעצבן או נפגע אחרי זה הוא עושה חושבים עם עצמו ולפעמים זה מאיר לו דברים שהוא לא חשב שיש בו!צריך רק לדעת באיזה דרך לעשות אתזה בצורה נעימה ולא בצעקות!ואין בנאדם מושלם בעולם עובדיה!עד 120 ישלנו עלמה לעבוד זה שאתה אשכנזי וכל זה אני מסכימה איתך אבל יש בנוסף לזה מידות ,התנהגות ועוד הרבה..

שומר 23

New member
ראשית

דע לך חידוש יותר גדול גם אם זה שונא שלך תקשיב לביקורת שלו לך תדע מה תשמע שם.. שנית זה טבעי שמגיבים קשה בעיקר לביקורת נכונה כך שלא התגובה היא הנקודה אלא ענין ההקשבה לא משנה איך תגיב ואולי כן משנה אבל הדבר החשוב יותר הוא שתחשוב אולי הוא צודק..

וזה מה שנקרא ביקורת על ביקורת!

צודק צריך לעבוד על הכבוד שהוא שורש כל הבעיות

למעלה