ב ב ק ש ה !!!

בילביל

New member
ב ב ק ש ה !!!

בבקשה - תגידו שיש סיכוי שהוא יצא מזה. רוקי בן 4.5 חודשים והוא בשלב מתקדם מאד של ... כלבלבת. (למרות שקיבל את כל החיסונים שלו בזמן !!) הוא כזה מסכן ועצוב. ומפרכס כולו. מקבל כל יום זריקות. הוטרינרים כבר מדברים על הרדמה אוווף. מה לעשות?

הילההיל

New member
ממש ממש ממש מבינה אותך...

היה לי כלב שאהבתי ואני עדיין אוהבת גולדן רטריבר, בגיל שנה וחודשיים חלה בכלבלבת וגילו את זה יחסית בשלב מתקדם והוא גם היה מחוסן וניסו לטפל בו והוא היה מאושפז בבית החולים הוטרינרי בראשון לציון אבל היו חייבים להרדים אותו לפי מה שהוטרינרים אמרו, זו מחלה זוועתית והכלב סובל ממנה הפירכוסים וחוסר השליטה שלו ועצב שיש בו ועוד דבר חשוב!!! הוטרינרים בבית החולים הוטרינרי אמרו שנתנו לו לפני שהגיע לבית החולים הוטרינרי יותר מידיסטרואידים וזה החמיר את מצבו אז תיזהרו כי יש נטייה לתת הרבה סטרואידים לפי מה שהבנתי!!! זה אחד הדברים הכי קשים שהייתי צריכה לעבור אני ממש ממש ממש מבינה אותך, הלוואי וכלבך יצא מזה ותזכו להיות איתו עוד הרבה שנים!!!

ella100

New member
זה קשה לך ולו

עברנו דבר דומה עם כלב של הבת שלי.אומץ מצעב"ח. ואתה יודע מה עורר את המחלה-החיסון. לכלב היה קצת חום,אנחנו לא ידענו שזה מצב בו לא נותנים חיסון אבל הוטרינר הפרטי התלבט בקול רם האם לתת חיסון מוחלש או מומת ונתן לו מוחלש ואז הופיעה הכלבלבת. הם מאד סובלים,בקושי יציבים,מחוסרי תאבון. מעניין,אולי יש התקדמות כי לפני 3 שנים אף אחד כולל הבית חולים הוט' לא נתן סיכוי. היא רצתה לנסות גם טיפול הומיאופתי,אבל זה היה ממש לפני יום כיפור וזה לא הסתדר. הבת שלי נשברה כשהפרכוס הגיע לראש, פשוט המסכן לא יכול היה להחזיק את הראש ואז הוא הורדם. עד היום אנחנו מתגעגעים אליו . אם הפרכוס מתקדם,אל תתן לו לסבול

Oogi

New member
נורא, נורא כל כך...

חשוב לדעת שעל בקבוקי החיסון רשום שיש לתת אותו אך ורק לכלב בריא! לכן כל מי שחושד שהכלב שלו חולה (אפילו אם רק מתגרד יותר מדי), שידאג שהווטרינר קודם יבדוק את הכלב (כמו שהוא באמת אמור לעשות) ורק אח"כ יתן לו את החיסון, וזאת כאשר הכלב בריא ב 100%. זה כבר המקרה השני השבוע שאני שומעת על ווטרינר שקודם מחסן ואח"כ שואל שאלות. (כמובן, אין באמור למעלה כדי לרמוז שחלק גדול/רוב/כל הוטרינרים הם כאלה, אלא רק מתן המלצה לפקוח עיניים כשבאים לחסן).

Oogi

New member
עצוב...

מקווה מאוד שהכלב יצא מזה, ובעיקר שלא יסבול... לפעמים, גם אם הכלב קיבל את כל החיסונים הוא עדיין עלול לחלות, עקב חיסון שלא נשמר בתנאים מתאימים, או תרכיב שלא הוכן כראוי, או חיסון שניתן כאשר הכלב אינו בריא ב100%, ועוד.

Oogi

New member
מידע לגבי כלבלבת:

CANINE DISTEMPER במאמר מצויין שבקרב גורים אחוז מקרי המוות כתוצאה מכלבלבת הוא כ 80%. לא ממש חדשות טובות, אבל זה אומר שעדיין יש תקווה... (חשוב גם לקרוא ולהבין מהן ההשלכות לגבי כלב ששורד את המחלה, שכן לעיתים נגרם לכלב נזק בלתי הפיך עקב פגיעה במערכת העצבים).

מייקלס

New member
אוי, באמת ממש עצוב לקרוא

כולנו פה מחזיקים את כל האצבעות שהכלבון ישרוד את המחלה האיומה הזאת. הרבה אין מה לעשות, חוץ מלחכות ולתת המון אהבה, וכמובן טיפול תומך מתאים. די מפתיע שכלב שעבר את כל סידרת החיסונים יחלה. מקווה שבאמת מדובר בצרוף מקרים נדיר, ולא בוטרינר שרלטן שלא מקפיד לחסן בצורה נאותה. תהיו חזקים.

למעלה