בת 79

18003601

New member
בת 79

אמאי בת 79 שהייתה צלולה לחלוטין בחודשים האחרונים מצבה הדרדר לאחרונה שאלי אותה אם יש לה גזר אז היא אומרת לי גזר? מה זה שאלתי אותה אמא קרה לך משהו? והיא עונה כן ניראה לי קורה לי שנעלם לי הזיכרון לעיתים בשבועות האחרנים היא חושדת שגונבים לה דברים מאד ביקורתית והכי גרוע ההתנהגות שלה לאבא שהא אדם סכרתי רואה רק צללים הבאנו לו פיליפינית והיא עזרה לשניהם זה עורר קינאה אצל אמא והיא התחילה להתנהג לאבא כאילו הוא הילד של השטלטות חסרת תקדים אם למשל הוא הולך ואחי אוכל שם משהוא {הם שכנים} מיד היא רבה איתו בצעקות בעצבים שהיא סתם מבשלת ולמה הוא אוכל שם ולמה הפיליפינית נוגעת בו ושהוא מתחיל איתה נידבק אליה בימים האחרונים היא מדליקה אותו כך ואז זה חגיגה הוא מוציאה אותו מהכלים והצעקות הם הגיעו למצב שהם זורקים חפצים אחד לשני ,והכל מתחיל ממנה ,ביום חמישי קרה משהוא חריג מ ומשונה בבקר היה לאבא תור לרופא עינים הזמנתי מונית ונסענו ,חזרנו בשתים דופקים בדלת איש לא עונה חיפשנו אותה אצל אחותי היא לא נימצאת אצל אחי היא לא נימצאת{כולםגרים באותה סביבה}טוב נישארנו אצל אחי חשבתי אולי היא נסעה לאיזה מקום אחרי שלוש שעות היא מתקשרת לשאלתי איפה את מה קרה? ישנתי למה נעלת את הבית אף פעם את לא נועלת התשובה מה אני ישן עם דלת פתוחה ? טוב שלחתי את אבא לבית יחד עם הפיליפינית ואמא הגישה להם אוכל {ככה מספרת הפיליפינית} ופתאום אמא כניראה זרקה לו מיליה על הפיליפינית והוא התרעם מה היא עשתה פשוט דבר מסוכן היא נעלה את הדלת החלונות ניתקה את הטלפון והחגיגה התחילה צעקות זריקת חפצים {לציין שהפיליפינית אכלה ויצאה }ואנחנו מתקשרים והיא לא עונה אבא לא עונה ככה כמה שעות לא הבאנו מה קרה אחכ אבא הצליח להתקשר וליקרורא לי מצאתי אותה בהטרף של עצבים ותלונות שהוא הרביץ לה מה שאני לא מאמינה אבא היה רטוב כולו כי היא לקח ספל מים וזרקה עלין לפני שבועים אני ניזכרת בשיחזורים לאחורה התקשרתי אז היא אומרת לי את רואה הוא רוצה ליזרוק עלי את הכסא ואבא אומר איזה שטויות? אני נוגע בכיסא מחזיק אותו זה הכל ,אנני יודית ניראה לי שהיא חטפה הפרעה נפשית? חושבת ששונאים אותה ושאנחנו חושבים " אף אחד לא מאמין לי שאני יותר חולה ממנו"קשה לה ליראות שאנחנו אומרים לאבא איזה מילה טובה או עוזרים לו היא מיתנהגת ורוצה להשטלת עליו כאילו הוא הילד שלה שאלתי האם זו תופעה מוכרת? ומה זה יכול להיות

חנה יקרה

אני יכול להמליץ לך על חנות מחשבים מצויינת בה ניתן לרכוש מקלדות שיש בהן נקודה אני לא יודע מה עם חברי הפורום האחרים אבל אינני חושב להתאמץ ולקרוא בלי סימני פיסוק סימני שאלה דוקא יש במקלדת שלך

ronnyw

New member
הדברים שכתבת חשובים ובוערים וקראתי אותם

בעיון ובמלוא תשומת הלב (למרות הנקודות, יענקלה. זה ממש בטל בששים מול המיית הלב של הכותבת). קודם כל ולפני הכל - עברתי בדיוק את מה שעברת. אבא סכרתי שהלך והתעוור, אימא עם דמנסיה שהלכה והתחרפנה. מריבות, צעקות, אלימות (שלא היו בבית מעולם מעולם קודם) ועובדת פיליפינית מסורה ואומללה אחת. אשמח לשוחח איתך בעל פה (כתבי לי מסר אישי עם הטלפון שלך, או שאשלח לך את הטלפון שלי) אבל אתן לך כמה הארות (ב- 'א') מנסיוני. לצערי אין לי פתרון פלא... א. יש לך שלוש בעיות: האחת - אימא, השניה - אבא והשלישית ה- ה"ביחד" שלהם. הרבה פעמים אמרתי שהבעיה השלישית היא הקשה מכולן. היינו אפילו בשלב של חיפוש מוסד סיעודי לאימא שלי על מנת להוציאה מהבית, כי החיים של שניהם תחת אותה קורת גג היו בלתי נסבלים. (לא עשינו זאת בסוף, אבל הבאנו מטפלת שניה) ב. מותר ורצוי להשתמש בתרופות הרגעה. אתם חייבים להבין, שכשאימא אומרת שאבא מנסה להרביץ/להרוג/לגנוב (הכל, כמובן פרי דמיון והזיה, זה חלק מתופעות המחלה ואל תכעסו עליה בשל כך !!!) ) היא מאמינה באמת ובתמים שזה מה שקורה. היא מפחדת, היא חרדה, עולמה מתמוטט עליה היא אומללה ומיוסרת. כדורי הרגעה ייקלו קודם כל עליה. (זה נכון שהם יעזרו גם לכל הסובבים, אבל השיקול המרכזי צריך להיות הקלה על אימא) ג. בהמשך למה שנאמר קודם - אל תנסו להתווכח איתה או להסביר לה שהיא טועה "אבא רק החזיק את הכיסא", "אבא רק ניסה לחתוך לחם" וכו' וכו'. המציאות שלה אחרת. היא רואה/שומעת דברים אחרים. לכן "זירמו איתה". תסכימו איתה, תבטיחו שתטפלו, שתעירו לאבא, שתחליפו מטפלת - כל מה שנראה לכם שירגיע אותה באותו רגע (בהנחה שאביך והמטפלת מבינים את העניין. תסבירו להם מראש). אבל אל תיכנסו לויכוח ואל תנסו להוכיח לה שהיא טועה - זה רק יחמיר וירגיז אותה יותר. ויש דברים נוספים: נדמה לי שהיא הגיע לשלב שאסור לה להישאר לבד. אל תחכו שיקרה משהו, שתלך לאיבוד, שתדליק גז ולא תיזכור לכבות, שתיקח כדורים בכמות לא נכונה וכו' וכו'. הקדימו את ה"משהו" (רק קצת נתונים למען הרקע: אימא שלי אובחנה בגיל 82, כיום בת 91.5, סעודית לגמרי, חיה לה בשקט ובשלווה בעולם משלה - אבל בבית שלה. אבא התעוור (בהדרגה, הגיע לרמת צללים בערך בגיל 85, נכנס לדיכאון קליני, הלך ודעך ונפטר בגיל 90.5. גם הוא חי עד יומו האחרון בבית שלהם. ב- 3 השנים האחרונות עד מותו היו בבית שתי מטפלות, ושתיהן עבדו קשה מאוד...). אשמח לשוחח איתך טלפונית ולענות על כל מה שאדע לענות !!

18003601

New member
ריגשת אותי

ריגשת אותי אני מרגישה שאת בדיוק מבינה מה אנחנו הילדים מרגישים אני מאד בלחץ רואה את אבא בוכה גם אני בוכה שומעת את אמא שנימצאת אצל אחותי עכשיו , בעה יהיה טוב נישתדל לעשות כמה שאפשר כיבוד הורים שה יתן לנו כוח לא לישפוט ולא לקמט את המצח אפילוליבי כואב

zs1957

New member
תופעה מוכרת וידועה

להביא פסיכוגריאטר הביתה שיתן לה כדורי הרגעה.. זאת להצילך את אבא שלך מההתנהגות האלימה שלה. ידוע כי חולי אלצהיימר נהיים אלימים, חשדניים, וומפתחים הזיות בשלב מתקדם של המחלה .הטיפול באלימות , בחשדנות ובהזיות הוא ע"י תרופות, הממתנות את הסימפטומים הללו. זהבה

ענתי44

New member
יקירה ליבי איתך../images/Emo24.gif

מצב לא פשוט. אני חושבת שכדאי לקחת את אמא לאיבחון במרפאת זכרון. יש בבתי החולים. או אם יש לכם מושלם של קופת חולים ללכת פרטי ( עם החזר של הקופה ) לפסכיאטר גריאטרי שקודם יאבחן מה יש לאמא.ואז לפתוח לה תיק בביטוח לאומי לקבלת שעות סיעוד. אני חושבת שאם תשתפי את הרופא במה שקורה הוא יתן לאמא תרופת הרגעה שתמתן את ההתנהגות שלה. זה מצוין שיש לכם עובדת זרה אבל אתם צריכים להבין שמסוכן להשאיר את אמא לבד כי היא במצבה מסוכנת לעצמה. ולכן יש להנחות את העובדת לפקוח עליה עין. כשיהיו לכם שעות עבור אמא ניתן יהיה להפריד ביניהם ולו לכמה שעות, למשל לשלוח את אמא ( או את אבא ) למרכז יום לכמה שעות. אני יודעת שאת חשה כאילו העולם כולו נחרב, והוא באמת נחרב ולצערי אני לא יכולה לומר לך שזה קל ולא יהיו יותר בעיות ומשברים אבל את לא לבד- אנחנו כאן איתך ועם אחיך לעודד, להקשיב לעזור אם אפשר בעיצה טובה או סתם לחבק וירטואלית.

אחרי דרורה ממש אין מה להוסיף...

היא פירטה לך מכל הכיוונים את כל הבעיות שישנם ושיהיו, אין כמוך דרורה, ולך אפשר רק להחזיק אצבעות ולנסות לתת עצות ולהרגיע... בשביל זה הפורום .. שיהייה בהצלחה . ניצה.

למעלה