בת 17 ;-(

בת 17 ;-(

אני בת 17 לפני חודש בערך עברתי תאונת דרכים נזק רציני לא נגרם לאף אחד מהנוסעים אבל האוטו הלך מאז אני מפחדת מאוד מנסיעות לכל מקום עם כל אחד מדי פעם עולים בי הזכרונות של התאונה.... זה יפסיק באיזשהו שלב?

זה יכול להפסק

:-( קודם כל, הטראומה עדין טריה- סביר להניח שיהיה לך קשה מאוד בנסיעות.. מהנסיון שלי- הפחד פוחת.. אני לא יכולה לדבר בשם כולם, ואני לא יודעת מה קורה אצל רוב האנשים.. אבל סביר להניח שהוא יפחת. מכיוון שזה טראומה - את יכולה לטפל בה, וזה די מומלץ.. אפשר ללכת לפסיכולוג, או סתם ללמד את עצמך איך להרגע כשאת נוסעת.. אני הייתי מוצאת לי עיסוקים קבועים כל פעם שנסעתי ופשוט מנסה להסיח את דעתי- וזה היה די קשה בהתחלה, אבל לאט לאט עבד. עכשיו אני נוסעת גם בלי שום עיסוק אחר. בכל מקרה- סביר להניח שהמצב ישתפר, להבטיח לך שזה יפסיק- אני לא יכולה.. אבל אולי, זה גם יכול לקרות. מקווה שתרגישי יותר טוב, וכפי שאת רואה אני סתם ילדה קטנה- חכי לתשובות של אנשים אחרים, אולי הם יכולים לתת לך תשובה יותר טובה. חג שמח ושקט, ילדה קטנה.

ronenw22

New member
לבת ה-17

קודם כל טוב שאת בריאה - זה הכי חשוב, שנית כדי לא לסבול מבעיות לתמיד אני בהחלט ממליץ לך לחזור לרכב, אני לא יודע אם את היית הנהגת או לא, אם כן אז חשוב מאוד לחזור לנהוג והרבה, ואם לא אז לקפוץ לסיבוב כמה שיותר, זה מאוד חשוב כי אם את לא עושה את זה אז את מכניסה את עצמך למצב כזה שרק אם תצטרכי בעוד הרבה זמן לנסוע אז את תפחדי מאוד, ואם תצטרכי יום אחד ללמוד נהיגה (בהנחה שאת היית הנוסעת) אז את לא תסתדרי עם זה ותפחדי ותיכשלי טסטים רק בגלל הפחדים. בקיצור - ההמלצה שלי היא לחזור מיידית לכביש - בין אם את נוהגת או סתם נוסעת. רונן

נלסון

New member
זה בודאי יעבור...

לדעתי את צריכה להסתכל על זה כשיעור להמשך החיים. קודם כל תודי לאל שהתאונה נגמרה רק בנזקים לרכב, כך יצא שקיבלת שיעור בחיים במחיר לא גבוה, לא בנכות, ולא במוות חס וחלילה. עכשיו את יוצאת לדרך חדשה אם הידיעה הברורה שבכביש אפשר למות! אז אם את נוהגת כעת כשכל חושייך דרוכים, הרי שלא תפסידי מכך, עדיף לנסוע על הכביש עם חושים דרוכים מאשר עם שאננות, שלך לא יכול לקרות כלום. והטראומה מהתאונה, היא תשכח ככל שיעבור הזמן. בברכת נסיעה בטוחה. נלסון.

למעלה