בת 17 צריכה עזרה...

בת 17 צריכה עזרה...

חבר שלי הוא עובד זר מצ´כיה, לא יהודי... אני ממש אוהבת אותו והוא אותי אבל יש כמובן המון בעיות... אבא שלי יודע ולא הגיב טוב ואמא שלי לא יודעת (היא אישה היסטרית וסנובית אליטיסטית יש לציין...) אז אני צריכה תמיכה כי אני מרגישה לבד ואני זקוקה לקצת אופטימיות, לדעת שקשרים כאלו כן יכולים להצליח... אז בבקשה תכתבו לי, תספרו לי כל הקשרים שלכם כי אני לא מכירה פה אף אחד ותנו לי עצות...

elico

New member
זה נשמע נדוש ...../images/Emo13.gif

אולי זה נשמע נדוש, אבל את רק בת 17 וכדאי שלא תכבלי את עצמך למערכת יחסים כזאת. אפשר לשאול שאלה, בן כמה החבר שלך? מערכת יחסים עם בן זוג זר דורשת בגרות ומחויבות הדדית. אין מדובר בדבר של מה בכך. בכל מערכת יחסים כזאת מדובר בכך שאדם עוקר ממקום מושבו הטבעי לארץ אחרת. במערכת יחסים כזאת, רצוי לקבל החלטות גורליות רק אחרי שכל אחד מבני הזוג עומד בזכות עצמו עם שתי רגלים על הקרקע. במקרה שלך, בלי שום קשר לבן זוגך, כדאי שתחליטי החלטות כאלה רק אחרי שתסיימי את בית הספר ותרכשי כלים לחיים עצמאיים בעתיד. אם להתייחס באופן פרטני למגבלות של בן זוגך אז המסלול המקובל של שרות צבאי שלך במשך שנתיים ולימודים לאחר מכן עובר בכל קנה מידה את מגבלות השהייה האפשריות שלו בישראל. כדאי לך לשקול להפוך את היוצרות ולהרשם ללימודים במסגרת העתודה, כך שתגיעי למצב בו את עומדת בזכות עצמך, שנתיים מוקדם יותר. אם עדיין תרצי, תוכלי למסד את יחסייך איתו אז. למרות הפטור הניתן לנשים נשואות משרות צבאי, אני מציע לך לא לנצל אותו. לשרות צבאי יש תרומה לא מבוטלת לעיצוב אישיות של אדם בוגר וכדאי לך לנצל אותה עד תום. אני נשוי לאזרחית זרה כבר 3 שנים (אלה נישואין שניים שלי) ובינתיים זה בסדר. אבל, הצעד הזה נעשה כשהייתי בן 34 ואשתי הייתה בת 25 וכאשר לה יש ילדה מלפני נישואינו ולי יש שני ילדים מנישואים קודמים. אז כמו שאמרתי, אין מדובר בדבר של מה בכך. אם את אוהבת אותו, תצאי איתו ותראי אם זה מוביל למערכת יחסים רצינית. אבל אל תבני יותר מדי תוכניות עכשיו. למשפט, "החפזון מהשטן" יש משמעות מיוחדת במערכת יחסים כזאת ...

GalGula

New member
מסכימה עם אליקו

כן, קשרים כאלה יכולים להצליח. אבל אני לא אצייר לך תמונה אופורית שבה האהבה גוברת על הכל. מדובר במערכת יחסים לא קלה. כדי להחזיק מעמד בקשר שכזה, צריך בין היתר הרבה בגרות ואחריות. וכן, גם עצמאות. לגבי ההורים - אני דוקא יכולה להבין אותם. אל תתייחסי לדאגתם הכנה כאל היסטריה. את באמת צעירה והם באמת דואגים, אני בטוחה בזה. אין לי הרבה מה להוסיף על דברי אליקו. אבל כן הייתי רוצה לשאול אותך כמה זמן אתם יחד, בן כמה הוא, עד כמה הקשר רציני, איך הכרתם... וכמובן - ברוכה הבאה
אנחנו כאן תמיד, להקשיב. את מוזמנת לשתף אותנו. גל גל

תודה לשניכם

תודה רבה לשניכם... אני יודעת שזה פורום לזוגות נשואים ומבוגרים ודווקא בגלל זה פניתי, כי רציתי לדבר עם מישהו מנוסה. אני לא מדברת על חתונה, מצטערת אם הלחצתי אתכם :) אני מדברת בכלל על קשר... אנחנו מכירים שנה אבל הוא מבוגר ממני (25) ובגלל זה לא קרה כלום, רק היינו ידידים ממש ממש קרובים במשך שנה... עד ממש לאחרונה שהפסקנו להתכחש לרגשות, למרות כל הבעיות שידענו שיצוצו. אין לי מושג כמה זמן באמת נחזיק מעמד יחד, אני יודעת שמכאן הכל נראה אופטימי... אבל חתונה היא עוד ממש רחוקה!

GalGula

New member
יאני באני

קודם כל, תרגישי בנוח להשאר, אפילו שאתם לא זוג נשוי ומבוגר. רובנו כאן אמנם מבוגרים ממך אך עדין לא קשישים, וגם לא כולם נשואים
. הייתי רוצה שתשתפי אותנו - איך הוא מרגיש כאן בארץ? הוא מסתדר? ומה עם אשרות עבודה ואישורי שהיה? ואיך הקשר ביניכם? איפה כבר נתקלתם בקשיים מבחינת פער התרבויות?

בעיה...

כאן באמת יש בעיה...האשרה שלו נגמרה בחופש הגדול... מה שאומר שהוא כאן בצורה לא חוקית. הוא אוהב את הארץ וכל כך רוצה לגור פה, יותר מפעם אחת שמעתי אותו אומר שהוא מוכן למות בשבילה. הקשר שלנו מצויין עד כה... יש פה ושם בעיות אבל לא על רקע תרבותי. רציתי באמת לשאול מה האפשרויות שלו... הוא כנראה רוצה לחזור לצ´כיה בסביבות ספטמבר ולהתגייר שם. השאלה היא האם יתנו לו לעלות אחר כך? אם יש לך עצה בשבילי אני מאוד אשמח לשמוע... ותודה על היחס החם :)

GalGula

New member
בענין הגיור...

יצא לנו לדון בנושא מס´ פעמים כאן בפורום. מנסיוני קשה לי לדבר, אבל לא זוכרת מי זה היה, שהעלה את ההמלצה לבצע את הגיור בחו"ל מהסיבה הפשוטה שזה יותר קל מאשר גיור כאן בארץ. אז אם הוא באמת רוצה להתגייר, לאו דוקא בגלל הקשר, יהיה לו בהחלט יותר קל לעשות זאת בחו"ל. אל תשכחי גם שגיור זה בכל מקרה לא הדבר הכי קל ופשוט, ובנוסף זה גם לוקח זמן. אבל אז אני מניחה שיהיה לו גם יותר קל להיות כאן באופן חוקי, כגר. הבעיה היא שהוא כרגע נמצא כאן באופן לא חוקי. אני חושבת שברגע שהוא יוצא מכאן, הוא נרשם כמי ששהה כאן באופן בלתי חוקי בעבר. ואולי על הרקע הזה יעשו לו בעיות להכנס שוב... אשמח אם מי שיש לו קצת יותר ידע ונסיון בענין, ישתף אותנו.

למעלה