בת 11 חודששים

shushita

New member
בת 11 חודששים

שלום לכולן! בתי בת 11 חודשים כמעט. יונקת מלא .... מה זאת אומרת? שמלבד הנקה היא כמעט ולא אוכלת מוצקים. אני מציעה כל יום כ- 3 ארוחות :פירות, ארוחת צהריים וערב. לפעמים אוכלת לא רע ולרוב ממש מעט. כך שבעצם רוב התזונה היא הנקה. העיניין הוא שגם לינוק היא מעדיפה בעיקר כדי לישון או סתם להתפנק עם אמא ולא נראה שהיא רעבה אלא לעיתים נדירות. אציין שהיא תינוקת מפותחת מוטורית וקוגניטיבית, שמחה ועליזה וגם יודעת היטב מה שהיא רוצה ומה לא..... השאלה היא עד מתי מצב זה נחשב תקין? האם היא לא "גדולה " מידי לרק הנקה? תודה....

אושינקה

New member
ישנם תינוקות שיונקים בלעדית עד גיל

שנה ועדיין מתפתחים כראוי. לעיתים הסירוב למוצקים נובע בשל אלרגיות ורגישויות למיניהן. האם יש כאלו במשפחה? חשוב להמשיך להציע מוצקים אבל לא להכריח ולתת לילדה להתקדם בקצב שלה. כל עוד ההתפתחות שלה תקינה, העלייה במשקל, גובה והיקף ראש תקינים - אין לך מה לדאוג. צירפתי קישור לפורום של ורד לב (נטורפתית ומדריכת הנקה) - שם יש מידע רב על התחלת מוצקים, סירוב וכדומה.

TaraSky

New member
../images/Emo207.gif מוצקים

הבן שלי בעוד כמה ימים בן שבעה חודשים ,וקצת אחרי 6 חודשים התחלתי עם נסיונות לטעימות מוצקים, פירות ירקות אבל שום דבר לא הולך. הוא טועם קצת אבל לרוב דוחה עם הלשון ואח"כ גם מתעצבן. הוא עדיין יונק ואת זה הוא אוהב. אני קצת מתחילה לדאוג שהוא לא יקבל את הויטמינים הדרושים לגיל שלו.מה דעתכם

קרישראל

New member
בנות, תצטרפנה אלינו

לפורום נטורופתיה בהנהלתה של ורד לב. זה בדיוק המקום לשאוב ולקבל מידע בעניין... אגב, בתי סרבנית מוצקים בת 8 חודשים...

רחל68

New member
סירוב למוצקים

בני בן שנתיים, עד לפני שבועיים ינק ואני רוצה לשתף אותכם שגם הוא לא הכי אהב מוצקים, וכשהוא היה בבית איתי רצה רוב הזמן לינוק ולא לאכול, כשהוא התחיל ללכת לגן המצב השתנה הוא התחיל לאכול אבל בבית עדיין העדיף את הציצי, לפני שבועיים כאמור נגמלנו סופית ואני רוצה להגיד לכם שנפתח לו התיאבון בצורה בלתי רגילה הוא פשוט מבקש אוכל שהוא מתעורר בבוקר עד שהוא הולך לישון, ובגן הגננת אומרת שהוא מבקש תוספת. אז בנות אני רוצה להגיד לכן שיש תקוה בסוף כולם אוכלים הכל. בהצלחה

למעלה