בת 10

טליה 341

New member
בת 10

שלום לכולם. יש לי ילדה בת10. יש לה שפם... לא נראה טוב... אני אישית לא מבינה בדברים האלו כי לא סבלתי מזה אף פעם. מה עושים? האם כדאי להוריד? אם כן אז איך ומתי??? תודה .

שעווה. קלי קלות. קחי אותה לקוסמטיקאית פעם אחת,

תראי איך היא עושה את זה, ואז תעשי לבד בבית.

קונים שעווה
מחממים במיקרו
מסירים שפם

לוקח לא יותר מחמש דקות

אני אישית ממליצה על שעוות דבש של דוקטור מלומד. גם עובדת טוב, וגם משאירה טעם לוואי של דבש.

kmiki

New member
זה מפריע לה?

כי אם לא אני לא רואה שום סיבה כבר בגיל 10 לאמר לה שהיא לא עונה על תכתיבי היופי של החברה המערבית.
ברגע שתציעי לה הסרת שיער, את בעצם אומרת לה שהיא לא מספיק טובה.
&nbsp

arielRuuubi

New member
היום ילדים בני 10...

כבר יודעים הכל, זה דור שחי על האינטרנט עם כל הפרסומות ושאר ה"בשר" שיש שם
נשמע הגיוני השעווה

kmiki

New member
אני לא חולקת על זה

יש לי ילד בגיל הזה, ואני אומרת שאם הילדה לא הבעיה תסכול מהעובדה שיש לה שערות מעל השפה, אז אין לאמא שום סיבה להעיר את המתים.
בתור ילדה לשעבר :) אני אומרת שהיום כאמא אני רוצה לחסוך מביתי ובני הרבה ממה שאני עברתי בילדות.
בילדותי גרמו לי להרגיש שמנה, כשלמעשה ממש לא הייתי כזו, ולא בזדון, אלא מטוב לבם...כשהיו פשוט מזכירים לי כל מיני דברים קטנים, והיום אני מתוסבכת עם דימוי הגוף שלי (סופסוף אני רואה שינוי מהעבודה שאני עושה עם עצמי כבר כמה שנים).
אם ילדה בת 10 שומעת מאמא שלה שהעובדה שיש לה שערות מעל השפה הופכת אותה לפחות אטרקטיבית, אני מבטיחה לך ילדה עם בעיות גדולות בעתיד.
עדיף שזה יבוא מהילדה, זה כל מה שאני אומרת.

אולי עדיף שיבוא מהאמא, ולא מ״נשמות טובות״

בתור ילדה לשעבר, אני יודעת שיש הערות שעדיף לשמוע ממישהו אוהב וקרוב, ולא מילדים אחרים.... אם המצב הוא בולט, הילדה עלולה להיות קורבן להצקות. ואז זה יהיה הרבה פחות נעים מאשר הערה של אמא.

kmiki

New member
אני לא מסכימה איתך, אבל לא מתכוונת לריב

כמו שאמרתי, לי החברה לא שידרה מעולם שאני לא עומדת בקריטריונים,
אבל אמא שלי ואחותי כן גרמו לי להרגיש ככה.
בשורה התחתונה, הילדה בת 10, הילדים רעים עוד הרבה לפני זה...
אם זה היה כזה קריטי, הם כבר היו מציקים לילדה והיא היתה מבקשת בעצמה
לעשות משהו בנדון, כי כמו שאמרו קודם, הם כבר יודעים הכל היום והיא יודעת שניתן להסיר שיער פנים לבדה.
אם זה בא מהאמא (אני מניחה) ומכאן אני מניחה שכן, אז כנראה שהיא משליכה על הילדה שלה את הדימוי שלה עצמה (אני מתנצלת מראש בפני האם שאני עושה לה ניתוח מבלי שענתה לי בכלל על השאלה המקורית).
אני לא מצפה שתסכימי איתי כי כל אחת מביאה את החוויות הפרטיות שלה מהילדות כנראה.

אשרז4

New member
לי מה שחשוב שהילדה תדע שיש את האפשרות.

אני לא אדחוק בלהוריד גם אם לי זה מפריע
אבל בכדי שאם יפריע לה ותדע שאפשר לעשות עם זה משהו ולהקל היא צרכה לדעת על כך
&nbsp
שמעתי על מקרים של ילדות שהורידו חצי גבה או יותר כי צחקו/העירו על הגבות שלהן והתבישו לבקש מאמא עזרה או בכלל לדבר על זה או חששו שלא תסכים
&nbsp
אני עם בנותי מגיל צעיר הן יודעות שאני לדוגמא מורידה שערות מבית השחי ורגלים
יודעות שאפשר לסדר גבות ושיש מי שיש לה יותר שער ומי פחות וכד'.
כשהגיע לגיל קצת יותר רלוונטי גם דיברתי איתן ספציפית על הנושא והבהרתי שאני כאן בשביל לעזור. ושכבוגרת יש לי נסיון חיים עשיר יותר מכל חברה בנושא הזה.
וכל שיבקשו נבדוק יחד ונקבל החלטה.
&nbsp
יכולה להגיד שלשתיהן יש גבות שלטעמי כדאי להן לסדר כמה שערות באמצע.
אחת שהתלוננה בעבר שמעירים לה על כך, ביקשה להוריד. הבינה שזה עם פנצטה ונבהלה. אמרה שמעדיפה להישאר כך מאשר כל כאב- ואני מכבדת
השניה בשלב מסויים ביקשה- הורדתי לה. מאז טוענת שלא מפריע לה בשיקול אל מול אי הנעימות של הפנצטה.
&nbsp

kmiki

New member
אז יש עוד נקודה חשובה פי כמה

וזו הפתיחות של הילדים שלנו איתנו ותחושת ה"יש עם מי לדבר".
אני ידעתי שאני יכולה לגשת אל אמא שלי כשהגיע הזמן שרציתי להסיר שערות ברגליים, כי ידעתי באמת שאמא שלי מסירה שערות ברגליים והרגשתי מספיק פתוח לדבר איתה על זה.
לעומת זאת, כשקיבלתי מחזור התביישתי וכמה חודשים טובים הסתובבתי החוסר ידיעה על מה האופציות שלי, כי אמא שלי לא חשבה מראש להכין אותי לזה, עד שהיא הבחינה לבד שקיבלתי ודיברה איתי על זה.
בכל מקרה, יש הבדל די גדול בין מחזור שזו עובדה מוגמרת - ניתן להקל על המחזור ולהיות הגיינית וכדומה, ובין "מותק אני חושבת שאת צריכה להסיר את השיער מעל השפה" ואז מה עושים אם הילדה אומרת בסגנון של "אבל למה?" אז תתחילי להסביר לה שהחברה המערבית הגברית הגדירה לנו הנשים ששיער גוף ופנים הוא פסול?
אנחנו כאמהות (אני מדברת ספציפית על נשים כי אני לא יודעת איך החוויה הזהה אצל גברים) צריכות להעצים את הבנות שלנו עד כמה שניתן להיות הן ולא לשנות בעצמן כלום, עד ש...ורק אם זה מפריע להן, וגם אז להפעיל שיקול דעת, בדיוק כמו שאמרת - אם זה כואב מדי, לא נעים, לא מה שהילדה באמת רוצה.
שוב, מהמקום שלי, עצם העובדה שדיברו אצלי בבית על נושאי המשקל ומראה חיצוני וכל זה, אני נפלתי למקום שבו חשבתי שאני שמנה ולא מספיק טובה, ובמבט לאחור, וואי כמה יכל להחסך ממני...

BrightEye

New member
אם מטפלים בשערות מעל השפה זה לא גורם לבעיות דימוי

זה לא מקביל לסיטואציה של מבנה גוף, להתאמה לאידיאל יופי בלתי מושג, לתחושה (לא נכונה לעיתים) של "שמן/נה"
כי זה משהו שלא מייאש ואפשר למנוע ולפתור את הבעיה בקלות רבה.
כל מה שהאמא צריכה להגיד זה- אני רואה שיש לך קצת שער כהה מעל השפה, אם את מרגישה שזה מפריע לך תגידי לי ונוריד.

kmiki

New member
ואם זה לא הפריע לה לפני 5 דקות

עכשיו את יכולה להיות בטוחה שזה יפריע לה...
ומחר כבר תפריע לה כל שערה בגוף, כי אמא שלה, מודל החיקוי הכי קרוב אליה, אמרה לה אתמול שאמור להפריע לה שיש לה שערות מעל השפה, והיא בכלל עוד לא מבינה למה זה אמור להפריע, הרי ככה היא נולדה...

BrightEye

New member
תבדקי איתה איך היא מרגישה

עכשיו זה אולי פחות מפריע לה, אבל אוטוטו זה יכול להיות שכן.
בשלב ראשון אפשר פשוט להבהיר עם משחות או תמיסות על בסיס מי חמצן.(JOLEN למשל)

אימם

New member
היא מודעת לזה?

במידה וזה לא מגיע ממנה, אולי כדאי להמתין כי זה לא מפריע לה אלא לך.
ברגע שזה יפריע לה את כבר תדעי מזה ותלכי איתה להסיר אצל קוסמטיקאית

רזאי

New member
שיחה על פרידה קאלו

אצלנו התפתחה שיחה מרתקת על שיעור יתר ודימוי גוף אחרי שעיינו בספר ציורים של פרידה קאלו. זאת שיחה שמנותקת מגוף הילדה עצמה, ומאפשרת לה להרהר בנושא ולגבש עמדה בלי שאמרו לה מילה רעה על המראה שלה.
רק מזהירה שיש לה ציורים קשים ומטרידים, ואם הילדה רגישה אולי כדאי להראות לה רק דיוקן אחד נייטראלי.

למעלה