בת שנה ועשר, איך מרגילים לישון עם מטפלת?

בת שנה ועשר, איך מרגילים לישון עם מטפלת?

הבת שלנו בת שנה ועשר. עד עכשיו היא הייתה בבית איתי או עם אמא שלי. עכשיו היא עם מטפלת. הילדה צורחת ולא מוכנה ללכת לישון עם המטפלת. במקרה יום אחד כשהייתי בבית ראיתי שהיא ממש אדומה ואפילו הקיאה פתאום שזה לא פעם ראשונה שזה קורה לה. אני חושבת שאולי זו תופעה פסיכוסומטית שהיא רוצה להגיד שהיא רוצה רק את ההורים שלה או דמות מוכרת, יכול להיות? כי הילדה בריאה אין לה בעיה של חום או משהו אחר, מתפקדת מצויין. מה עושים?, האם צריך לחנך את הילדה לא להקיא? מה הפתרון?

הקאה מבכי

גם אוהד שלי היה מקיא מבכי, אפילו בכי קטן. זה רפלקס כזה שפועל כשהוא בוכה. היום הוא אני רואה שכשהו בוכה הוא כמעט מקיא ועוצר את זה. הוא למד לשלוט בזה. אני פשוט לא נכנסתי מזה ללחץ, אף פעם. הקיא ואני ניקיתי וזהו. כיצד את מרדימה אותה? אולי היא צריכה זמן הסתגלות אליה - נסי ליצור מפגשים כאלה כשאת נמצאת ומראה לה שאת סומכת על המטפלת. הילדים זקוקים גם למתן האימון שלנו באנשים המטפלים בהם. בשביל ילד - לישון זה משהו רגוע ובטוח, כי לעצום עיניים וקצת "לאבד שליטה" על מה שקורה כשאתה ערני, צריך לתת אימון ולהרגיש בטוח במי שנשאר איתך. לא פלא שקשה לה להירדם אצל מישהי אחרת שהיא אינה מכירה. נסי לתת עצות למטפלת כיצה להיכנס למוד של רוגע, להוריד גירויים, לעשות את המעבר הזה מעירות לשינה באופן הדרגתי ולא בפתאום החלטה של "עכשיו ישנים". בהצלחה!

למעלה