בת מצווה

בת מצווה

שלום לכולם, אני חדשה, הפנו אולי אליכם כבעלי התשובות ואולי תוכלו לעזור לי בעניין בת המצווה של ביתי. אני אם חד הורית (גרושה מאבא של ביתי הבכורה) ויום בת מצוותה הולך ובא. אביה לא מראה נכונות לעזור בתשלום עבור הארוע. לי אין משפחה מורחבת כמעט ולכן אני לא מעוניינת בארוע באולם, רק במשהו קטן לחבריה וחברי כיתתה של ביתי. אני זקוקה לרעיונות למשהו מעניין וכיפי לילדים בני 12-13 בעלות נמוכה. תודה מראש נינה

השאלה היא כמה כסף את מוכנה להוציא וכמה ילדים

אתם רוצים להזמין למסיבה. - אפשרות אחת בעלות של כ- 2000 ש"ח - זה לעשות מסיבה משותפת עם עוד ילדה באחד ממועדוני הנוער. הם דואגים להכל להפעלות, למוזיקה, למשחקים וכד'. בטח יש כאלה גם באזור חיפה. אפשר להזמין כ-50 ילדים. - מהצד השני אם את רוצה לעשות משהו כמעט ללא עלות - את צריכה לחכות שיהיה קצת יותר חם ולצרף כמה מבוגרים (רצוי 2-3 גברים) ואז את יכולה לעשות להם מסיבת לילה עם לינה, קומזיץ, משחקים - ביערות הכרמל או על חוף הים. הילדים מביאים שקי שינה ואת דואגת בעיקר לאוכל ולמשחקים (יכול להגמר בכמה מאות בודדות). - ל4-5 חברות קרובות אפשר לעשות דברים אחרים יותר מושקעים אבל גם זה עניין של כמה מאות שקלים. בקיצור צריך להגדיר תקציב ואז לראות כמה ילדים רוצים להזמין וזה כבר יכתיב את טיב הפעילות. בהצלחה והמון המון מזל טוב....

dify

New member
בהמשך לקו של אמא עובדת לדעת

תשקיעו בקונספט, תהיו שונים :) לא מתוך תחושת מסכנות, להיפך, מתוך תחושת "איזה מגניב" :) בכנות- לא מאמינה שיש קבוצת ילדים שלא יתרגשו ויתלהבו מהרעיון של נניח קומזיץ לתוך הלילה בים. או מלבנות מחנה ביער וכד'. תלוי בכמה ילדים מדובר. אפשר לעשות משהו בלתי נשכח... למשל להביא לקומזיץ (ביער או בים) מספר סיפורים, אולי אפילו בתשלום, שיספר סיפור עם קצת תיאטרליות, שישאיר רושם רב על הילדים :) אפשר לאסוף רק בנות, לעשות מסיבת פיג'מות בבית, ולהביא מישהי שתעשה להן הפעלה שקשורה לדברים שמעניינים בנות בגיל הזה (זו יכולה להיות גם איזו חברה שלך עם יכולות חברתיות טובות :) אפשר לארגן משחק מחפשים את המטמון... נניח לחלק את הילדים ל2-3 קבוצות, להמציא להם כתב חידה, ולתת להם לחפש בפארק או מרחב מסוג כזה את האוצר, לפזר רמזים, ולהוביל אותם בסופו של דבר לאיזור הפיקניק :) אנחנו בימי הולדת, נכון שזו לא בת מצווה, ובכל זאת, מארגנות פיקניק בפארק. מכינים מראש משחקים שקשורים לילדת היום הולדת ושמים אותה במרכז (למשל: משפטי אמת/שקר אודות הילדה, כל המשתתפים מנחשים מה נכון ומה לא, עד שמישהו זוכה כי כל הפעמים הוא ניחש נכון. עוד דוגמא: הכנו דף היתולי עם כל מיני התחלות משפטים שקשורות לילדת היום הולדת, ביקשנו מכל אורח/ת למלא, והקראנו, זה יצא קורע מצחוק וכך הלאה :)) לדעתי, לעשות משהו שיתן לילדה את הידיעה שהיא במרכז, לצד זה שהילדים שיתארכו ירגישו שמעניין להם, זה כל מה שחשוב בעצם :)

זה בדיוק היה המצב של אמי

והיא אירגנה לי מסיבת בת-מצווה במועדון נוער. זה כלל הפעלות, פרסים, אוכל ודי.ג'י. העלות של דבר כזה היא כמה אלפים בודדים. אם את רוצה משהו בעלות נמוכה יותר, את יכולה לשכור מקום כזה בלי כל ההפעלות ולארגן משחקים, מוזיקה ואוכל בכוחות עצמך.

מזל טוב

כמו שהציעו לך קודם - בעזרת כמה חברים חבוגרים תוכלו לארגן פעילות של פיקניק כמו ל"ג בעומר או משחק מחפשים את המטמון בין קבוצות. שימי לב להשגחת מבוגרים שנידרשת (תקראי את סיפור בת המצווה שסיפרתי פה לפני כמה ימים) אפשר אולי לדבר עם המורה שלה ולהפתיע אותה בכיתה באחד השיעורים עם בלונים, עוגה והפעלה של שעה בכיתה? אחר כך להזמין 2-3 חברות טובות לישון אצליכם ולפנק אותן בשישי בארוחה טובה ואולי איזה פעילות ובשבת בפנקייקס שכולן יכינו יחד וסרט בוקר.

אנילה1

New member
אני הייתי אוספת כמה בנות, וצלם מתחיל שיעשה

לכל אחת בוק. דוגמנות זה חלום של כל ילדה בגיל הזה, אז למה לא לממש את החלום? אפשר להביא ספרית שיודעת גם לאפר, כל ילדה תביא את הבגדים הכי מגניבים שלה, אפשר לעשות בבית מסלול הליכה לתצוגת אופנה. אפשר להביא סטודנית משנקר. ועוד ועוד. אפשר לעושת את החגיגה בשבת מהבוקר עד הלילה ולבסוף כל אחת תקבל בוק. אל תחפשי אנשים יקצועיים, מתלמדים זה גם בסדר. אני בטוחה שבת מצוה כזאת לא תשכח. לדעתי כל מה שכתבו פה נשמע נדוש.

b o t t e n

New member
למה אנשים בטוחים שסטודנטים למקצועות שכאלו

רק מתים לחלטורות כאילו שאין להם עבודה??

dify

New member
למה לא? :)

מצד אחד, צריך להתחיל מאיזשהי נקודה, ולצבור גם ניסיון וגם רקורד ואולי אפילו המלצות ודברים להראות הלאה... מצד שני, למה שמישהו ישלם לאחד שאתמול סיים את התחום המקצועי אותו מחיר שמשלמים למישהו מקצועי ובעל וותק? לדעתי שני הצדדים מרוויחים, וזה יופי של דריסת רגל לתוך התחום עבור אדם חסר ניסיון שאחרת יכול להיות שלא היה מקבל הזדמנות להשתפשף ולהוכיח את עצמו. נכון שזה לא במחיר מלא, אבל זה גם לא עבודה במשרה מלאה ואין מחוייבות לקחת כמה שיותר, אלא לעשות פרויקט קטן רק אם יש את הזמן והכוח. אני רואה בימים אלו איך חברה שלי נלחמת על כל הזדמנות בהקמת העסק שלה, וקשה לה מאד כי לא מוכנים לקחת אותה בלי שום רקורד, ובלי המלצות, שווה לה להשקיע בפרויקט כזה ולו בשביל להראות שהיא עובדת.

b o t t e n

New member
ראשית, השוק מלא שרלטנית שעושים מהצילום

אומנות ולא אמנות. שנית, סטודנטים לאמנות הצילום {וכנ"ל איפור} בד"כ גם עובדים בתחום ולא כל כך מהר ייזנו את עצמם. למשל- כשאני הייתי צריכה לעשות הפקת אופנה בלימודים זה היה כבר אחרי שעבדתי קצת בתחום. אז פירסמתי בגיורא שחף שאני מחלטרת אופנה להגשה, מי מעוניין להצטרף. אבל בטח שלא שעיתי לכל דיכפין שרצה לעשות בוק לבת שלו בכלום כסף- כי לי זה ייתן ניסיון. הניסיון האמיתי הוא בתור שולייה. וזה שלוקחים מאליו את זה שכל סטודנט לצילום ואיפור ישמח- זו טעות. מה שכן, יש היום מגמות צילום תיכוניות- והם ייתכן וישמחו יותר על ההצעה.

נומלה

New member
מוזר

השאלה שעלתה בדעתי היתה: למה כולם חושבים שהחלום הרטוב של בנות זה בוק כזה? נשמע לי משמים במיוחד. הבת שלי היתה מתפוצצת מצחוק לרעיון.

b o t t e n

New member
../images/Emo6.gifתתפלאי לגלות כמה ילדות וגם בנים "רוצים"

שיהיו להם תמונות בוק. רוצים- בגלל שזה סטייל סלבס.

למעלה