בת לאמא בת 80

דוטקצי

New member
בת לאמא בת 80

ושבת שלום!!! ההתעניינות והמיילים מחזקים אותי, תודה. ,,,אמא יקרה שלי מאושפזת היתה ברמ"בם במצב קשה,הטיפול לא הועיל,היא שוחררה והספיקה להיות בבית יומיים, הכאבים היו בלתי נסבלים ואמא בבית חולים כרמל. מאז אני עולה לבית חולים כרמל- אמא עדיין מצפה למזור. כל כך עצוב שהחיים צריכים להסתיים להם עם כאבים קשים מנשוא. אמא רגישה/אלרגית למורפיום,כל שאר משכחי הכאבים ממש לא מועילים,חוסר האונים הזה שאין מרפא לכאביה, מקשה עלי,,, עצוב לי.אני מתקשה להרדם,אמא שהיתה חזקה מתפוררת....אבל בהכרה מלאה,עדיין מתעניינת ודעתנית . אני עוברת תקופה מאוד קשה, אמא שלי חולה סובלת מאוסטופורוזיס ומשחיקת סכוסים בכל הגוף,תוך כדי הליכה נוצרו אצלה שברים בגוף,בחזה ובאגן הירכיים, הנתרן נמוך מאוד,כאביה עזים-בלתי נסבלים,אמא מגיבה רע למורפיום,היא אלרגית למורפיום, כך שלא נמצא משכך כאב שיושיע אותה, ההדרדרות במצבה מכאיבה מאוד,קשה לי לראותה בייסוריה הקשים, היא מבקשת למות,,,ואני כמו ילדה קטנה שמפחדת לאבד את אמא...מקשה להפרד, אמא מתחננת לפני:"רותי,מלאכית שלי תשחררי אותי,תני לי ללכת.." אגב אמא היתה אם בית בבית ספר לאחיות בבית החולים העמק בעפולה.,כשרופא או אחות מזהים את אמא הם מרעיפים עליה חום ואהבה ,מספרים לי איזה אשה מופלאה , כמה עזרה לאחיות והרופאים,ובנשימה אחת מסבירים שאין תשובה לרפואה לכל מחלה. ,יש לי התפרצויות בכי,עצוב לי,איך ניתן להקל על הפרידה?על החשש שזהו זה הסוף?איך מתגברים על הכאב?אני מאוד אוהבת וקשורה לאמא. מקווה לימים טובים יותר. ברור לי שצריכים לשמור על הבריאות כשבריאים, בריאות

lilik

New member
קבלי ../images/Emo201.gif

אין לי הרבה מה לייעץ לך, רק לאחל לך שתהיי חזקה. ולשלוח לך

לאייה

New member
הלוואי והיו תשובות...../images/Emo201.gif

בבתי החולים יש עובדות סוציאליות ופסיכולוגיות שתפקידן לסייע לחולה ולמשפחתו להתמודד עם הצד הרגשי הכרוך בהתמודדות עם קרוב חולה,פני אליהן ותבקשי תמיכה אל תעברי את זה לבד. אין נחמה ,אף מילה לא תקל על הכאב הזה אבל אל תהססי לבקש עזרה ותמיכה,לא לעבור את זה לבד.

../images/Emo201.gifהיי חזקה, למען עצמך ולמען אימך

האם תוכלי להיוועץ באיש מקצוע כיצד להקל על עצמך ולו במעט? לא רק במחשבה על העתיד אלא גם בהווה, אני בטוחה שקשה לך מאוד לראות בסיבלה של אמא שלך שמדברייך ניתן להרגיש את הקרבה שלך אליה.את אהבתך. מי נמצא איתה בבית החולים? האם רק את או שיש עוד משפחה תומכת?

../images/Emo24.gifליבי איתך

קשה מאוד לראות אדם יקר כשהוא סובל,ועוד סבל שכזה. את חייבת לקבל עזרה,יש בבתי חולים אנשים שיכולים לעזור לך, לי היתה אישה מקסימה בתל השומר (בני נפצע קשה בתאונה לפני כמה שנים) היא היתה מומחית לטראומה ועזרה לי מאוד.

היי חזקה ../images/Emo201.gif, מקווה שאמך תרגיש טוב ../images/Emo140.gif

הלוואי והיו לי תשובות והייתי יכולה לעזור. ליבי איתך.

pf26

New member
ליבי איתך

אם הבנתי נכון, היא מבקשת ממך שתשחררי אותה במילים . שחררי אותה. תעשי איתה את החסד האחרון הזה, גם אם כואב לך כל-כך. אני זוכרת איך עמדתי דומעת ואמרתי לאבא שלי החולה והסובל שהוא יכול ללכת, שהוא לא צריך לדאוג לי או לילדים שלי, שאנחנו מסודרים. הוא נפטר בתוך כמה שעות. כל זה בהנחה שמדובר על שחרור מנטלי מילולי ולא על משהו תרופתי שהוא אסור על פי חוק.

MARCKO POLO

New member
עשית מעשה אצילי אבל...

ויש אבל גדול מצידו השני של המטבע, בתוך תוכך לא חשת שוויתרת שבחרת באופציה הלא נכונה? אני חלילה לא מעביר ביקורת אלא רק מעלה תהיה על התחושה שלך אחרי...

pf26

New member
לא

ראיתי את אבי סובל מכאבים, הוא כבר לא הצליח לדבר, לא שלט בצרכיו והיה אומלל מאד. ידעתי שהוא מחזיק בכוח כדי לא להשאיר אותי לבד (אני ביתו היחידה) . בדיעבד הייתי עושה אותו הדבר בדיוק. כמובן שכואב לי שאבי לא איתי עכשיו, עברו מאז מותו תשע שנים ואין יום שאני לא מתגעגעת אליו. גם החברים שלו, אגב, מתגעגעים אליו עד היום. אז מה? בשביל זה לכפות עליו עוד כמה ימים/שבועות של סבל? הוא הרי לא היה נשאר עד היום.

MARCKO POLO

New member
נכון

אבל בכל זאת לא תמיד קל להפריד בין הרציונאלי לאמוציונאלי.

MARCKO POLO

New member
נוגע ללב!!

קודם כל מאחל לה בריאות ולך שלווה...אבל אלו הם דרכי החיים, לא קלה היא דרכינו אינה רק סיסמא אלא מציאות שאת נקלעת לתוכה, אני נזכרתי בסצינה מתוך סרט הטיטאניק שבה אמא השכיבה את ילדיה במיטה בתוך אוניה טובעת כשהבינה שהגיע הסוף ואמרה להם "אל תדאגו חמודים זה יקרה מהר"...אבל לך אני אומר אל תמהרי לשום מקום תמיד עדיפים קשיי וייסורי החיים מהריקנות שמותיר מה שבא אחר כך.

mevav1

New member
../images/Emo201.gifקבלי ממני../images/Emo201.gifכאבך הרב מזכיר לי

את סבתי שהייתה אשה יוטצאת מהכלל ושבגיל 75 לערךאולי פחות לא זוכרת, עלתה את כל המדרגות למקדש מסויים של בני המאיה שזה המוןןןן מדרגות כך לפי הסרט והיא הגיעה עד תומו אאל"ט. ואחרי לא יודעת להגדיר בזמן אבל אולי חמש שנים היא עברה ארוע מוחי קשה וכל צד שמאל שלה היה משותק
וסבתי, מאשה סופר חזקה, נהפכה לשבר כלי. וכך חייתה לה אולי 7 שנים עד שהיה לה תסחיף בריאה והרופאים אמרו לה שהם רוצים שהיא תנותח בדחיפות. כי אם לא, היא תמות. אז סבתי החכמה שאלה את הרופא אם היא תעמוד שוב על רגליה אחרי הניתוח והוא ענה לה שלא, שאלה אותו אם תחלים משאר מחלותיה וגם אמר שלא וככה שאלה אותו עלק לא יודעת, עוד כמה שאלות ולבסוף אמרה לו..."אז אני לא רוצה שתנתחו אותי...אני רוצה למות בכבוד ללא מכשירים וללא התערבות רפואית. וכך היה...אחרי פחות משבוע, היא נפטרה
אבל כמו גדולה! ועוד הייתה צדיקה כי כאילו בחרה למות בראש השנה ואז כאמור, זה מבטל את השבעה וזה רק מראה כמה היא התחשבה בילדיה ובנכדיה כדי שלא להקשות עליהם וכך היא הייתה בעצם כל חייה. מה שאני רוצה לומר זה שבמקרים של סבתי ואחרים בהם החיים לא יהיו טובים ממילא והם נידונו למוות בטוח ממילא, אז באמת מצווה תהא לא להחיות אותם. סליחה על ההשתפכות ואני מאחלת לאמך לקום על רגליה בריאה ושלמה ובכל מקרה, שלא תסבול
מירב.

אתן מזכירות לי את הימים האחרונים עם אבי

הייתי היחידה במשמרת מהמשפחה שהיתה איתו ברגעיו האחרונים, אני חושבת שהוא כן היה צלול כשאמרתי לו שהוא יכול ללכת ואני משחררת אותו (הוא כבר לא ראה, לא הרגיש, אפילו היה מונשם עם מכונות אבל אני יודעת שהוא שמע אותי כי ברגע ששחררתי אותו במילים מכשיר הנשימה נתן קפיצה לא נורמלית והמון ציפצופים ואני יודעת שהוא שמע אותי כי גם החמימות ביד שלו פתאום היתה משום מה חמה יותר. ואיך שיצאו לי המילים מהפה הוא המשיך להחזיק לי את היד אבל הרגשתי שהעזיבה משתחררת עד שהיא השתחררה סופית והיד נפלה למיטה חסרת כוחות. באותו הרגע בדיוק גם המכשיר החל לצפצף את ציפצוף המוות ואני יודעת שהוא הרגיש שאני לידו . כמובן שזה לא הפריע לי לזנק לצוות ולהגיד שהוא סיים והם מצידם עוד באו עם מכשיר חשמל שנותן כוחות ללב אבל זה היה אבוד ואחרי 3 דקות קבעו את מותו. אני מודה שקשה לי מאוד מאוד עד היום בהרבה מאוד מצבים בלעדיו ויש לי תמונת ענק שלו בחדרי כשאני מתעוררת בבוקר אני ישר רואה אותו אבל אני יודעת שעשיתי ופעלתי נכון.

למעלה