בת יחידה בצבא.

Maya6060

New member
בת יחידה בצבא.

שלום :)
פירסמתי הודעה זו גם בפורום מתגייסים, אך אולי למישהו כאן מההורים יש ניסיון עם זה.
אני בת יחידה לאם חד הורית המתקדמת לעבר הצו ראשון שלי, ורציתי לדעת לגבי ההורים עם הבנות היחידות,
האם הילדים שלכם זכו להקלות בתנאי השירות שלהם בשל היותם ילדים יחידים במשפחה?
אותה השאלה מופנית גם לאימהות החד הוריות שילדיהם משרתים בצבא.
מודה ומתוודה, אני שואלת שאלה זו אך ורק בשל בעייתי לישון רחוק מאמא

אשמח אם תחלקו איתי קצת מניסיונכם בעיניין זה!
מאיה

למאיה היקרה

כל הכבוד על ההתחשבות באימא וברצון להתגייס. זה לא מובן מאליו ואני מאוד מעריכה את הכנות שלך וגם את אומץ הלב.
אני אמא לחיילת אמנם לא חד הורית ולא ילדה יחידה אבל אני בטוחה שהצבא מתחשב. למשל, לבת שלי הציעו שירות קרוב לבית בגלל שיש לה עוד 3 אחיות ואנו נחשבים משפחה מרובת ילדים. הצבא מעוניין לגייס אבל היות שממילא מחזורי הגיוס גדולים אני בטוחה שיתחשבו. כשתקבלי את הצו הראשון תוכלי לציין את בקשתך ותעברי עוד שלבים כמו יום המאה, המנילה, תהיה לך קצינת קישור ובמידת הצורך תוכלי אף לדחות את הגיוס אם יהיה צורך בכך. את בכל מקרה לא תהיי לבד. רק עצה אחת יש לי לתת לך - תבדקי טוב את השטח כי אם תתגייסי למסלול שלא תדעי מה קורה שם ומי הם בעלי התפקיד, את עלולה למצוא את עצמך ללא אפשרות בחירה כלל. תמיד אפשר לבקש העברות אבל לפעמים גם זה מאוחר מידי ולכן לעשות את כל הבירורים עכשיו ולא לדחות.
בהצלחה וחיבוק גדול.

ממתי ארבע ילדים נחשב למשפחה מרובה? גם לי יש 4

ומעולם לא נחשבנו למשפחה מרובת ילדים,ההיפך את הבת שלי שמו במצפה רמון ואנחנו צפוניים.
והאח שלה היה בצבא באותו זמן קרבי.

יש הקלות מסוימות

אם יודעים מה לבקש
הבת שלי ביקשה קל"ב וקיבלה אבל זה תלוי גם בסוג התפקיד שאליו היא ממויינת
כשממלאים את המנילה השאלה על קל"ב מופיעה שם וזה משפיע על סוגי התפקידים המוצעים, הבת שלי לא ביקשה אז, אלא רק באמצע הקורס שהיה רחוק מאוד מהבית ופתאום נוצרה אפשרות לתפקיד קל"ב במסגרת הקורס.
בינתיים גם התפקיד הקרוב לבית מצריך לינה בבסיס במשך השבוע ויציאות לחמשושים, עד שתסיים את ההסמכה. אבל אין ספק שזה יותר טוב (מבחינתי כאמא לפחות) מה21 שסגרה במשך הקורס.

למעלה