בת חן, אני כאן

והנה פרק ב´.

חלק ראשון: אני מחלקת רשימה שוב לשלושה חלקים, ציין בכל חלק את המכנה המשותף לשלושה, ולאחר מכן ניגודים לשלושה. 1 יונה, טווס וכבשה. 2 סוס, נמלה וקוף. 3 דולפין, כלב ונמר. המשך פעילות פוריה

ה"קיים ומתקיים" עבר לדף אחר-לכן...

לאחר מחשבה מעמיקה הדעתי למסקנה הבאה: הכל על הארץ הוא בבחינת "קיים" ברצון נפש העתיק ההוא. להבדיל האדם שניתנו לו שני כלי בריאה שאין לאחרים "מדליק אש" "הוגה ההגה" שני אלה מעניקים לאדם מעמד של "מתקיים" בתנאים אשר בהם ה"קיים" לא ישרוד מעצם צו קיומו. לדוגמא אדם על הירח הוא במובהק מתקיים ואינו קיים. באהבה רבה.

מי ייתן וכולנו נתקיים לעד ../images/Emo13.gif

שלום
לאחר שעברתי על מה שכתבת, אני חושב שאפשר לפצוח בעוד דיון מסויים, האם בכלל אפשר לדבר על משהו "קיים" או "מתקיים" בעולם הפיסי? אם כבר הגדרנו זיכרון של אדם כמתקיים, מה קורה כאשר הזיכרון עוזב את אותו הגוף ועובר לנשמה עצמה אשר מגיעה לעולם האמת? האם אותו זיכרון עדיין מתקיים? אך מחשבה יותר עמוקה: הרי מצבה, היא בסך-הכל עוד דרך לגרום לזיכרון להתקיים... אנדרטה זאת רק עוד דרך לגרום לאדם להתקיים לאחר שהוא עצמו כבר אינו קיים... היהדות הרי מעודדת השארת מצבות וקבירה כך שאותו אדם ימשיך להתקיים גם לאחר המוות, ומענישה בעזרת הפקרת הנבלה לעופות טורפים, כך שלא יישאר לו זכר. המשפט "יימח שמו ושם זכרו מעל פני-האדמה" - למעשה מרמז על כך שלא תהיה לו מצבה, לא יהיה לא שאר-בשר שאולי יזכור אותו אי-פעם, ולמעשה הוא יחדל להתקיים לחלוטין בכל דרך אפשרית... מעניין אם זאת צורת ענישה מסויימת לנשמות....? מה דעתך? האם בכך שאנו זוכרים את שמות "הרעים" כגון סטלין, היטלר, האם אנו עושים להם שירות? האם בכך שציינתי את שמו של היטלר אני למעשה תרמתי לו? עוד משהו שהרגע עלה לראשי - שימו לב, "המן", הרי לפי היהדות ברגע שאומרים את שמו עושים הרבה רעש כדי ששמו ייבלע... מעניין... לא? שבת נפלאה לך, ולכל יושבי הפורום
A Strider

נתנו לנו ידידי היקר-אנחנו מתקיימים

לעד ולנצח נצחים. טוב, יש פה תערובת של כמה מסורות. במסורות הבבלית והמצרית לנשמה יש קיום שתלוי בגוף, ולכן אם רוצים לאפשר לנשמת המת להתקיים, יש לשמור על גופת המת באמצעות חניטה או קבורה. ביהדות יש כמה גישות לנושא, החל מהגישה ששוללת לחלוטין חיים אחרי המוות וכלה בגישה שמאמצת את האמונה הבבלית. אצל היוונים היו כל מיני אמונות: גלגול נשמות (אצל פיתגורס ואפלטון), אמונה בשאול (האדס) ועוד. אין ספק שבכך שאת מזכירה את היטלר בשמו, את תורמת להנצחתו, גם אם טרחת לומר ימ"ש או משהו דומה. מצד שני, איך אפשר לשכוח את היטלר? הרי הוא משמש לנו תמרור אזהרה בכל דבר שאנחנו עושים.

האם לדעתך יש קשר ישיר בין קיום

בעולם האמת לקיום במחשבת האנשים בעולם הפיסי? האם לדעתך ברגע שאנו חושבים על אדם, או ישות מסויימת הדבר למעשה גורר תגובה בעולם האמת? ביהדות בנוסף לאמונה הרווחת יותר של קיום מעבר לגוף הפיסי (ראי דוגמת שאול -אני חושב - שהעלה באוב את שמואל בעזרת ידעונית), יש גם אמונה לקשר ישיר בין הגוף הפיסי לנשמה, אפילו לאחר המוות. חלק מה"תיקון", לפי האמונה, אשר נשמה עוברת בדרכה הלאה, הוא להרגיש את התולעים והרימה מתפלשים להם בגוף - עד שהגוף כבר מתכלה. האמונה היא שאדם צדיק וגדול במעשיו, לא יחווה את התולעים, הרימה, וכיליון הגוף הפיסי - לפי האמונה התולעים לא ייגעו בגופו. ואכן היו מספר גופות של יהודים אשר נמצאו ללא פגם - ומספר אנשים שאני מכיר מזכירים לי זאת ללא הרף, למרות שכבר נמצאו עוד גופות של לא יהודים, עוד גופות אפילו של חוטאים (לפי סימני הגוף) אשר לא היה בהם פגם... אך העובדה הזאת עדיין לא שוללת את האמונה היהודית כי הנשמה קשורה לגוף הפיסי למרות המעבר הלאה. שבת שלום, ושבוע נעים
A Strider

הייי

אני אקצר מאחר ואני רחוקה מאד מהמחשב שלי. אני אחק לצורך הדוגמא תינוק. תינוק שנולד הוא נולד עם תת הכרה בלבד-שהוא הזיכרון מהעבר הרחוק. מודע עדיין אין כי הכל נקי. כעת, לאחר הבכי הראשון מיד מצמידים אותו לשד אימו, הוא מוצץ, מקבל אוכל, תהליך טבעי. תת ההכרה שלו זוכר, בכי=הצמדה לשד, מצמיה =אוכל. בפעם השניה, זה כבר עובר למודע, מאחר והוא כבר כאן. אכן, קיים קשר ישיר, נשמה זוכרת מעברה דברים. (עברה-חיים קודמים) קיים בהחלט קשר ישיר בין כאן לשם- כאשר אדם הולך לעולם האמת כל התפילות הם "לעילוי נשמת" אפילו ראה חלומות אשר חולמים. בא המת בחלום. ועוד דוגמאות רבות, אך, זה כבר נושא אחר לעומת הקיים והמתקיים. למעשה, אני חושבת שהזיכרון קיים לנצח, עובר גלגולים על גלגולים, אך אנו אלה שלא נותנים לו את המקום הראוי בחיים. באהבה רבה ובברכת שבוע ניפלא לך ולכולם

השאלות עדיין נמשכות? מעניין ../images/Emo13.gif

שלום
דבר ראשון, אם השאלות אכן כל-כך ארוכות, ודורשות ניתוח כזה מעמיק, האם אכן כל מטפל יוכל לדרוש ממטופל כל-כך הרבה שאלות? מה דעתך? עכשיו בקשר להמשך: 1. יונה, טווס, כבשה מכנה משותף: חוסר יכולת התגוננות, חוסר דאגה בקשר לעתיד ניגודים: יונה - חופשיות טווס - גאוותנות, התפארות כבשה - דאגות בסיסיות, תלותית 2. סוס, נמלה, קוף מכנה משותף: שלושתם קשורים לאדמה, שלושתם משרתים את האדמה וניזונים ממנה ניגודיות: סוס - עושה דברים בשביל הסביבה נמלה - עושה בשביל העבודה עצמה קוף - עושה מה שהוא עושה בשביל עצמו 3. דולפין, כלב נמר מכנה משותף: שלושתם חיות שמזכירות שליחות מסויימת - נועדו לגדולות שלושתם חיות בעלות כבוד ויראה ניגוד: דולפין - פועל מתוך תחושת נתינה, עזרה, ושיעשוע עצמי כלב - פועל מתוך תחושת נאמנות והגנה על הסובבים נמר - פועל למען המשפחה, ולמען חיי כבוד עד כאן חלק ראשון
שבת שלום, שבת של שקט
A Strider

שבת שלום צליל זורם

בבנית תהליך אכן נשאלות שאלות, ארוכות ומעמיקות, ברגע שהנתונים מוזנים, ברגע שהתכנית עובדת כמו שצריך, הכל יהיה קצר וקולע, בפועל, יהיו רק 4 שאלות שנכונות ל-4 הרמות של הרייקי, פיסית, רגשית, מנטלית ורוחנית אור ואהבה

הבנתי, שבת נעימה לך

אך האם לדעתך כל המטופלים יוכלו לחדור ולחשוב כל-כך עמוק כדי להגיע לתשובות? הרי הפספוס כאן במקרה של קלות דעת הוא עצום... לא?

כן מוחלט

ברמה הראשונה זה נועד למטפלים, מעין סדנא אישית להכרת האני הפנימי שלהם, היכן הם תקועים, ולאן ואיך כדאי שהם יזרמו. בקשר למטופל? הרי שיש כאן נגיעה ב-4 הרמות, ברגע שמזהים את האדם על מגבלותיו, מזהים מיד את "מחלתו" ומקורה מאין. כמובן שבהתחלה זה ניראה מסורבל ולא מובן אך כשיש מיומנות, זה בוחן של 5 דקות בלבד.

למעלה