בת חמש וחצי

מאיה889

New member
בת חמש וחצי

בוקר טוב. יש לי בת בת חמש וחצי. עד הולדת אחיה (כעת בן שנה וחצי) היא היתה מקסימה, חברותית , בעלת ביטחון. היה כיף להיות איתה. כחודש אחרי הולדת הבן, אני התחלתי להיות חסרת סבלנות אליה, הוא לא ישן כמעט לא ביום ולא בלילה ואני הייתי כמו זומבי. הרחקתי אותה כשהייתי מניקה כי רק כך הוא היה נירדם. התחלתי לצעוק - מה שמעולם לא עשיתי. היא בדיוק התחילה גן עירייה ולא כ"כ הצליחה להשתלב מבחינה חברתית. הבנות הגדולות בגן היו פשוט מגעילות. דיברו נורא לא יפה, צחקו על איך שהיא מציירת וכו'. הגננת אמרה שהכל בסדר... התחלתי לקחת אותה מוקדם מהגן, להיות איתה לבלות איתה, היא קיבלה גם את הדיבור שלהן. התחצפה, צעקה (כמוני...) כיום המצב ממש לא טוב. רוב הזמן אנחנו מתווכחות. אני מנסה לא להיכנס לויכוח, לחבק אותה במקום להתעצבן ותוך כדי לנשום עמוק, לעיתים - בעיקר בבוקר כשממהרים או בערב בהתארגנות של השינה תמיד היא עונה לא יפה (זכותי לא לדבר אלייך יפה... )אני בד"כ מממשת כשאני אומרת שאעשה משהו, או שהיא לא תוכל לעשות כך וכך כי היא מתווכחת ומבזבזת את הזמן של קריאת הסיפור וכוליי, אני מרגישה שאני מפסידה אותה בכל יום שעובר, אין לה כמעט חברות, היא בעיקר רוצה לשחק עם הבנים שבגיל הזה לא תמיד רוצים. היא משקרת בלי סוף בחן כזה... סיפורים על דברים מהגן, על בעלה. גיסתי התחתנה השנה וגם אחי. כשדיברנו על חתונות היא שאלה אותי בחיוך - אמא למה תפסת לי את הבעל? איך מגיבים? היא היתה ילדה כ"כ מקסימה, לאן היא נעלמה? האם אפשר להשיב אותה? אני יודעת שהשינוי חייב להיות בי. אני ואמא שלי לא ממש מסתדרות. ז"א היא לא דמות שאני מעריכה. היא אישה מאד לא יעילה ולא מסודרת. ואני לא רוצה להיות כמוה. אני כועסת עליה על הפאקים שלי..אני לא רוצה שנהיה ככה!! אני מאד מעודדת אותה ומשבחת אותה אנחנו מבשלות ביחד, משתוללות, רוקדות. אין לנו כמעט זמן שהוא רק שלנו - רק כשהקטן הולך לישון ואז יש הרבה ויכוחים וזמן מבוזבז. אוי כתבתי המון. זקוקה לעזרה. אפילו המלצה על פסיכולוגית טובה במרכז. תודה

אנילה1

New member
הבת שלך ילדה רגילה, אבל את קצת התבלבלת בגלל

הילד השני. אז כדאי ללכת לבית ספר להורים.

ברוכה הבאה,

הילדה שלך לא נעלמה לשום מקום, היא השתנתה, את השתנית וזה קורה לכולם. חשוב מאוד לתת לה את המקום שלה ולראות מה הצרכים שלה ולנסות למלא אותם. השינוי צריך לבוא ממך כי את מובילה את הדרך בשלב הזה של חייכן - את המבוגר האחראי בקשר הזה. אני בטוחה שבזכות הרצון שלך לעשות שינוי - תוכלי לעשות ולהצליח. אני לא מכירה פסיכולוגים ולכן לא יכולה להמליץ.

מאיה889

New member
תודה לכן !!

מעודד אותי שזה ניראה לכן נורמלי... אני מאד משתדלת להיות איתה וכמובן להרעיף אהבה.

daoli

New member
הרבה זמן איתה והמון אהבה ותשומת לב

אין ספק שמה שאתם עוברים הוא נורמאלי. עד לפני הולדת האח היא היתה היחידה. הכל סבב סביבה וסביב הצרכים שלה. לא היו לה מתחרים על תשומת הלב. בקיצור היא היתה הנסיכה בבית. טיבעי מאוד שאחרי הולדת הבן. היא התחילה לקבל פחות תשומת לב, את בעצמך סיפרת שגם היחס שלך השתנה. אין ספק שעברו עליה עכשיו הרבה דברים חדשים בחיים. גם אח, וגם גן. מציעה לך לפנות לך כל יום שעתים איתה שבה אתן עושות ביחד דברים שהיא אוהבת. אם זה לשחק בבובות,אם זה ללכת לטיול,אם זה יצירה או סיפור. תני לה להחליט. בזמן הזה מישהו אחר מטפל בילד. את נטו איתה. את יכולה גם לדבר איתה ולבקש סליחה על הצעקות שלך.והכי חשוב חיבוקים, נישוקים והמון המון אהבה וחיזוקים.

beky1

New member
שלום לך

נסי לחבר אותה עם בנות נוספות בנות גילה מהשכנים , מהחוגים , מהגן - מחוץ לשעות הפעילות של הגן. בתך חווה משבר של מעבר מבת יחידה לבת בכורה , המשבר לא פשוט וקשה לה גם אח חדש וגם גן חדש. היא צריכה אותך אך היא צריכה גם את החברה של בנות גילה. נסי לעניין אותה בחוג שיגוון את יומה , שם תוכל גם להכיר ילדים נוספים ולהרחיב את מעגל ופעילותה מחוץ לשעות הגן. המשיכי להקדיש לה זמן , לבד או ביחד עם האח הקטן , היא רגישה יותר מבדרך כלל וצריכה אותך יותר מאי פעם היי שם בשבילה , אך גם תני לה את ההרגשה שלהיות עם בנות נוספות ללא אמא יכול להיות ממש כיף. עזרה של פורום תמיכה של הורים לילדי גן , לא יכול להזיק בהצלחה

מאיה889

New member
מהבחינה החברתית

אני לא ממדש מצליחה לחבר אותה לבנות. היא רוצה לשחק רק עם בנים. ניראה לי שקל לה יותר איתם. פחות אינטריגות. בנות לא מזמינות אותה. רק אני יוזמת ולפעמים מצליחה. היא לא רוצה להזמין בנות רק בנים. בחוג שהיא התחילה השנה היא לא מכירה אחת וכולן הגיעו עם חברה. אני מנסה לשכנע אמהות מהגן להצטרף אבל ללא הועיל.

beky1

New member
תני לה להתחבר למי שלה נוח יותר

היא כנראה נפגעה די חזק מהבנות ורוצה קצת מנוחה מהן , אל תדאגי , עם התמדה ממך זה יקרה , אל תוותרי , כמובן בנועם ובסבלנות.

אנילה1

New member
גם אני אהבתי לשחק עם בנים, ועד היום אני

מעדיפה חברת גברים בעבודה. יש לי חברות אבל הן כאלה לא "נשיות", לא מהסוג המתלונן והמתבכיין.

לבת שלך יש את התגובות

וההתנהלות הכי טבעיים והכי "רגילים" לנוכח התהליכים המשפחתיים. כל בת מאוהבת באבא ורואה בו בן הזוג האידיאלי! הבת שלי בת 25 ועד היום חושבת כך. לגבי התינוק החדש אין טבעי מהתנהגות של מי שנלקחה ממנו ה"בכורה" כל תשומת הלב נגדעה האחת והיא הפכה למספר 21 גם בלי שנודה שזה טבעו של עולם להקדיש לעולל יותר זמן- שכן זה דורש במציאות. חוסר הסבלנות שלך טבעי בקובץ הנסיבות והנתונים ואין בו חריג אני לא חושבת שפסיכולוג הוא המענה שכן אין כאן התנהגות סבוכה שדורשת טיפול שורש. יש שיטות ופתרונות אחרים:
בית ספר להורים.
ייעוץ
אימון אישי בהצלחה.

מאיה889

New member
תודה

היינו בבית ספר להורים לפני שנתיים. אז לא חשבנו שנגיע בכלל למצב כזה. היה לנו מאד כיף בבית. היה רגוע ונעים. אנחנו מיישמים את העקרונות שהתחברנו אליהם. אני חושבת שבמקרה הזה פסיכולוג שינחה אותי (לא להיפגש עם הילדה) כיצד להתמודד, כיצד לחזק, כיצד לענות וכו' יעזור.

תגרמי לה להרגיש חשובה

אצל רוב הילדים חלה נסיגה בכל התחומים כשנולד להם אח\ות חדש. במיוחד כשהפעם כל כך גדול מבחינת גילאים. אני חושבת שאת צריכה להעצים אותה, לגרום לה להרגיש חשובה ונחוצה בבית, תוך כדי שהיא מסייעת עם הקטן. במקום להרחיק אותה כשמאכילים אותו או מקלחים, תני לה להיות שותפה. שהיא למשל תכניס את המטרנה לבקבוק או תשטוף אתהבקבוק בסיום או תקריא סיפור ברקע כי "זה נורא מרגיע את הקטן" לאחר מכן תשבחי אותה באזני כל מי שרק אפשר עד כמה היא עוזרת ועד כמה היה קשה בלעדיה. תצפרי פה ושם במתנת תשומי קטנה זה ייתן לך נקודות בונוס ודרך לגרום לה לשתף פעולה בחשק וגם להיות בקרבתך.

חדשה בעצמי, אבל במצב מאוד דומה

גם הבת חמש וחצי) שלי עסוקה בתקופה האחרונה בלהתווכח ולריב, לענות לא יפה, ולהתחצף. זאת אחרי שהיתה ילדה מדהימה, צחקנית וחייכנית, עקשנית אמנם אבל מנומסת מאוד, ונעימה, חברותית וכ'. התובנה היחידה שיש לי בנוגע למה שאת כתבת היא שבערב, הזמן היחיד שיש לכן יחד, הוא בוויכוחים וכ', אולי כי היא עייפה כבר. נסי למצוא באצמע היום זמן שהוא רק של שתיכן.

קלפטה

New member
זמן איכות

אני צריכה לקחת חופש פעם בחודש... אחרת אין מצב, צריך בייביסיטר בשביל הקטן... יותר ויותר ניראה לי שזה חלק חשוב מהפיתרטן. לבלות רק איתה כמו פעם.

למעלה