בת חודשיים עם שן

בת חודשיים עם שן

היי,
הבת שלי בת חודשיים מחרתיים. יש לה שן תחתונה שבקעה לפני כמה שבועות (כן, בטוח שזאת שן, כן, ראינו רופא, כן, זה קורה). בימים האחרונים התחילה לנשוך. אני יודעת שצריך לנתק ולהגיד בתקיפות שאסור אבל... זה עובד על בני שמונה חודשים ככה. היא בכלל תבין מה רוצים ממנה? תוך כמה זמן להחזיר לשד? ואיך לדאוג שזה לא יפחיד אותה ויגרום לשביתת הנקה?

michal@gal

Active member
מנהל
זה דורש התייחסות קצת אחרת

בכל זאת, היא יותר קטנה.
ועדיין, השיטה צריכה להיות להפסיק את ההנקה ברגע שהיא נושכת. היות והיא ממש קטנה, את יכולה להציע לה לינוק שוב אחרי 5 דקות הפסקה, אבל היא צריכה להבין שלא כדאי לה לנשוך.
&nbsp
ברוב המקרים תינוקות נושכים בסוף ההנקה, שהם כבר לא ממש רעבים, כך שהפסקת ההנקה לא תהיה בעייתית.

5 דקות זה לא המון??

היא צורחת את נשמתה, אין מצב שאני אוכל להשאיר אותה רעבה כל כך הרבה זמן.
מעבר לסבל שלי ושלה, היא גם מעירה את כל הבית ככה... והיא יכולה לנשוך גם בהתחברות הראשונית אחרי פער של 4 שעות... והיא אפילו עוד לא 3 קילו ככה שלכאורה אני אמורה לדחוף לה כמה אוכל שהיא מוכנה לקחת.

michal@gal

Active member
מנהל
זו מחשבה ראשונית

אולי לנסות פרק זמן יותר קצר.
&nbsp
פעם היו ממליצים, במקרה של נשיכה, במקום לנתק דווקא להצמיד יותר את היונקת אל השד. המחשבה מאחורי זה הייתה שיהיה לה קצת פחות נוח, טיפה תחושה של מחנק, ואז היא תקשר את הנשיכה עם התחושה הלא נעימה ולא תנשך יותר. יתכן והשיטה הזו תעבוד טוב יותר עם תינוקת כל כך צעירה.

תודה

סליחה אם התגובה הקודמת יצאה קצת אנטי...
לא קל פה. כולם מנסים לדחוף לה מטרנה, אני נלחמת על הנקה שהולכת קשה, באמצע כבר היתה שביתת הנקה, מתיש לי...

gudat

New member
איתגרת אותי....

מתייעצת ברשותך עם קולגות.

gudat

New member
התינוקת נולדה פגית?

את יכולה להרחיב יותר על ההנקה באופן כללי?
האם השן בלסת התחתונה? אם כן- הלשון שלה אמורה לצאת מעבר לחך התחתון ולכסות את השן. כך שאם התינוקת מחוברת היטב, זה לא אמור לכאוב. ואם לא מחבורת היטב, צריך לבדוק מדוע...

במשקל כן, בשבוע לא.

השן בלסת התחתונה והיא אכן לא תמיד מפריעה. אבל לפעמים נושכת...
יונקת כל שלוש שעות בערך, 8-10 פעמים ביום. לפעמים צד אחד ולפעמים שניים. הזרם מהיר לה אז אני נשענת אחורה או סוחטת קצת לפני והיא מסתדרת. אבל למה זה משנה לעניין השן?

gudat

New member
כתבת שבגיל חודשיים היא עד לא שלושה ק"ג

וזה מדליק נורה אדומה.
צריך לוודא שהתינוקת יונקת היטב, מחוברת טוב, כי שוב- אז זה לא אמור לכאוב. והחשד שלי היה שאולי היא לא מחברת טוב ולכן גם לא עולה מספיק במשקל.
באיזה משקל היא נולדה?

במשקל כן, בשבוע לא.

השן בלסת התחתונה והיא אכן לא תמיד מפריעה. אבל לפעמים נושכת...
יונקת כל שלוש שעות בערך, 8-10 פעמים ביום. לפעמים צד אחד ולפעמים שניים. הזרם מהיר לה אז אני נשענת אחורה או סוחטת קצת לפני והיא מסתדרת. אבל למה זה משנה לעניין השן?

חחחה... אצלנו הייתה לה שן בגיל חודש

וכן, יש דברים כאלה וחשוב שרופא יבדוק שהשן אכן במקום ולא מתנדנדת חס וחלילה (לפעמים הן נושרות...)
וגם אני קיבלתי נשיכות בגיל חודש ובאסרטיביות הייתי אומרת שלא וזה כואב והיא הפסיקה.
אגב לא זכור לי שזה נמשך זמן ארוך יותר מהזמן שלקח לאחותה ולאחיה להבין שלא נושכים את אמא בגילאים מאוחרים יותר.
ולסיכום - הנסיכה ינקה עד גיל 1.4 באושר ולפני גיל שש כבר הייתה עם שש שיני בשר (הן בדרך כלל גם מתחלפות מוקדם יותר).
בהצלחה ושלא יכאב

למעלה