בת זוג בריטית

tamirs156

New member
בת זוג בריטית

אהלן,
אני הרומנטיקן החדש עם שאלות ישנות שבוודאי נשאלו בעבר.
רקע: חברה שלי ואני, שנינו בני 23, נפגשנו בטיול בניו זילנד. החלטנו שכדי לתת צ'אנס למערכת היחסים נמצא מדינה ששנינו יכולים לשהות בה. אז בחרנו אוסטרליה. מאז ספטמבר אנחנו מטיילים ועובדים באוסטרליה (עם working holiday visa). אני מתכנן להתחיל ללמוד בארץ באוקטובר הבא ואנחנו להוציא לה ויזת ב1 כדי שהיא תוכל לעבוד בזמן שאני לומד. אני חיפאי ומתכנן גם ללמוד בחיפה שזה מאוד נוח כי לפי הבנתי היא צריכה להוציא ויזה בסניף משרד הפנים הקרוב לאיפה שאני רשום בתור תושב. אין לנו חוזה דירה על שמנו אבל יש לנו חשבון בנק משותף באוסטרליה שהשתמשנו בו מההתחלה לכל ההוצאות המשותפות ונוכל לקבל מכתב מדודים שלה שגרים באוסטרליה ויוכלו להעיד על היותנו זוג ושגרנו אצלם במצטבר כ5 חודשים.
ולכן, in the name of young love, אנחנו מבקשים עזרה:
1. נשמח להסבר כללי על התהליך, ספציפית בחיפה (שלפי מה שהבנתי שם יותר סימפטיים ממקומות אחרים כמו תל אביב וירושלים)
2. נשמח לעזרה מאנשים שהביאו לארץ בני\בנות זוג מאנגליה
3. האם מרגע שקיבלה ויזה היא תוכל להירשם לקופת חולים או שתצטרך להישאר מבוטחת אצל חברת ביטוח על עוד היא בארץ?
4. בשלב כלשהו בזמן הבקשה להוצאת ויזה או לאחריה היא תוכל לצאת מהארץ (אני מניח שכן בשלב מסוים אבל באיזה שלב?)
5. נשמח לכל עצה נוספת שתעלה על דעתכם

תודה רבה! :)

Saraswati15

New member
הי

אהלן,
האנגלי הפרטי שלי התחיל לפני יותר מעשור את התהליך במשרד הפנים פה וכעת מתגאה בתעודת זהות כחולה (איננו נשואים..). התהליך השתנה מאז שהתחלנו - פעם אפשר היה לקבל אשרה בעוד בן הזוג הזר נמצא בישראל, כעת להבנתי צריך להתחיל את ההליך כשבן הזוג הזר בחוצלארץ אם איני טועה .. החדשים פה יעדכנו :)
לגבי חלק משאלותיך להלן תשובותי
1. אנחנו היינו בסניף חדרה, מציעה שתתקשר או תקפוץ לסניף חיפה ותקבל מסמכים עבור תחילת התהליך לחיים משותפים וקבלת ב/1 (שזו האשרה שאתם צריכים)
2. שלושת המסמכים מהממלכה המאוחדת שהיינו צריכים הם - תעודת לידה (הבאנו מקורית), היעדר רישום פלילי (במקרה שלנו היה רישום קל), תעודת רווקות (זהו שלא היתה לנו, זה משהו די קשה להשגה באנגליה, אנחנו הלכנו לקונסוליה הבריטית בתל אביב והוציאו איזה מסמך כלשהו המעיד שהאנגלי לא נשוי לאחרת) - מקוריים או עם אישור אפוסטיל. כל יתר המסמכים (עדויות לחיים משותפים, אימיילים, תמונות, התכתבויות ומכתבים מחברים) גם צורפו לבקשתנו בעברית ובאנגלית
3. לא, אם היא תהיה על ויזת ב1 היא לא תוכל לקבל זכאות לקופת חולים. רק בעלי אשרת א/5 (נשוי/אה או בן/בת זוג שעבר 3 שנים בויזת ב/1 וקיבלו לאחר מכן א/5)
4. כן בטח, ברגע שמקבלים אשרה בין אם ב/1 או א/5 צריך וכדאי להוציא במקביל אשרת אינטר ויזה המאפשרת לצאת ולהכנס ללא הפרעה.
5. פשוט תהיו אתם, תביאו את כל המסמכים מסודר, בצורה חיובית וחביבה ותהיו אתם באמת כמו שאתם - ובתקווה שהכל יסתדר...

tamirs156

New member
שלום

היי,
קודם כל תודה רבה על העזרה!
רציתי לדעת, רק אם את יודעת כמובן, כמה משקל הם נותנים על הוכחות של חיים משותפים כי כמו שאמרתי אנחנו מטיילים ביחד אז אין לנו חוזה דירה או חשבונות מים וחשמל וכו' והאם תמונות מהתקופה ועדויות של בני משפחה שלה שהתארחנו אצלם ישמשו תחליף ראוי לחוזה ולהוצאות?
בנוסף, תהינו האם כדאי שנתחיל את התהליך לפני שנגיע לארץ או שהיא תיכנס עם ויזת תייר ואז ניסע למשרד הפנים?
שוב תודה על העזרה :)

Saraswati15

New member
אנחנו

התחלנו ב2009 את התהליך ואז הנהלים היו שונים ואפשר היה אז להתחיל מהארץ, לא בטוחה שכעת זה המצב.
לא רוצה להטעות אותך, מציעה שאחרים פה יענו לך, או שתקבלו את הנהלים של משרד הפנים .

alexd1986

New member
בת זוג בריטית

היי

אנסה לחדש כאן חלק מהדברים בצורה מפורטת.
אני ובת הזוג שלי עוברים את ההליך בשנים אלה- אמנם אנחנו לא מטיילים בין מדינות, אבל עדיין. כמו כן- בת הזוג שלי היא לא מבריטניה אבל ממדינה אחרת שהתושבים בה באופן כללי פטורים מויזה בהגעתם לישראל.

1. לגבי הסבר כללי על ההליך- התהליך עבור זוגות נשואים לרוב נמשך כ-5 שנים עד בקשה אפשרית של אזרחות, ולזוגות לא נשואים כ-7 שנים עד לקבלת תושבות קבע (לא ניתן לקבל אזרחות בצורה זו). התהליך כל הזמן מתנהל בלשכה שרלוונטית לאזור המגורים שלכם נכון למועד ההגעה ללשכה. בגדול- זה מתחיל בויזת תייר ב-2 או עובד זר ב-1, לאחר מכן בהתאם להליך מומר בשלב מסוים לא-5- תושב ארעי- ואז בסוף בהתאם או לתושב קבוע, או לאזרח. רוב ההליך מתנהל פעם בשנה מול לשכת הגירה ואוכלוסין, כשבכל פעם סט המסמכים שמגישים הוא די דומה, ונועד בגדול להבהיר ללשכת הגירה ואוכלוסין שני דברים עיקריים- שהקשר ביניכם הוא קשר אמיתי ולא פיקטיבי, ושמרכז החיים של שניכם הוא בארץ.
2. כאן לצערי אין לי מה לענות
3. כאן, כמו שכבר ענו, בעלת ויזה ב-1 לא זכאית לביטוח רפואי בקופת חולים באופן ישיר, אלא רק לביטוח בקופת חולים באופן שונה מתושב רגיל, באמצעות חברת ביטוח באופן פרטי. ההבדל הוא בגובה התשלום (גבוה יותר כמובן לביטוח הפרטי) ובכיסוי (למשל ביטוח רפואי לסטטוס תייר ב-2 אינו מכסה הריון\לידה)
4. היציאה מהמדינה בגדול אפשרית בשלב של ויזה ב-1, כאשר מבקשים אינטר-ויזה. בשלב של ב-2 עדיין לא ניתן לצאת מהמדינה, במידה ולא רוצים להסתכן בכך שלא יתנו להיכנס שוב. לב-2 למיטב ידיעתי אין פונקציה של "אינטר-ויזה"
לרוב, ההליך עד קבלת ויזה ב-1 הוא תלוי כמובן בדרך שבה מבצעים את זה- במידה ובת הזוג כבר נמצאת בארץ ונכנסה באופן חוקי- ניתן להאריך את הויזה ב-2 עד שיהיה לכם ראיון במשרד הפנים, ואז במקרה ותפתחו תיק בהתאם- יתנו לה ויזה ב-1. התהליך עם כל הדברים עד הראיון לוקח בימינו מספר חודשים עד חצי שנה (יש תור ארוך לראיונות). לא יודע אם בחיפה הוא קצר יותר.
יש גם אפשרות לקבל ב-1 באופן ישיר- אבל זה במידה ובת הזוג לא נמצאת בארץ ומזמינים אותה ומגישים מסמכים בשמה. זה תהליך שיכול להיות קצר יותר, אבל כמובן מפריד ביניכם עד לאישור של לשכת ההגירה והאוכלוסין להבנתי.
בנוסף, ההליך הזה עבור זוגות נשואים הוא קצר- כי למעשה אתה מזמין את אשתך הטריה- לעומת מצב שאתה מזמן חברה שאין ביניכם בארץ שום קשר "רשמי"- שלא ברור לי האם זה מעכב את התהליך, אבל בהכרח דורש יותר הסברים והבהרות.

לגבי שאלות נוספות ששאלת בהמשך בהודעה אחרת- לגבי מכתבים על טיב הקשר מאנשים שאינם אזרחי מדינת ישראל- זה פחות עוזר להם, לפי מה שנאמר לי בסניף. רציתי להביא מכתב מאמא של אשתי- אבל היא מתגוררת בחו"ל וכלל אינה אזרחית ישראל. בלשכה אמרו לי שאין לזה יותר מדי משמעות.
כמו כן- חשבון משותף באוסטרליה מוכיח את הקשר ביניכם, אבל לא את הקשר שלה לארץ.
לכן אני חוזר לאחד הדברים הראשונים שכתבתי- לגבי הקשר לארץ. במידה ואתם כל הזמן מטיילים ביחד וכל הזמן יוצאים או מנסים לצאת מהארץ- לצערי ההליך יהיה מסובך הרבה יותר, עד בלתי אפשרי- כיוון שגם בשלב שבו כן ניתן לצאת מהארץ, בשלבים כמו ב-1 או א-5- קח בחשבון שלא ניתן לצאת לפרק זמן ארוך, כי אתה למעשה "שובר" את הקשר שלה עם המדינה, ויוצר לעצמך כמה בעיות כמו:
1) קושי להוכיח ללשכת הגירה ואוכלוסין שהיא קשורה לארץ ושאתם לא באים לכאן אך ורק בצורה ארעית.
2) בשלב א-5 כדי לקבל למשל זכויות רפואיות בקופת חולים- ביטוח לאומי ידרוש ממנה "בדיקת תושבות", שלפיה בכל שנה היא מחויבת להימצא בארץ לפחות 183 יום, ובנוסף לכך בכל היעדרות רצופה של יותר מ-3 חודשים מהמדינה- ביטוח לאומי למעשה לפי מה שנאמר לי מודיע לקופת החולים וזו מפסיקה את הביטוח הרפואי שלה- מה ששוב יוצר בעיות.

בסיכומו של דבר, להבנתי את התהליך, הזכות שלה להתיישב כאן בארץ לא נובעת מעצם היותך אזרח מדינת ישראל שרוצה לחיות עם בת הזוג שלך- שזה לגיטימי כמובן, אבל לא תמיד מהווה משמעות מכרעת. מבחינתם הם מחפשים את הקשר של שניכם למדינה, ובמיוחד את הקשר שלה, כלומר את השאיפה שלכם לנהל את מרכז החיים שלכם יחד לאורך זמן בישראל, כך שלמשל לא תוכל להפסיק את הלימודים שלך לסמסטר שלם ולנסוע יחד איתה שוב לאוסטרליה כדי לעבוד.
אישית- מציע לך בהחלט לגרום לאסוף גם עדויות לקשר שלכם מאנשים בארץ, למשל מקרובי משפחה שלך שכן מתגוררים בארץ במידה והם מכירים אותה, גם במידה ולא מדברים איתה כל הזמן. כמו כן, גם במידה ואין לכם חוזה שכירות ואתם הולכים להתגורר למשל עם קרובי המשפחה שלך כשאתם בארץ- ניתן לידיעתי להגיש הצהרה של אותו קרוב משפחה שהוא כביכול נותן לכם מקום למגורים כאשר אתם בארץ וכו'. כמובן שאני מדבר על תקופות שהייה ארוכות בארץ- ולא על תקופות קצרות. בהנחה שהלימודים שלך לא ימשכו ברציפות 5-6 שנים לכל הפחות עד שכל התהליך יסתיים- יציאה שלכם מהמדינה לטווח זמן ארוך לפני סיום התהליך- תגרום בסבירות גבוהה להפסקתו- קח את זה בחשבון.

במידה ויש לך עוד שאלות- מוזמן כמובן לשאול.

בהצלחה!

alexd1986

New member
בת זוג בריטית

תיקון לגבי דבר מסוים שכתבתי- בן זוג של אזרח ישראלי, לפי תיקון מנובמבר 2018 של לשכת הגירה ואוכלוסין - כן יכול לקבל אזרחות, לא רק תושבות קבע כמו שהיה בעבר. מה שכן- למיטב ידיעתי עדיין ההליך יהיה ארוך יותר במקרה זה בסך כל הזמן, כיוון שלרוב אותו בן אדם יהיה בסטטוס ב-1 יותר זמן.
לכן כן ניתן לקבל אזרחות גם בצורה שאינה נישואין.

name1233

New member
למעלה