בת דור

Only Dance

New member
חוסר תקציב

הפסקת מימון יותר נכון - ככה אני הבנתי. היה מימון קבוע ופתאום הפסיקו לתת אותו, בכל אופן סופן של כל הלהקות בארת ככה כי הממשלה לא תומכת באמנות ותרבות קאטי

אז ככה

הלהקות צריכות ללמוד מזה לקח לגבי ניהול יותר יעיל וכו'. יש כמה להקות בארץ שעוד לא למדו לקח. לא הספיקה להם פעם אחת שסוגרים להקה גדולה וחשובה. בכל אופן,מצב המחול בארץ לא מזהיר במיוחד. אפילו בהזכרת דברים ל-60 שנה למדינה לא כתבו מאומה על הקמת להקות מחול. אם הן תמשכנה בדרך זו,סופן יהיה כמו בת דור ולהקת קול ודממה.

לדעתי

היה צריך ליצור דברים לקהל הרחב,גם לכזה שלא רוקד. למשל מפגשים על כוס קפה,ריקוד עם הסברים ועוד. לפילהרמונית למשל ישנן תכניות שכאלו והיא די מצליחה. אך צריך עוד.

לצערינו הרב

המדינה לא משקיעה מספיק בתרבות. מה שנותר זה לנסות לחפש פתרונות נוספים. למשל דברים אטרקטיביים שיגדילו את הקהל(כמו ערבי תרבות למיניהם ועוד),גיוס משאבים ועוד. למשל בחו"ל ישנם תורמים רבים המעוניינים לתרום לדברים בארץ. אז ניתן לחפש מביניהם את אלו שמעוניינים לתרום לתרבות. הפילהרמונית למשל ידעה לגייס תורמים ,גם בארץ וגם בחו"ל. נקווה שגם להקות המחול פה בארץ ידעו לעשות זאת.

Only Dance

New member
זה לא קשור לניהול לא נכון או יותר יעיל...

מאז ומתמיד מבחינה היסטורית - עוד כשרק קם הבלט וכשרק התחילו לייסד מי נתן קוסטלי ? תרומות וחסות? השילטון, הגוכס האיטלקי לחלופין המלך הרוסי, תמדי השלטון אחראי על אמנות מכל סוג שהיא כי מה לעשות זה יצירה ויצירה אמנם כסף אבל היא לא מוערכת ע"י כל השכבות לכן מי שמשלם וממן זה המדינה, נכון להיום סדר העדיפויות של המדינה הוא ירוד, אני יודעת שברוסיה רקדנים מקבלים סכומים יפים מאוד בלהקות הידועות, ובתיאטראות, גם הספורטאים חיים נפלא, במיודח אלה שמייצגים באולימפיאדות למיניהן כאן הראו לך בעובדה איך חיי בנאדם שמייצג וזכה בשבילנו באולימפיאדה לא זוכרתא ת שמו דירה של חצי חדר, בושה למדינה. לא קשור ללהקה קשור שהציוד, המוזיקה, העריכה, המורים הכל עולה כסף, המקום הסטודיו, הכל הכל הכל עולה כסף, משכורות לרקדנים, תלבושות, נעלי ריקוד, חלילה פציעות וכולי מי יטפל? הרקדן עצמו? הלהקה מחויבת כספים שמוקסבצים לענייני בריאות. מ-ד-י-נ-ה קאטי

נכון

זה קשור יותר לממשלה.ומדינה שלא משקיעה בתרבות שלה זה איום ונורא! אבל בהחלט שניהול יותר יעיל יכול לעזור כאן. למשל גיוס משאבים מתורמים בחו"ל. הרבה יהודים בחו"ל היו רוצים לתרום לארץ. ניתן לארגן תרומות מהעשירים שבהם. אני אישית הייתי מוכנה לעזור לכמה להקות פה להשיג מימון. ובכלל,ניתן לארגן עוד הרבה דברים. למשל למשוך קהל צעיר שלא נחשף למחול, ע"י הופעות עם הסברים וערבי תרבות וכיוצ"ב. גם מפגשי תרבות על כוס קפה יכולים להיות מאוד נחמדים. ויש עוד רעיונות נוספים. אז נכון,זה מחובתה של המדינה לעזור פה לתרבות. אבל בינתיים היא לא דואגת מספיק. אז צריך למצוא דברים נוספים.

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifאממ

זה נחמד וטוב להגיד שהמדינה לא משקיעה מספיק בתרבות, אולי זה רלוונטי יותר למדינות בעלות פחות בעיות מישראל.. אבל בכ"ז יש מצב ביטחוני קשה, עוני, דברים שלדעתי הרבה יותר "דחופים" מכמה מופעי מחול.. שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא חושבת שזה לא חשוב, רק יש דברים קצת יותר דחופים.. עניינים של חיים או מוות לעומת מה שאנחנו מדברים עליו..

מדינה ללא תרבות אבויי לה!

ואני נתתי כמה רעיונות לטפח את התחום התרבותי גם כאשר הממשלה לא עוזרת. ניתן לעשות ערבי תרבות ומופעים מוסברים ולהגדיל את הקהל ועוד.

Only Dance

New member
זה אל נכון לדעתי, וזה מוכח,

הדבירם לא צריכים להיות קשורים ותלויים אחד בשני, זו מדינה שמעולם אל התמקדה בתרבות, בלי קשר למצב הביטחוני האנשים, הסביבה כאן היא אל תומכת.. מלבד נולד לרקוד.. שזה טלויזיה ומשלמים על חשמל.. בנאדם ממועצ שיראלי לא יוציא 200 שקל על הופעת מחול, אני נקבתי סכום שהוא משמעותי כי זה המ שעולה לי הופעה של טודס. שאני אוהבת אותם כשהם באים לארץ. המצב הביטחוני והעוני? קיימים במדינות אחרות לא חסר! אנחנו חושיבם שאנחנו במסכנה מתמדת יורת מכלח מדינה אחרת וזה לא נכון, בארה"ב שי יורת בעיות מכאן... עם הרציחות והתממודדות עם הלבנים נגד השחורים, הסמים, העובדים הזרים, המהגרים הרבים, העוני הרבה יורת חמור מבארץ, אין שם ביטוח לאומי... אין שם שירותי בריאות בחינם!! אין שם כלום - יש שם אמנות יותר מפ]ותחת מבמדינת שיראל... איך מסבירה?!?! מדינה בעלת תכלית שונה לגמרי שהכל שם זה ממנים פרטיים אז יש תורמים כי יש עשירים כאן אין תורמים!!! אין כאן כלום בקיצור, שום תמיכה אל הקהל - הציבור, לא העשירים שיכולים להשקיע באמנות הם מעדיפים לעשות פרסומות של סלקום, חחח גאידמק אני מדברת למשל... עזבי עזבי אותך המדינה הזו.. בקאנטים קאטי

אז זהו

שניתן לעשות במחירים יותר עממיים. כמו מפגשי תרבות על כוס קפה באולמות קטנים יותר. כגון באולמי החזרות של הלהקות השונות. ואז אין את שכר ההשכרה והעלות הרבה יותר נמוכה.

Only Dance

New member
אלח את לא הגיונית את אמורה לשלם :

משכורת ל20 רקדנים.. שעומדים על הבמה... ועובדים כל יום שמונה שעות! מאיפה תשלמי להם?... ממפגשי מחול על כוס קפה...? קאטי

אבל אין את שכר ההשכרה של אולם

וזה חוסך הרבה מאוד! להשכיר אולמות עולה המון כסף. ופה מדובר שיעשו זאת באולמות שלהם.

sharlan89

New member
אימפריית בת דור ב"ש עדיין קיימת

זה אחד מבתי הספר הכי מקצועיים למחול בארץ, ויש להם להקה - קמע.

Only Dance

New member
אימפרייה? אוקי..

להיות מלך במדינה לא מתקדמת זו לא עניין גדול:)) אני סתם צינית. אבל ככה אני חושבת... קאטי

למעלה