בתי קפה

ע מיש

New member
בתי קפה

מעצבנים אותי כל בתי הקפה הללו שבהם אני צריך לעמוד בתור בכדי לקושש לעצמי קפה וסנדביץ' במחירים מופקעים ולחכות שיקראו לי ברמקול. (והחצופים הללו עוד מעזים להעמיד כוס עם דרישה לטיפ). אני אוהב את הסגנון הישן שבו אני יושב, מקבל תפריט, מגיע מלצר או מלצרית ומביאים לי מה שהזמנתי. והמחירים אותם מחירים. למה אנחנו נותנים שידפקו אותנו? למה שלא נחרים את כל דלפקי השירות העצמי האלה?

harhanegev

New member
למה צריך להשתמש במילה "להחרים" ?

אתה מחפש בתי עסק מסוג מסויים, הסוג בו נקבת ? יש רבים כאלה, ואתה מוזמן להנות מהשירות שלהם. סוג אחר של בתי עסק לא מתאים לך ? אל תהיה לקוח שלהם, אין צורך לקרוא לזה "חרם". גם אני נוהג לקנות ולקבל ששירות בבתי העסק המועדפים מבחינתי ולא באלו שאינם, בלי לקרוא לזה "חרם".

a r t h e m i s

New member
אז ככה:

אני חובבת קפה ידועה. וגם אוהבת לשמור על הפרטיות שלי ובמיוחד מתעבת מקומות בהם לא רק שלא עוזרים אלא מקשים עלי להגיע לקפה שלי. מקומות שקוראים בכריזה את שמי? - לא נכנסת לשם ואם אין ברירה אני תמיד, אבל תמיד, אומרת שם אחר. למה? כי לא בא לי שיישמעו את השם שלי מהדהד בחלל האולם. זה שבאתי לשתות קפה לא אומר שמתאים לי שכל העולם יידע שיש אחת, ארתמיס, שנמצאת באזור. מקומות שמקשים עלי? דוגמאת אר קפה בפארק שסרבו לעזור לי עם תינוקת בת חודשיים על היד (בסה"כ ביקשתי שיוסיפו את הממתיק לקפה בשבילי כי יד אחת היתה תפוסה). לשם אני לא נכנסת מאז. ויש את המקום האולטימטיבי בשבילי. הראשונים שהכריזו על בית קפה ללא עישון, שניגשים אליך ולוקחים הזמנה מהשולחן, שזוכרים כל לקוח ותמיד אדיבים ונמצאים במקום הכי נגיש שיש: אילן'ס באחוזה. וחוץ מזה יש את בתי הקפה שחנה כתבה עליהם.

אילן'ס באחוזה

היום בבוקר הייתי שם ואף אחד לא ניגש לשולחן. אחרי רבע שעה קמתי, הגעתי לדלפק, חיכיתי, הזמנתי את מה שרציתי שילמתי (בלי טיפ) וקיבלתי את ההזמנה. בדיוק כמו בארומה או כמו בכל קיוסק.

והם אמורים למלצר....

אגב, שמעתי שקפהנטו החדש במרכז גולן לא רע (זה פשוט לא בכיוון שלי, גיאוגרפית).

ע מיש

New member
קפהנטו הם אחד הטובים ביותר

וחביבים עלי מאד. אין להם את כל מה שיש בקפהנטו בהוד השרון, אולי בגלל שהם מקום כשר, אבל הם בהחלט מקום טוב.

לי לא מפריע

אני דווקא מעדיפה כך מאשר לחכות כל פעם למלצרית כשאני צריכה משהו. להחרים בטח שלא- יש כאלו שמתאים להם כך ויש כאלו שמעדיפים את השיטה השניה.

חגיתלה

New member
סליחה אבל לא ברורה לי ההתרעמות

אתה יכול פשוט לבחור שלא להיכנס לאותם בתי קפה. זה סגנון של בית קפה. כשם שאתה מעדיף את הסגנון של בית קפה עם מלצר יש שמעדיפים את הסגנון הזה. בחוצפתם מעמידים כוס לטיפ? ובכן למה זו חוצפה? הם עדיין עורכים עבורך את ההזמנה, מכינים לך את האוכל והשתיה ומניחים לך על מגש. אין כאן חובת טיפ בגובה 12.5% כפי שיש במסעדות אלא בקשה לטיפ סמלי. בו בחירה שלך ושל כולנו להיכן ללכת והיכן לבלות. מדוע להחרים אותם על כך? זה העתק של סגנון מערבי מקובל במקומות רבים בעולם. אישית - לא מפריע לי. בהתאם למצב הרוח שלי אני בוחרת לאיזה סגנון בית קפה ללכת. מכאן ועד להחרים? הם פגעו בך באופן אישי? עברו על החוק? השפילו אדם זה או אחר?

ע מיש

New member
הם מעצבנים אותי

והדרישה לטיפ היא שיא החוצפה. לדעתי הם צריכים לשלם לי על זה שאני משרת את עצמי. אני מבקש להחרים אותם על מנת להעביר מן העולם את הסגנון הנפסד הזה של בתי קפה. אני לא רוצה שיהיו כאלה מקומות, אני רוצה רק מקומות שיושבים בנחת ונהנים.

BellA עלמה

New member
הסתכלתי בכרתיס שלך

הייתה לי הרגשה שאתה בחור צעיר זה מסביר הכל.. אני אישית .. יצא לי לשבת גם בכאלה וגם בכאלה בהתאם למצב רוח יש לך בחירה אם אתה לא אוהב סגנון כזה של בתי קפה אל תשב שם

חגיתלה

New member
אז אל תסתכל עליהם

מזל שלא הרבה הם אלו החושבים כמוך. כי אז היינו מפסידים את המקומות האלה. כשאתה בלחץ להגיע מהר לעבודה או לפגישה או נמצא עם ילדים קטנים ופתאום מת לכוס קפה, רק המקומות האלה מספקים את השירות. וזו רק דוגמא אחת לאנשים שמאוד אוהבים את המקומות האלה. תוסיף לזה את אלו שאוהבים לשבת שעות ולעבוד או ללמוד או לכתוב, בבתי קפה שמשרתים אותך אי אפשר אא"כ אתה מזמין שוב ושוב. ואילו כאן לא מגבילים אותך בישיבה. יש לך מים קרים חופשי, ואווירה נעימה. לא נראה - אל תסתכל עליהם.

המלבישה

New member
מה שחוצפה זה שברוב המקרים

הכסף שאת שמה לטיפ בכוסות האלה, הולך ישירות לבעלי המקום ונותני הישרות לא רואים ממנו שקל. כך לפחות בארומה וארקפה בקניון רמת אביב. תבררו לפני שאתם תורמים

למעלה