בתי קברות בעולם

shona51

New member
בתי קברות בעולם

אני מחפשת בתי קברות יהודייים בשיקאגו. כנראה שאחת הדודות שהגרה מפולין לארה"ב נפטרה ונטמנה שם. אני מחפשת אותה. שמה היה מאשה גיטל לוין ביגון בת ישראל יעקב יוז'וק. מי שיודע כתובת באינטרנט או כתובת דואר של בתי קברות יהודיים בשיקגו. תודה

תשובה ישירה וגם אחת עקיפה

שלום לך
לשאלתך, המקור הראשון למידע אודות בתי עלמין יהודיים בכל רחבי העולם - בערים הגדולות במדינות המפותחות, כמו גם ביישובים נידחים במדינות מתפתחות - הוא הפרוייקט המדהים של IAJGS, המאוחסן בשרתי JG, ושמו (איך לא): International Jewish Cemetery Project... שם ניתן למצוא בקלות מידע על כל בתי העלמין באזור שיקגו. וכעת לתשובה העקיפה, שהינה בבחינת כפירה בעיקר שאלתך. לא לגמרי הבנתי מה הכוונה ב"אני מחפשת אותה". האם את מחפשת את צאצאיה, או שמא מתרכזת אך ורק באיתור קברה? אם מעורב בעניין חיפוש אחר משפחתה - הרי שממש לא הייתי מתחיל בבית עלמין, אלא במקורות אחרים. קודם כל, צריך לשמוע את הסיפור כולו. ובפרט, לא ממש הבנתי מה שמה של הדודה ומה שם משפחתה. ארנון

shona51

New member
בתי עלמין בעולם

קודם כל, תודה רבה על התגובה המהירה ועל האינפורמציה היקרה. אני מחפשת את צאצאיה של דודתו של אבי. שמה היה (כנראה) מאשה גיטל בת ישראל יעקב יוז'וק ממוטלה בפולין. אחיה היו: יוסף, חיים-חלוונה, שרגא-בפייבל, אייזיק. היא התגוררה בשיקאגו. במכתבים ישנים נכתב כי בנה ובתה מתעתדים לעלות ארצה. בהיותה בחיים היא התכתבה עם המשפחה בארץ ושלחה להם חבילות. יתכן גם קשר למשפחת בעגון (ביגון). כך שאתה רואה שגם אני איני מבינה עד הסוף מי היא :) חשבתי שאם אמצא את קברה, הדבר יועיל לי לחיפושי את נכדיה שאולי הם בארץ ואולי הם בארה"ב. תמה

כרגע חשובים: המטרה והמידע

אם מטרתך למצוא את צאצאיה - הרי שיש לומר זאת במפורש. מה ידוע לך על חייה של מאשה-גיטל מהרגע שהגיעה לארה"ב? מתי נולדה? מתי נפטרה? מתי הגיעה לארה"ב? מה ידוע על ילדיה? אנא, השלימי המידע שבלעדיו אי אפשר להמשיך... ארנון

shona51

New member
מאשה גיטל לוין

ושוב תודה. מאשה גיטל לוין נולדה בוף המאה ה-19 לישראל יעקב יוז'וק ולשרה בעגון. יתכן והיתה נשואה למוריס לויו. נולדה כנראה בלהישין שפבולין, כיום רוסיה הלבנה, קרוב לפינסק. הגרה לשיקגו, אילינוייס, ארה"ב ונפטרה שם. איחה: יוסף, אייזיק, חיים-חלוונע, שרגא-פייבל יוז'וק. היו לה בן ובת (לפחות) שרצו לעלות ארצה בשנות ה-30 של המאה ה-20. זה כל המידע שיש לי. אני מאד מעונינת למצוא את צאצאיה כאן בארץ או בחו"ל. מאחר והמידע שברשותי הוא דל, חשבתי אולי אמצא פרטים אודותיה בבית קברות בשיקגו. אשמח לכל עצה טובה. תמה

למעלה