בתי ספר לסיעוד.

גליוששש

New member
בתי ספר לסיעוד.

שלום, וערב טוב, מקווה שהגעתי לפורום הנכון.. בתקופה זו אני עומדת בפני התלבטויות רבות בנוגע ללימודים ובחירת מקצוע, (אני היום בת 20!) מאחר שעשיתי שנת שירות בבית חולים, והבנתי שאכן זה המקום שאני רואה את עצמי עובדת בו בעתיד החלטתי, 'באופן מפתיע' , ללכת על תחום הסיעוד. ביררתי פחות אות יותר על כמה בתי ספר לסיעוד,תנאי קבלה וכו'.. אבל חשוב לי יותר לשמוע את חוות דעתכם, על איזה בי"ס הייתם ממליצים וכדו'... חברה שלי שמתכננת גם כן ללמוד סיעוד אמרה לי שלא כ"כ משנה איפה לומדים כל עוד זה עם תואר. ותואר זה תואר, בכל מקום. אבל אולי בכל זאת עדיף ללכת על 'בטוח' וללמוד בבי"ס שנחשב יותר, כמו הדסה לדוג' ? וכמובן שזה ידרוש ממני שוב לעשות פסיכומטרי, ומן הסתם התנאי קבלה שם מאוד גבוהים. האם זה שווה להשקיע את כל המאמצים? האם הדסה באמת נחשב בי"ס טוב כמו שאומרים? ומה זה בכלל בי"ס שנחשב "טוב" ? מה בעצם ההבדל בין הדסה לקפלן או לאסף הרופא (שהם, אם אני לא טועה, השלוחות של הדסה) מבחינת הרמה? בקיצור ולעניין, אל איזה בי"ס הייתם הכי ממליצים (עדיפות באיזור המרכז), פרטו, נמקו, למה וכמה. תודה רבה, וסליחה אם הארכתי מידי... לילה טוב.

ענת73

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הי גליוש, בהחלט הגעת למקום טוב להתלבט בו לפני/במהלך הלימודים, ובטח במהלך החיים המקצועיים.. באופן כללי אני מסכימה עם הקביעה כי נכון לחפש בי"ס (או אוניברסיטה) שמעניק תואר ראשון- גם בגלל שזה מעמיק מאוד את המקצועיות שלך, בעיני, וגם כי במוקדם או במאוחר תידרשי להשלים לתואר ראשון אז עדיף לעשות זאת מלכתחילה. מבחינת מקומות "טובים" ללמוד באופן כללי כל האוניברסיטאות נחשבות ברמה גבוהה ומציעות תכניות עשירות ומקצועיות. בסופו של דבר כשתיגשי לחפש עבודה לא תופלי לטובה או לרעה משום שאת בוגרת מקום מסוים (אם את כבר יודעת באיזה בי"ח תירצי לעבוד אז נוח ללמוד באוניברסיטה המקושרת אליו, אבל בהחלט לא חובה). לפי דעתי מה שיהפוך מסלול לימודים לטוב יותר או פחות הוא דוקא המדריכים הקלינים שתפגשי בדרך, ואותם קשה לצפות מראש. בתי הספר נבדלים בגישתם לסיעוד- יש מקומות שישימו דגש על פעולות הסיעוד הקלאסיות, ישקיעו יותר בלימוד מיומנויות. יש מקומות שישימו דגש על הראייה הניהולית ויעזרו לך לראות מחלקות וארגונים מלמעלה. יש מקומות שישקיעו דוקא במחקר ויפתחו אצלך חשיבה ביקורתית וכלים לחקור. בשורה התחתונה אני הייתי הולכת לפי שיקול הנוחות- איפה את רוצה לגור, איפה תנאי הקבלה מתאימים לך, איפה יש לך חברים. בסופו של דבר הלימודים הם מה שתעשי מהם- את יכולה "לזרוק" ולהגיע רק למבחנים כדי לקבל את התעודה, ואת יכולה ממש לקחת מהמרצים והמדריכים את מה שהם מציעים
בהצלחה, שתפי בהתלבטויות
ע.

לדעתי מי שיעשה את הלימודים

זה הסגל שילמד, וכמובן האנשים איתם תלמדי..אם לא שניהם, הלימודים הם סיוט..וזה ממש לא משנה לדעתי, כשאת מבררת חשוב שתבדקי לגבי הסגל וכמובן לגבי המדיניות לגבי סטודנטים, כי אצלנו למשל זה ממש גנון רוחמה- לוקחים לנו נוכחות כל שיעור, והם חיים בסרט שאנחנו לא עובדים, מאיימים ועוד ועוד ועוד.....זה באמת הכי מעיק.

shiralan

New member
הדסה ושלוחותיו....

קפלן ואסף הרופא הן שלוחות של הדסה, כלומר לכל הבוגרים יש תואר BA של האוניברסיטה העברית. הלימודים לתואר נעשים ביחד בירושלים ולימודי ההסמכה נלמדים בשלוחות (הדסה או קפלן או אסה"ר). אני בוגרת אסף הרופא וממליצה עליו בחום. זהו בית ספר שמאוד תומך בתלמידיו ממש כמו בית חם.גם המעונות בו מצויינים לדעתי (גרתי בהם 3 שנים). בסופו של דבר, ההחלטה צריכה לנבוע בעיקר מנוחות. תלמדי בבית הספר שהכי קרוב למקום מגוריך או שהנסיעות לשם נוחות. ממש לא משנה איפה סיימת כל עוד את מוסמכת עם תואר BA אונבסיטאי . מקווה שעניתי, בהצלחה, שירה.

למעלה