בתי ספר לאימון

בתי ספר לאימון

שלום בימים אלו קיבלתי החלטה ללמוד אימון. אני מתלבטת בין בתי הספר השונים המציעים לימודי אימון. חשוב לי לבחור בית ספר מוכר שנותן גם הסמכה של ICF כמו כן מקום מספיק גדול שאולי אוכל להשתלב בן בעתיד (אני מניחה של בית ספר משלב את בוגריו?) אשמח לשמוע מכם המלצות תודה מראש

לכי עם מה שהלב אומר לך

מירי שלום, קודם כל גילוי נאות - אני מייצג בית ספר להכשרת מאמנים. אבל לא אספר על עצמי אלא אתן לך רעיון לבחירת בית ספר. דבר ראשון, אני שמח בשבילך שהחלטת ללכת לכיוון של אימון אישי. אימון הינו דרך חיים לכל החיים, זהו תחום מרתק והלמידה שלו תמיד נמשכת והיא הרבה מעבר להכשרה הראשונית. אני מציע לך לברר בכמה בתי ספר, להסתכל באתר שלהם, לברר מה הם מציעים לך כסטודנטים וכבוגרת, כמו שאמרת יש בהחלט חשיבות לבית ספר שמלווה את הבוגרים. תרימי טלפון לבתי הספר, אם אפשרי רצוי שתגיעי לפגישות, ככה גם תראי את המקום וגם תכירי את הנפשות הפועלות. מומלץ לחפש בוגרים של בתי ספר ולהקשיב למה שהם אומרים. אבל הכי חשוב - לכי עם הרגש! לכי לבית הספר שירגיש לך בו הכי טוב, בית הספר שיתן לך את כל מה שאת רוצה. לכל בית ספר היתרונות שלו, את תמצאי את בית הספר שנותן לך את היתרון שמתאים לך לרגש, בית ספר שיהפוך לך לבית. הסמכת ICF חשובה בהחלט, אבל קחי בחשבון שאת יכולה לקבל אותה ישירות מלשכת המאמנים בישראל כאשר תמלאי אחר הדרישות שלהם. אשמח שתעדכני במה שבחרת. שיהיה המון בהצלחה! לכי עם הרגש!

ליוזמות תיקון קטן מי שמוכר עי ICF זה איק"א

האיגוד הישראלי לקואוצ'ינג.

בתי ספר לא משלבים את הבוגרים שלהם

שלום מירי
עניין מרכזי שחשוב להבין: בתי ספר לאימון לא משלבים בוגרים אצלם. אין שם משרות למאמנים - רק לבכירים ולמנוסים ביותר, שמלמדים שם. והם מעטים. אין שום מקום, בעצם, שמשלב מאמנים בתחילת דרכם - לפחות לא מקומות שאני יודעת עליהם, או לא בשכר גבוה. (שמעתי על הצעות של 25 ש"ח לשעה למאמנים בעמותות. ולא המון שעות). להיות מאמן אומר להיות עצמאי, כמעט תמיד, ובטח בתחילת הדרך - כשאתה לא ממש מאמן. אתה יותר "פרח אימון". אתה בתחילת הדרך. ופה כל מאמן יוצר לעצמו את הדרך, ולאט לאט בונה חוג לקוחות. זה תהליך ארוך שצריך להיות מוכן לעבור. אם זה מה שאת רוצה לעשות - להכשיר את עצמך במשך שנים ארוכות (הרבה מעבר לקורס) ולשווק את האימון שלך - אז אימון אישי הוא כנראה המקצוע הנפלא ביותר בעולם
. אבל אם לא - אם התוכנית היא להיות שכירה אחרי הלימודים, כמו שמסיימים לימודי רפואה או עריכת דין, או פסיכולוגיה - כנראה שזה לא מה שהולך לקרות.

יש בתי ספר שכן משלבים את הבוגרים שלהם

לא אציין שמות כי לא נהוג לעשות פרסום בפורום.

נושא חשוב ומעניין כדאי לפרט

אילו בתי"ס משלבים בוגרים ואיך? לא חושבת שזה פרסום. זה נושא שחשוב לדעת. בעיקר איך הם משלבים? מה הם מציעים? תודה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה חשוב לך בהסמכה?

יש הסמכה של לשכת המאמנים, יש הסמכות של בתי ספר שונים, יש הסמכה של ICF - השאלה מה חשוב לך בהסמכה. הסמכה של ICF משמעותית יותר אם את מתכננת לעבוד גם בחו"ל, ויש בתי ספר בארץ שתוכנית הלימודים שלהם מוכרת ע"י ה-ICF, מה שמאפשר קבלת הסמכה של ICF בצורה די קלה לאחר מכן. אני מציעה לך לברר עם ICF ישראל את הפרטים על ההסמכות בארץ. [email protected] כפי שסאלי אמרה, תעסוקה לא מובטחת לך בשום מקום, וגם באילו שכאורה מבטיחים תעסוקה, הייתי בודקת היטב את האותיות הקטנות. התעסוקה לא מובטחת כי קשה להבטיח - בדרך כלל אין עבודה לכל מי שרק יצא מבית ספר לאימון. בניית עצמך כמאמנת היא אפשרית, עלייך לקחת בחשבון שזו עבודה כעצמאית ולוקח זמן להתבסס בתחום.

האותיות הקטנות

לפעמים יש חוזים הזויים כאלה שלפיהם את מחויבת לעבוד רק עם המקום, את לא יכולה לקבל לקוחות באופן פרטי, הם משלמים מעט (גם הם צריכים להרויח...) ולא מבטיחים שום מכסת מינימום של עבודה. וכמו שענבל אמרה, אין שום אפשרות להבטיח מכסת מינימום. להגיד שבד"כ אין מספיק עבודה לכל מי שרק יצא מבי"ס לאימון הוא ממש לשון המעטה. יש אלפים רבים של מאמנים בשוק ורובם הגדול (אורן ציין פעם איזה מספר... מה זה היה?) לא מתפרנס מאימון. שום כוונה לייאש - אימון יכול לתת חיים נפלאים - אבל זה דורש הרבה מאוד.

למעלה