בתי ספר בארץ

The Shunned One

New member
בתי ספר בארץ

אני מניח שהתשובה תהיה שלילית, אבל אני אשאל בכל זאת. האם יש בארץ מקום בו אפשר ללמוד לשחק פול ברמה של סיבובי כדור? האם קיים מישהו בארץ שבאמת יכול ללמד אותי איך לגרום לכדור לזוז אחורה אחרי מכה, או לצדדים? אני משחק פול במשרד לא מעט, ואני מנסה כל מיני דברים, אבל ברור שידע של סיבוב יעלה אותי בדרגה, וזה יכול להיות נחמד. לדעת לשים את הלבן איפה שאתה רוצה אחרי מכה זה דבר אדיר. יש מישהו שבכלל קרוב לענות על מה שביקשתי?

9ball master

New member
תשובה

על פני הכדור הלבן יש אין ספור נקודות וכל מגע של המקל באחת מהנקודות הנ"ל יתן אפקט שונה... אבל רק מכה בנקודה אחת שהיא נקודת האמצע האבסולוטית של הכדור הלבן המכה תהיה ישרה וללא סיבוב בכלל, כל מכה בנקודה אחרת תכניס סיבוב למכה.... בגדול ניתן להתייחס ל 9 נקודות מרכזיות, האחת היא מרכז הכדור הלבן והאחרות הן: 1. סיבוב קדמי - סיבוב זה יגרום לכדור להסתובב בכיוון התנועה בצורה הטבעית של תנועת הכדור ויגרום לכדור לנוע קדימה לאחר מגע עם כדור המטרה. 2. סיבוב אחורי - סיבוב זה יגרום לכדור להסתובב כנגד התנועה הטבעית של הכדור, לאחר מגע עם כדור המטרה, הכדור הלבן יחזור לאחור בקו ישר 3. (ו-4) סיבוב צד - מכה ישרה עם סיבוב צד לא יגרום הרבה מעבר לכך שהכדור הלבן יסתובב על צירו אך כאשר המכה בזוית, סיבוב הצד ישנה את תוואי הכדור הלבן לאחר המגע עם כדור המטרה ואו הדפנות שאר הנקודות הם שילובים של סיבוב קדמי ואחורי עם סיבוב צד ראה תמונה מצורפת

9ball master

New member
תוספת

אני מציע לך לסדר את המכה הבאה (המצורפת בתמונה) ותכה אותה באותה עוצמה רק בכל פעם תכה בנקודה אחרת, תתחיל עם מכה באמצע הלבן ואחר כך עם סיבוב קדמי ואחר כך סיבוב אחורי ואחר כך סיבוב צד ואחר כך סיבובים משולבים ותראה איך הסיבוב השונה משפיע על מהלך הכדור הלבן לאחר הפגיעה בכדור ובדופן

The Shunned One

New member
תרשימים זה נחמד

אבל כבר ראיתי מספיק תרשימים במספיק אתרים. עקרונית, תמיד יש את האופציה של ניסוי וטעייה לבד. רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול ממש ללמד את זה ברמה יעילה או לפחות לתת לי טיפים, כדי להאיץ את התהליך.

9ball master

New member
תשובה

ישנם גורמים שמלמדים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה להשתדל להשתמש כמה שפחות בסיבובים, ולהתמקד במכות רק על הציר האנכי של הכדור הלבן. שילוב הציר האופקי יהיה רק במקרה של "אין ברירה" על מנת לגרום לכדור הלבן להגיע לנקודה או איזור ספציפי בשולחן. אם אתה כבר מודע לתיאוריה ויש לך בעיה עם הביצוע אז כנראה שאתה שם את העגלה לפני הסוס, ולפני שאתה עובר לסיבובים כדאי אולי לעבור על הבסיס שלך וללמוד כיצד נותנים מכה בצורה נכונה.....

The Shunned One

New member
אתה יודע מי הם הגורמים האלה?

זה לא שאני רוצה לדעת ברמה של מתחרה בטורנירים. רק לגרום לכדור לחזור אחורה מדי פעם יוסיף המון למשחק שלי. בלי לדעת לסובב, אני מכניס כדור ואז אין לי יציאה לכלום, בהרבה מקרים. אני פשוט רוצה להגדיל את אחוז המקרים בהם כן תהיה לי יציאה, גם אם לא הכי נוחה, אבל לפחות אפשרית. לגבי הבסיס שלי... אני מתכופף לרמה של הכדור, אוחז לפי הספר, שומר על יציבות ואפילו משתמש בסנטר. אני מניח שיש עוד גורמים שאני לא מודע להם, אבל כפי שכבר אמרתי, אני לא מחפש לנצח טורנירים בינלאומיים. רק לדעת לשלוט יותר בלבן. זה הכל.

9ball master

New member
"רק לדעת לשלוט יותר בלבן"

לא אמרת כלום.... רק ביקשת לדעת את מה שלוקח לשחקנים לפתח לאורך חיים שלמים..... אין שליטה אבסולוטית בלבן כי כל שולחן מגיב קצת שונה, אחד מהיר יותר, השני מהיר פחות... אפילו אותו שולחן יגיב שונה במזג אויר שונה.... שוב על מנת לגרום לכדור הלבן לחזור אחורה אחרי מגע בכדור המטרה יש להכות מתחת לקו האמצע (ראה תמונה....) אם עדיין זה לא קורה אז זה בגלל שאתה לא מכה נכון ושוב מחזיר אותנו לבסיס וללמוד כיצד מכים נכון.... במכה נכונה יש להמשיך את תנועת המקל קדימה לאורך הקו שבין מרכז הכדור הלבן והנקודה על כדור המטרה שאליה אתה מכוון. אני מעדיף לא לעשות כאן פרסומת לכל מיני גופים שלדעתי אינם ברמה מקצועית מספיק גבוהה השווה תשלום כספי כלשהו.... אם אתה נוסע לחו"ל בקרוב אוכל להפנות אותך לגורמים הנכונים והמקצועיים, רק קח בחשבון זה לא זול...

barca4ever1

New member
יש בתי ספר בארץ

לרשת פייר בול יש בית ספר חדש שנקרא "ביליארד אקטיבי" ולקיוז יש אקדמיה לביליארד, נדמה לי שזה השם, ברשת הפיירבול האימונים מועברים ע"י יאשה המאמן הלאומי, והוא יכול להקנות לך את כל הידע הדרוש לך, האימונים מתקיימים בפייר בול בית שמש, ובפייר בול כפר סבא. לגבי הקיוז אני לא ממש בקיא, אני רק יודע שהאימונים מועברים ע"י חגי ברקוביץ ויוסי לוי, את שניהם אני לא מכיר אישית אבל לפי מה שהבנתי הם מדריכים מצוינים, האקדמיה של הקיוז היא בת"א לא יודע היכן בדיוק, אם תרצה עוד מידע אוכל להרחיב לך בחפץ לב.

9ball master

New member
כמו שכבר כתבתי בעבר...

אין גוף פעיל כיום בארץ שלדעתי האישית הוא ברמה מקצועית מספקת על מנת להעביר קורסים ועוד לדרוש על כך כסף.... אם כל מה שאתה רוצה לדעת זה למשוך קצת את הכדור (גישה מוטעית לדעתי) אז תגיע למועדון הסקורס בת"א (רחוב המסגר) ביום שישי בין השעות 16:00 ל 18:00 ואני אראה לך איך עושים זאת ללא תשלום....

The Shunned One

New member
אתה שם כל יום שישי?

אם כן, אולי אני אבוא מחר. אני מניח שאתה תהיה זה שמפרק את כולם ב- 9 BALL.

למעלה