בתי כנסת בנוסח טורקי

mordyas

New member
בתי כנסת בנוסח טורקי

אני מבקש ליצור קשר עם בתי כנסת בהם מתפללים (מבחינתי - בימים הנוראים) בנוסח יהודי טורקיה, המקורי, עם המאקאמים הטורקים, בלי כל ההשפעות של החזנות הירושלמית. בית כנסת ששרים בו "יצו האל לדל שואל" ביום הכיפורים... ששומרים באדיקות על סגנון וצורת התפילה עוד מטורקיה. טוב, אם לא ממש, אז לפחות חלקית... תודה לכל מי שיתן שם וכתובת, ואם יש שם של החזן- גבאי - רב ביה"כ - טוב יותר. תודה ושנה טובה לכולם מרדכי

Sarika

New member
שלום מרדכי

יש לנו חבר נכבד בפורום בשם faridi , כמדומני שהוא חזן ואין לי ספק שהוא יוכל לסייע לך.

mordyas

New member
faridi , נכון מה שאומרים עליך?...../images/Emo140.gif

אני מתפלל ביהוד בימים הנוראים, בבית הכנסת "בית מאיר". מכיר?

faridi

New member
ביינב'נידו, מרדייאס! בואנה נוצ'אדה!

שמעתי על הבי"כ הנ"ל. לצערי, רב הבתי הכנסת הטורקיים בארץ "התקלקלו" לטובת הקיבוץ גלויות. רבים שכחו את הניגונים ובעניין המנהגים- עדות רבות הלכו בתמימות לפי שיטת הבבלים. יתרה מזאת, בבתי כנסת ליוצאי טורקיה נוכחתי לדעת שרב הקהל אינו טורקי וזאת מאחר שאין הרבה טורקים המנהלים אורח חיים דתי! ובכן, כשאין לך הרבה טורקים בבית כנסת, אז אין עם מי לשתף פעולה. יש לי רשימה של בתי כנסת בארץ רק אל תפתח ציפיות. ברובן אני בספק אם תקבל את הסחורה בשלמותה. בערב הכפורים הייתי ב-3:00 בבקר בבית כנסת "בית אל" ברח' השעורה 6 יפו מול השגרירות הצרפתית. שם כלם יוצאי איזמיר. כך שניתן להנות. מאד נהניתי בסליחות. יישר כח על ההתעניינות!

mordyas

New member
אתה צודק.

אני מסכים איתך הן על הניתוח והן על המסקנות. אני מכיר עוד שני בתי כנסת, ולמרות שהם לא "מאוכלסים" ביוצאי טורקיה, הם שומרים בקפדנות על הנוסח ועל הלחנים: בית הכנסת "בית מאיר" ביהוד, בית הכנסת "אשרי המאמין" בקרית ים. אשמח למסור פרטים נוספים, ולהסביר לך את מטרת שאלתי הבסיסית, באופן פרטי. אודה לך אם תחזור אלי. [email protected] תודה מרדכי

faridi

New member
לא שמעתי על הבי"כ בקריית ים

וכעת אתה מחדש לי. מצוין! פרסם בבקשה את כתובות הבתי כנסת שאתה מכיר. חשוב מאד!

רותי ב.

New member
אומנם אנחנו כבר

אחרי החגים כולם, אבל חברה כתבה לי דברים שאולי יעניינו אותך למועדים אחרים ולשנים אחרות שיבואו עלינו בברכה ואני מעתיקה פה את דבריה: "מישהו בפורום שלך מחפשת רשימת בתי כנסת שמתפללים בנוסח תורכי. יש מי שיכול לתת לה מענה. בירושלים יש "מכון רננות" לחזנות ספרדית, והם תיעדו חזנות ספרדית בכל הנוסחים . אפשר בהחלט להיעזר בהם" מקווה שעוד תראה את הדברים.

למעלה