בתים בתים

nshalev

New member
מכירה או השכרת הדירה - שאלה בכלכלה

שאלה כלכלית: יש לנו דירת 3 חדרים (קומה 2.5 ללא מעלית). אנחנו רוצים להשתדרג ל4 חדרים (בקומה נמוכה יותר או עם מעלית). נראה לנו שנצליח למכור את הדירה בסביבות 130K$. ואז נחפש לקנות 4 חדרים. השאלה היא, האם לא עדיף להשכיר את הדירה שלנו ולשכור דירה אחרת. את שלנו נוכל להשכיר בכ - 500$ ודירת 4 חדרים נוכל לשכור בכ-600$ . נשמח לשמוע חוות דעת. ואגב, להשכרה / מכירה דירת 3 חדרים באיזור הקאנטרי. מרפסת גדולה, מזגן מרכזי, מחסן.

איולהלה

New member
מדורגים בבוכמן

הי, מישהו יודע איזה חברות בניה בונות את המדורגים בבוכמן? אשמח גם לקבל מס' טלפון (של חברות הבניה כמובן...) אם יש.... תודה

vsgr

New member
המלצה על רחוב נחל בזק

ראינו דירה להשכרה ברחוב זה - אשמח לשמוע המלצות (כדאי לא כדאי) מבחינת מיקום גאוגרפי. לא מכירה את האיזור. בנוסף, בדירה אין מזגנים. כמה זה נורא לדעתכם? מקסימום נשים מזגן בסלון אבל האם נוכל לחיות בלי מזגן בחדרים? בית ספר? לא דתי - מה מומלץ בקרבה.

כדאיות

מבלי לדקדק בפרטי הפרטים נראה לי החישוב הבא ההפרש בין קבלת שכר הדירה שלכם לתשלום שכר הדירה שתישכרו הוא 100$ אם עלות המשכנתא שתיקחו תהיה פחות מסכום זה עדיף לרכוש. אם עלות המשכנתא תעלה על הסכום הזה עדיף לשכור. כמובן שצריכים להתחשב בפרמטרים נוספים כמו: עלויות מעבר בלאי של הדירה שלכם שתושכר לאחרים בעיות תשלומים של שוכרים פוטנציאלים סוג משכנתא שתילקח(מנגנון ההצמדה והריבית) ועוד...

../images/Emo207.gifדרושה דירת 4 חדרים עם גינה

חברה יקרה עומדת להצטרף לעיר העתיד ואני מתרגשת (יששששששש שנתים של לחצים עזרו והיא באה). כדי שזה יקרה, היא מחפשת דירה באיזור טוב. התקציב שלה מאפשר דירת ארבעה חדרים עם גינה צנועה וזה מה שהיא הכי רוצה. מישהו יודע על דירה כזו למכירה? במיקום טוב ולא על אחד העמקים?

amub

Active member
מזגן

תלוי בגודל דירה ומיקום החדרים.אם היציאה מחדרים קרובה לסלון,ולא נמצאת בסוף מסדרון ארוך,ניתן להסתפק במזגן בסלון בלבד.

kalah

New member
החישוב שלי הוא כזה

אנחנו בדקנו לפי העיקרון שהמשכנתא לא תעלה על סך 1/3 מההכנסה החודשית כי מעל לזה זו התאבדות כלכלית לפחות לפי יועצים בתחום. עדיף למכור ולקנות כי ככה יש לך נכס משלך,היום כמעט ולא בונים בלי מעלית וככל שיעברו השים יהיו נכסים יותר אטרקטיביים משלך ואת תיאלצי לרדת במחיר בגלל שאין מעלית (אפילו שזה רק 2.5 קומות)ככה שעדיף פחות דאגות של להשכיר: לוודא שהנכס נשמר,הבאת בעלי מקצוע לתיקונים,גבייה ועוד, על מנת לשלם משכנתא של אחרים ולשמור להם על הבית (אלו שתשכרי מהם)

chili3

New member
נכון! אני כל כך שמחה שלא יהיה לי

יותר בעל דירה

reuthal

New member
קומת גג?

ליד הקאנטרי? מחירי 3 חדרים להשכרה באיזור 450-500$, בלי מעלית לא נראה לי שתצליחו להשכיר ב500$, תבדקו קודם אצל מתווכים כדי לעשות חישוב ראלי.

nshalev

New member
זה פורום לנשים בלבד?

למה אתן יוצאות מנקודת ההנחה שמי שכותב לפורום הן תמיד נשים?

arnond

New member
לא לשכוח מס רכישה

זה יכול להוסיף כמה אלפי דולרים טובים למחיר הדירה... ארנון

למעלה