בתיה

Bonny123

New member
בתיה

שלום רב, אני עומדת להינשא ושומרת נידה ולא קיימתי מעולם יחסי מין - אלא לאחר שאנשא. לעיתים יש לי ביוץ מוקדם ואיני מעוניינת לטול הורמונים, גם מטעמים רפואיים מוטב שאמנע מכך. לא אוכל להמתין תמיד 7 ימים מתום הווסת (איני צעירה כלל ואם עדיין יש לי סיכוי להריון- מביצית שלי כמובן -אסור לי לפספס זאת) ולכן על מנת לנסות להיכנס להריון יהא עלי לקיים יחסי מין בהקדם האפשרי בתום הדימום. ואולם, בהתאם להלכה שאני שומרת ומקפידה, עלי לבצע בדיקה ידנית לוודא שאין עוד דם ואני חוששת לפצוע את עצמי. מעולם לא השתמשתי אפילו בטמפונים. 1. לשם ביצוע הבדיקה הייתי מסתפקת בהעברת טישו או מגבון על הפתח של איבר המין (כמו שמנגבים תמיד אחרי הטלת שתן) אך אני חושבת שזה יכול לפספס דימום פנימי יותר שלא הגיע עדיין לפתח הנרתיק. הייתי מנסה בעזרת טמפון אך כאמור, מעולם לא השתמשתי בטמפון ואיני יודעת אם אצליח להחדירו ואם אצליח - איני יודעת עד לאן אני יכולה להחדיר אותו? אני חוששת שבניסיוני להחדירו אני עשויה לפצוע את עצמי, לפגוע בשחלות/בביציות ולכן אשמח להמלצה תודה רבה!

בתיה

שלום לך. אני מעט מתמצאת בחוקי הנידה ולרוב יש הדרכה של הרבנית איך לבצע את הבדיקה. לפי המקובל, את כן צריכה להחדיר בד נקי פנימה לתוך הנרתיק ולוודא שאין דימום המגיע מפי הרחם. לעיתים נשים באמת פוצעות את עצמן בבדיקה זו וגורמות לעצמן ולבעליהן הרבה כאבי ראש וריצה אל בודקת הלכתית ו\או אל הרב לקבל אישור . אם את עדיין בתולה , הרי החדרה לתוך הנרתיק צריכה להיות בעדינות כדי לא לפגוע בקרום הבתולין. אחרי שתקיימי יחסים, זה כבר לא משנה. בשום בדיקה פנימית לא תוכלי לפגוע בשחלות או ביציות , מקסימום לפצוע קצת את הנרתיק או את צוואר הרחם. זה לא גורם נזק, רק בעייה הלכתית ( האם דם נידה או לא? דבר שמצריך בדיקה). בכל מקרה, הזמן המוקדם ביותר שאת יכולה לקיים יחסים אחרי מחזור, זה ביום 12 למחזור ( 5 ימים של דימום - גם אם את מדממת 3 בלבד- ועוד 7 ימים נקיים). אז אם יש לך ביוץ שהוא מוקדם מזה, תהיי חייבת ליטול תקופות לדחיית הביוץ. ודוקא אם את לא צעירה, חבל על הזמן שלך לנסות בלי. התרופות האלה ספציפית ללא נזק ( בניגוד לתרופות שמגבירות את הביוץ שיש בהן סיכונים), ואני ממליצה לך להתייעץ עם רופא נשים לפני החתונה או מייד אחרי.

למעלה