בתחילת הדרך

mymay

New member
בתחילת הדרך

שלום לכולם- אני חדשה בפורום... ובכלל "בתולת" פורומים...- מקווה שאוכל להעזר על-ידכם. בכל מקרה- אני בתחילת הדרך, יש לנו אם פונדקאית ואני לא נעזרת בשירותי המרכז לפונדקאות, כך שאני די לבד מול החוזים הדרקוניים שבאינטרנט. מן הסתם יש לי המון שאלות, אבל בתכלס- מאיפה מתחילים? האם מעו"ד? מחוות דעת פסיכולוגית? האם כל עו"ד יכול לעשות את זה? אשמח לכל שיתוף שתתנו לי. חג-שמח, מאי

mymay

New member
מירבי- את פה?../images/Emo182.gif

היי לך! אני חדשה בפורום, אני לא כ"כ יודעת איך לפנות אלייך ועדיין הייתי רוצה לדעת שאת פה. עפ"י מה שאני קוראת בפורום- את משרה בטחון שהוא מצרך חיוני בתקופה הסבוכה הזו. אנחנו רק יוצאים לדרך! יש לנו פונדקאית (חברת ילדות-אם חד הורית).מחר אנחנו נפגשים איתה- מה עלינו לעשות? מה הצעדים הראשונים?האם לנסח הסכם כמו זכרון דברים? האם כבר להכנס לרמה הכספית שיכלול סכום (הבנתי ש-25,000 דולר) (האם הוא כולל בתוכו את העו"ד שלה, ביטוח, ימי חופשה, בייביסיטר לילדיה, נסיעות???). מה עושים? מקווה כ"כ שתוכלי לכוון אותי. תודה מראש וחג-שמח! מאי

חמודה אני לא חושבת שזה כולל

את העורך דין והאיבחון, אבל במציאה לבד הדבר היחיד הנחסך זה הכסף למרכז.

עָנת

New member
מזומנים!!!!!!!!!!!!!!!!

מאי. הסכום המיועד לפונדקאות הוא סכום נטו לפונדקאית בלבד!!!! ההוצאות שנילוות לתהליך הכוללות: ביטוח,עו"ד טיפול פסיכולוגי,נסיעות,מי שפיר,הפלות,טיפול שנכשל ועוד ועוד הם אלו האקסטרות,אותם צריך להוסיף באופן אוטומטי,לסכום המיועד לפונדקאית(האקסטרות לא הולכות לפונדקאית,אלא מופקדות אצל הנאמן). את כל מה שכתבתי צריך לשלם בכל מצב,בין אם הולכים באופן פרטי,ובין אם הולכים עם מרכז מסוים.

מלבד סכום למרכז שזה סכום

נוסף לסכומים שציינת, שהיא תבין ברור יותר. שאם היא עושה פרטי זה כן נחסך ממנה. ולאחרונה הבנתי שזה המון המון כסף.

מירבי*

New member
עכשיו אני כאן../images/Emo140.gif

הייתי בחופש, וחזרתי היום, אנסה לענות לכולם לאט לאט. בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לענת שהחליפה אותי בניהול הפורום בהיעדרי, תודה יקירה. הסכון הבסיסי המשולם לפונדקאית לא כולל את כל הדברים שציינת, כספים אלה נחשבים לאופציונאלים ומופקדים בנפרד. בהצלחה וחג שמח!

וכשדרך מרכז..

כמה סכום משולם נטו למרכז? למשל אני יודעת שלמרכז שהתחברתי בעברי בחיפוש אחרי הורים מיועדים שולם בזמנו שהייתי פונדקאית 10 אלף דולר שזה המוןןןןןןןןן!! אין לי שמץ של מושג על מה ולמה?? ועל זה העלתי המון קצף וכעס בזמנו..לא רואה על מה ולמה כל כך הרבה??

עָנת

New member
מאי../images/Emo42.gif מירבי בחופשה,ואמורה לחזור

היום. בינתיים
קיראי החומר הרב שיש בפורום,כולל מאמרים+קישורים.

עָנת

New member
בנוסף.....

מצרפת לך רשימה של עורכי די המתמחים בפונדקאות. אגב,אישור עקרוני יש לך?

mia05

New member
שלום מאי

מאי, יש לך כבר פונדקאית שזה החלק הכי קשה מכל התהליך! קודם כל תמאלי את הטופס 6 למשרד הבריאות על מנת שתקבלי אישור עקרוני מהוועדה להמשך התהליך. בטופס מופיע גם מס טלפון, תדברי עם אביבה הרכזת של הוועדה, היא מאד אדיבה ותענה לכל השאילות. בקישור של משרד הבריאות מופיעים הדרישות לגבי האם פונדקאית ןאם מיעודת וגם כל המסמכים ובדיקות רפויות. תיצרי קשר עם אחד העורכי דין שמופיעים בקישור שענת שלחה לך. הע"ד יש להם הסכמים מוכנים והם יסבירו לך לגבי כל ההוצאות. כאשר יש לך את ההסכם ,בדיקות רפויות (כולל אבחנה פסיקולוגית של ההורים ושל הפונדקאית)ומסמכים מוכנים, מגישים את התיק לוועדה. שלחתי לך מסר אישי. בהצלחה MIA

עָנת

New member
../images/Emo32.gif אישור עקרוני.

מצרפת הסבר יפה של מירבי אודות אישור עקרוני.

gesta

New member
עוברת את התהליך לבד

שלום לך, אם תחליטי לעבור את התהליך לבד, אשמח לעזור ולכוון אותך ככל שאוכל. אני בסוף התהליך ובהחלט לומדים הרבה בדרך... חג שמח

למעלה