בתחילת הדרך למתבגר - אשמח לעצות

ננאא

New member
בתחילת הדרך למתבגר - אשמח לעצות

יש לי אחיין שלדעתי על הספקטרום (אני עובדת בתחום) לאחר המון רמיזות ושיחות עם אחותי, הם החליטו סוף סוף ללכת לאבחן (אחרי שכנועים שזה רק יתרום לו) הוא כבר לא צעיר (סיים תיכון) למד רוב השנים בכיתות מקדמות (שסבל מהם מאד) לגיסי ואחותי מאד קשה לקבל שאולי הוא בספקטרום אבל היום הם רואים את הצורך בעזרה ודואגים לשנים הבאות (אין לו תעודת בגרות) איך לעזור להם? למי לפנות? איך לעודד? האם יש קבוצות של בוגרים שנפגשים? הבחור מראה עניין ורצון... יש להם שם של פסיכאטר, אבל נשמח לעוד המלצות תודה מראש

yonitbrk

New member
המלצות

כדאי שתכווני אותנו לאזור מסויים בארץ, היות והרשימה של הפסיכיאטרים ארוכה. לגבי עזרה - קודם כל הייתי מציעה שבאמת יעברו את האיבחון ויראו שאכן הילד על הספקטרום ובכלל אם קיימת לקות כלשהי ואיזו. וזאת משום שקיימות קבוצות תמיכה ועמותות שונות העוזרות להורים, אך החלוקה היא לפי לקויות . ורק שאלה - האחיין בצבא?

schlomitsmile

Member
מנהל
טוב שהם פונים לאיבחון 18 זה לא בדיוק "תחילת הדרך למתבגר"
זה כבר די בעיצומו, אולי בשלהי, גיל ההתבגרות. מה הוא עושה? מתגייס? לומד? עובד? יושב בבית? מה הוא רוצה לעשות? במה הוא מרגיש צורך לקבל עזרה- אני מבינה שהבדידות מציקה לו, עוד משהו? יש בהחלט קבוצות של בוגרים שנפגשות: במתנ"סים רבים יש קבוצות של פרוייקט רֶעים, שווה לברר במתנ"ס הקרוב למקום מגוריו. ויש כמובן גם א"סי, יש להם פורום ומדי פעם גם פגישות http://www.acisrael.org/ אולי יעניין אותו גם הקישור הזה https://docs.google.com/viewer?a=v&...jctZTkyYy00NTEzLTk3YzktNTgyN2ZkMmE4ODVh&hl=en

dina199

New member
מה המצב שלו עם הצבא ?

ואם יגלו שהוא באמת בספקטרום ויקבל עזרה מתאימה, יכול להיות שהוא כן יכול לעשות בגרות.

ננאא

New member
סליחה ותודה - חזרתי

הייתי כמה ימים ללא מחשב אז להלן תשובות מדובר על אזור י-ם הבחור לומד בישיבה בצבא - כמובן זומן לקב"ן, שרצה לשחרר אותו, אבל המשפחה התעקשה שישרת ובסוף נתנו לו תפקיד כמש"ק דת (הוא דתי) בנוסף למישהו וכמובן גם זה לא היה פשוט- תנסו לתת לבחור אובססיבי לברור אורז.... אבל עשה וי על זה - וחזר לישיבה מבחינת העתיד הם מאד דואגים - איך ימצא עבודה איך יפרנס את עצמו - ומה יהיה עם בת-זוג???!!!! בקיצור די אבודים וחוששים וסוף סוף השלימו עם הקושי וישמחו לקבל עזרה ואני אשמח לעזור להם בכך.. אז אשמח לטיפים ולאן לשלוח אותם כמה נקודות עליו - מאד אובססיבי לחדשות ולמספרים (עושה חישובים של מחשבון) מנגן בפסנתר ברמה מאד גבוהה אוהב שחמט אוהב להסתובב בחוץ לבד (עושה טיולים לבד ליד הבית - לא טיולי שטח)

למעלה