בתור

soldier 66

New member
בתור

בן לאב מרוקאי בעל תרבות מעולה אני חייב לציין שלא מצאתי דבר אחד בו יכולים בני העדה המרוקאית להתפאר בו בגאווה... אני פשוט מביט במציאות..

RANOFROY

New member
בן לאב מרוקאי למה ומדוע../images/Emo124.gif

היי לך soldier 66! קראתי שוב ושוב וניסיתי להבין ולנתח מה מוביל צבר מרוקאי למחצה שמתפאר בתרבות המעולה של אביו,להכריז הכרזה כה קיצונית ! ובכן ידידי בן ה22 וכבר נחרץ בדעותיו על המציאות ? אולי אביך שבו ובתרבותו המעולה אתה מתגאה ,לא השכיל ולא רצה להנחיל לך את עצמת היופי והעושר של התרבות המרוקאית ,כפי חלקנו מתאר אותה בשקיקה ובאהבה ,בשירה ובסיפורת בפורום הזה, ובספרות העניפה אודות עדתנו הגאה. אני מוכן להעמיד לרשותך אם רק תבקש ,מאגרי מידע ונתונים שיובילוך למחוזות אלף לילה ולילה ,בלתי מוכרים ובלתי ידועים .ולאחר שתעיין תשוב ותביע דעתך מחדש.

אמרוקאי

New member
הבעיה איננה ידע

(אם כי יתכן שגם זה חסר) ה-"בעיה" היא שלא כל המרוקאים אותו דבר. לכל מרוקאי (ולמעשה כל אדם) יש את החוויות האישיות שלו מהמשפחה. אם יש לו חוויות מסוימות מהמשפחה הספיציפית שלו (או סביבתו המורחבת יותר) שאיתן הוא איננו מרגיש בנוח (או גרוע מכך...), אינני מאמין שידע ישנה את דעתו.

RANOFROY

New member
הוכח שידע משנה דעתו של אדם../images/Emo124.gif

כאדם עם ניסיון רב בתחום המערכת החברתית והחינוכית ,אני מבקש להביא לידיעתך שקיימים עשרות מחקרים שהוכיחו שידע אכן שינה את דעתם של אנשים שלא היו מודעים לעובדות ,להיסטוריה לעברם ולשורשים ,אני סבור שהפורום הזה ועוד הרבה שכמותו, יכולים לתת קמצוץ וטעימה ראשונה של תרבות מרוקאית מהי!

אמרוקאי

New member
דיסוננס קוגנטיבי

אכן אצל רוב בני האדם כשמתגלה פער בין דעות למציאות, השאיפה הטבעית היא לצמצם את הפער הזה ככל האפשר. בדרך כלל, הרבה יותר קל לשנות דעות מאשר מציאות... אבל הכרתי (עדיין מכיר) אנשים שמצאו דרך שלישית להתמודד עם דיסוננס קוגנטיבי: סירוב לראות את המציאות.

אלמרה

New member
סליחה אבל בכל הזדמנות בה אני רואה..

את המילים הללו: "דיסוננס קוגניטיבי" אני חייב, פשוט חייב להביא את הקטע הלקוח מעיתון מכובד ראו שם=====

RANOFROY

New member
אלמרה ! "שדי אדוניי מעאק"../images/Emo124.gif

אני כל כך מבין אותך וגם יורד לסוף דעתו של אמרוקאי ! מכל מקום לא בא לי להתחיל בניתוח המושג -הקוגנטיבי-רגשי שהוזכר כי אז זה יובילונו למחוזות רחוקים!

אלמרה

New member
בתור מנהל הפורום אני נוהג לברך.....

את הגולשים החדשים בברכה ובחיוך. הנימוס מחייב אותי אבל אף אחד לא יגרום לי לחייך בקבלת הפנים הזו לך. ברוך הבא soldier 66 אנחנו נישאר כאן גאים ומתפארים גם בלי המציאות שלך.

ל 66 soldier

תלמד, תחשוב ותחקור את הנושא, ותחזור אלינו. הייה סיכוי לקבל מעט יותר דרך ארץ.בתרבות המרוקאית יש ממנה במנות גדולות .ואתה חמוד לוקה בחסר לפחות בזה זה זועק. אתה ההוכחה הטובה ביותר לעוול שנעשה כאן, בנושא התרבות הנלמדת ומושרשת כאן בנו. וחבל שאתה כבר מקובע לצליל מסויים ותרבות מסויימת.יכולת להיחסף לרב תרבותיות הארץ ישראלית. ולא להיות מקובע.בין בשביז זינגר,חיים נחמן ביאליק נתן אלטרמן ותרבות אירופה.חלילה לי מלזלזל בה ,היה לנו סיכוי להחסף וליפרוץ.אני לפחות נחשפתי בביתי לסיפורים והואי מרוקאי וככול שאני נוברת ואני מוצאת שעדיין אני יודעת על טיפה בים. חבל לי עלינו. צר לי לומר שמבחינה תרבותית הדבר המשותף כאן ליהודים היא הדת, ואפילו בזה יש שוני במינהגים, לבוש, כשרות ועוד ועוד. שבת שלום לכולם באהבה מרסלה אדרעי מרסלה באהבה מרסלה

שרונהה

New member
שלום וברוך הבא soldier66../images/Emo140.gif

הישירות שבה אתה כותב כאן, מעוררת בי כבוד אליך. אתה פשוט כותב מה שאתה רואה כשאתה מביט במציאות. אני מאוד מעריכה אנשים שאומרים את האמת שלהם מבלי לצבוע אותה בגוונים. לי חבל מאוד שזה מה שאתה מחפש, כי זה לא העיקר. יכול להיות שלא התעמקת בתרבות, במסורת ובמנהגי העדה המופלאה הזו, לא התעמקת בתהליכים ובמשברים שהעדה הזו עברה מאז עלתה ארצה. נראה לי שאם היית לומד זאת, היית רואה מציאות אחרת. היית רואה מציאות שבה למרות כל זאת, הצליחו בני העדה המרוקאית להגיע להישגים ראויים בכל התחומים ותוכל למצוא מביניהם היום, רופאים, מהנדסים, חוקרים, פרופסורים בפקולטות במוסדות אקדמיה שונים, סופרים, אמנים, ועוד ועוד... כל זאת, לא בגלל, אלא למרות שהתחילו את נקודת הזינוק שלהם בחסר מסויים מול חבריהם מעדות אחרות. אבל נעזוב את אלה, לי נראה שהעובדה שלא מצאת כלום להתפאר בו בגאוה היא כי גם אתה, כמונו, בן העדה שלנו, אינו מחשיב "גאווה" כמשהו שיש לשאוף אליה. גם אתה, כמונו, חושב שמתן כבוד לכל אדם באשר הוא, חשוב יותר מגאוה שבה אדם רק טופח לעצמו על האגו.... גאוה אינה העיקר soldier66. העיקר זה להיות אדם טוב, מוסרי, חם, אוהב, שיש בו רצון לתת ולקבל בענווה ולא בגאוה, ושיש בו רצון לראות את האמת הפנימית שלו ושל זולתו, לבטא אותה ולכבד אותה... ידידי, לא נורא שלא מצאת גאווה או משהו להתפאר בו, החשוב הוא שתמצא עדה שיש לה עבר שעיצב אותה למה שהיא היום, שלומדת את עברה כדי לעצב את עתידה טוב יותר. עדה שהיא השורשים מהם עוצבת. כאן זה אחד המקומות שבהם תוכל ללמוד קצת על עדה מופלאה זו. אבל יש עוד מקורות, גם כאן באינטרנט וגם בספרים וגם מפי משפחתך. ככל שתלמד, כן תכיר יותר ותדע להעריך עדה זו. שבת שלום

נסיכה9

New member
הי שרונה ../images/Emo24.gif

לפי קריאת הפרטים האישיים של הבחור, אני מבינה שהוא עדיין צעיר. הוא עדיין לא יודע להעריך את העדה הנפלאה שממנה הוא בא. אני חושבת שעם השנים, ככל שיתבגר ויחפש את המקורות, הוא יבין עד כמה נפלאה היא העדה הזאת וכמה גאווה יש בה. שבת שלום ונפלאה לכולם

RANOFROY

New member
כמה שאת צודקת ../images/Emo45.gif

לו רק ירצה! זה תלוי רק בו

RANOFROY

New member
היכן נעלמו עקבותיך soldier 66 |רמקו

ראה כמה תגובות רציניות הופנו בעקבות פנייתך ! מדוע נאלמת? השמיע קול

למעלה