שלום וברוך הבא soldier66../images/Emo140.gif
הישירות שבה אתה כותב כאן, מעוררת בי כבוד אליך. אתה פשוט כותב מה שאתה רואה כשאתה מביט במציאות. אני מאוד מעריכה אנשים שאומרים את האמת שלהם מבלי לצבוע אותה בגוונים. לי חבל מאוד שזה מה שאתה מחפש, כי זה לא העיקר. יכול להיות שלא התעמקת בתרבות, במסורת ובמנהגי העדה המופלאה הזו, לא התעמקת בתהליכים ובמשברים שהעדה הזו עברה מאז עלתה ארצה. נראה לי שאם היית לומד זאת, היית רואה מציאות אחרת. היית רואה מציאות שבה למרות כל זאת, הצליחו בני העדה המרוקאית להגיע להישגים ראויים בכל התחומים ותוכל למצוא מביניהם היום, רופאים, מהנדסים, חוקרים, פרופסורים בפקולטות במוסדות אקדמיה שונים, סופרים, אמנים, ועוד ועוד... כל זאת, לא בגלל, אלא למרות שהתחילו את נקודת הזינוק שלהם בחסר מסויים מול חבריהם מעדות אחרות. אבל נעזוב את אלה, לי נראה שהעובדה שלא מצאת כלום להתפאר בו בגאוה היא כי גם אתה, כמונו, בן העדה שלנו, אינו מחשיב "גאווה" כמשהו שיש לשאוף אליה. גם אתה, כמונו, חושב שמתן כבוד לכל אדם באשר הוא, חשוב יותר מגאוה שבה אדם רק טופח לעצמו על האגו.... גאוה אינה העיקר soldier66. העיקר זה להיות אדם טוב, מוסרי, חם, אוהב, שיש בו רצון לתת ולקבל בענווה ולא בגאוה, ושיש בו רצון לראות את האמת הפנימית שלו ושל זולתו, לבטא אותה ולכבד אותה... ידידי, לא נורא שלא מצאת גאווה או משהו להתפאר בו, החשוב הוא שתמצא עדה שיש לה עבר שעיצב אותה למה שהיא היום, שלומדת את עברה כדי לעצב את עתידה טוב יותר. עדה שהיא השורשים מהם עוצבת. כאן זה אחד המקומות שבהם תוכל ללמוד קצת על עדה מופלאה זו. אבל יש עוד מקורות, גם כאן באינטרנט וגם בספרים וגם מפי משפחתך. ככל שתלמד, כן תכיר יותר ותדע להעריך עדה זו. שבת שלום