בתור תינוק שנישבה...

בתור תינוק שנישבה...

אני מעריץ את הכוח והאומץ של אלה שמעיזים לפקפק בכל מה שלימדו אותם להאמין ואם אני לא מטריח אף אחד, תוכלו לספר לי על הדברים שגרמו לכם לשאול שאלות בין אם זה מקרים או טיוחים או שאלות שנתקעו ללא מענה או סתם דברים שגרמו לכם לתהות. אני יותר מאשמח לשמוע על כל מקרה תודה רבה לכולם וחג שמח.

siag

New member
כל הכבוד למי?

דע´ שאין שום דבר שקורה מעצמו, לכן אין לך להעריץ את הכח והאומץ של אף אחד, וגם לא להתלונן על אף אחד, כי כל מה שקורה בכלל ובפרט עם כל אחד ואחד, הכל מתוכנן להפליא.

הרבה דברים

אבל הדבר העיקרי והראשון, הוא הידע שרכשתי על העולם. קרי: גיאולוגיה, ביולוגיה, פיסיקה, אבולוציה, אסטרונומיה ועוד. לשאלות שבאות מתוך ידע אין תשובות (למחזירים בתשובה) טובות. ואני כבר הייתי בוגר, ואי אפשר היה להגיד לי דברים כמו: תסמוך בינתיים על גדולים ממך וחר כך תבין, ובפרט שהייתי מחזיר בתשובה בעצמי....

baryo2

New member
ידע וקושיות

האם זה לא הגיוני שיהיה קושיות על אלהים? אם לא היה עליו קושיות משמע שהוא מובן, ואם הוא מובן אז שכלו בגודל של המבין, וזה לא יכול להיות אלהים. מוכרח וטוב שלא מבין אותו.

היא הנותנת

מה זה יוצא בשאלה?----זהו אותו אדם שממש לא כ"כ ברור לו מה שברור למאמין הדתי. הוא לא קונה את זה. לכן הוא נקרא כך. ומה שכתבת מחזק את היוצאים. שכן אם אי אפשר להבין או להשיג בנושא האלוהות, כיצד זה שישנה בכלל דת, שכן לא תוכל לדעת כלל מה אותו אלוהים רוצה אם בכלל,יריעתך קצרה מהכיל, ואף אם תאמר אולי אותו אל רוצה לומר משהו לאדם, הרי האדם לא יכול לקלוט את רצונו. וכשתאמר הרי אלוהים כל יכול, והרי הוא יכול להעביר מסר בדרך שהאדם יקלוט, או אז כולם היו מאמינים וקולטים.

baryo2

New member
חידת החיים

הצדק אתך במאה אחוז, ולא כל אחד מבין זאת. אני חושב שהתורה מתחילה מהנקודה הזו. כלומר, אנחנו לא יודעים על אלהים כלום, והתורה מתחילה ללמד אותנו מי הוא ומה הוא ומה רצונו. ולמה אמרו ´נעשה ונשמע´, קודם נעשה לפני שנבין? כי הבינו שאם נחכה עד שנבין ורק אח"כ נעשה, לא יספיקו לנו כל החיים. אבל כשזה בא ביחד זה כמו אחד שלומד תאוריה ובאותה עת גם מקבל שיעורי נהיגה. וככה נבנית לנו האמונה. אבל דבר אחד מכל זה אני לא מבין, איך משה הבין את הלא מובן?

אנאלוגיה קצת מופשטת לטעמי

התאוריה שלך לגבי נעשה ונישמע אני חייב לציין לא נותנת איזשהו פיתרון לסיבה מדוע קודם נעשה ואחר כך נשמע כי אחרי הכל אם היו מבינים את מה שאנחנו עושים אז רוב הסיכויים שהיינו עושים את יותר נכון או פחות גרוע ותיכנון לקוי של מהלך הדברים לא ממש הגיוני בהתחש במתכנן המדובר.

אם אנחנו לא מבינים את אלהים

אז יש לי שאלה, הרמב"ם אומר שאנחנו לא יכולים להבין את מושג הידיעה והבחירה משום שידיעתו של אלהים איננה נובעת מהמוכרח אלא היא סוג ידיעה שאיננו מבינים, ועוד שאלה אם נשאל את השאלה הידועה האם אלהים יכול לעשות אבן שהוא לא יוכל להרים אותה, התשובה לכך מן הסתם שאנחנו לא יכולים להבין את אלהים, ועוד שאלה, האם אלהים מחוייב לחוקי המתמטיקה? האם הוא יכול לעשות ש 1+1 יהיה 2, מן הסתם גם על זה התשובה שאנחנו לא מבינים את אלהים, ועכשיו עוד שאלה, בא נניח שכל מה שכתוב בתורה ובחז"ל נכון אז אם אלהים הבטיח שאם תעשה מצוות תקבל עולם הבא האם הוא חייב לקיים? הרי אצל אלהים הכל יכול להיות, כי אנחנו לא מבינים את אלהים אז מי בכלל אומר שהוא יקיים את דבריו, בא ניתן דוגמא מוחשית לסתירה הזאת, הרי אלהים נקרא בתנ"ך אל רחום וחנון אז איך הוא יכול לעשות כאלו זוועות שקורים בעולם, גם אם מעצבנים אותו האם לא היה מן הראוי לאל רחום וחנון לוותר? אלא מתרצים הדתיים שאנחנו לא מבינים מה נקרא רע, יפה לא? אז אם תירוץ כזה גם יכול להיות שאלהים בכלל לא חושב לקיים את הבטחותיו ואנחנו פשוט לא מבינים מה זה אמת.....

baryo2

New member
חוק רוחני וחוק טבעי

אני חושב שאלהים במיצוותיו סך הכל מציע לנו מה כדאי ומה לא בהתחשב שהוא יודע את מבנה המערכת הרוחנית שקשורה לפעילות הגופנית. בדומה לעובד חדש הבא למפעל והוא מוזהר היכן לנגוע והיכן לא כי יש שם איזה סכנת התחשמלות. ובמקרה שלנו הסכנות רוחנית. כגון פעולה שתגרום לי עצבות יאוש חוסר בטחון וכד´, או פעולות עשה שידירו בי אמונה בטחון שמחה וכו´. ואי אפשר לומר שהפועל קבל עונש כאשר התחשמל במפעל אחר שהוזהר מהסכנה. ומצד שני אפשר לומר שזה עצמו שלא האמין למנהל והתחשמל זה העונש. כלומר בתוך האיסור נמצאת כבר המכה ולהיפך במצווה מונח השכר הרוחני. לכן לא שייך לומר שאלהים יכול גם לא לשלם שכר, הוא לא יכול כי הוא כבר החליט שכך זה עובד. ומפה מובן הדקדוק של חכמים על קוצו של יוד בכל דבר, כי הם עצמם מנסים להגיע למקסימום דיוק כדי למעט הנזק כמו הזזת מוקצה בשינוי וכיוצ"ב. אם לא נסביר כך, אזי היכן הבחירה? האם זו בחירה חופשית כאשר אתה מאיים עלי שאם לא אבחר במה שאתה רוצה תירה לי כדור בראש?

למעלה