בתור אנגלופילית

gitta

New member
בתור אנגלופילית

שמחתי מאוד כשנודע שבריטניה היתה זו שיזמה את שמיטת החובות של מדינות אפריקה, בסך 40 מיליארד דולר. יש משהו בתרבות הבריטית שכל כך נוח להזדהות איתו ולאהוב אותו. זה בטח לא רק מאז אבירי השולחן העגול, או ה- Magna Carta. אולי זה בגלל שהדם הדני של ויליאם הכובש ואנשיו עדיין זורם בעורקיהם? הרי הם כל כך דומים לדנים, יותר מאשר לכל שאר תושבי אירופה. או שיש סיבות נוספות לכך שהם כאלה?

נוח להזדהות איתו?

אז אם להיות משבית השמחות... אני מזכיר שהבריטים (יאענו האנגלים) הם אלה שכבשו ודיכאו במשך מאות בשנים את התרבויות ובקשת החירות של הווילשים, האירים והסקוטים. הבריטים הם אלה שמיסדו למימדים מפלצתיים את סחר העבדים כשהם מרוקנים מתושביהם מחזות שלמים בחוף המערבי של אפריקה והורגים מליונים בהפלגה בתנאים תת אנושיים ובעבדות איומה בשדות הכותנה, בחוות ובמכרות. הבריטים הם אלה שהגו את רעיון הפצת האופיום בסין עד לדרגה של מגיפה לאומית על מנת למכר את האנשים לסם ולכפות עליהם דרך כך סחר בתה ומשי. הבריטים הם אלה שגייסו לוחמים ברחבי האימפריה כדי להילחם באירופה במלחמות שאת משמעותן הם בדרך כלל לא הבינו. הבריטים הם אלה שהמציאו את המטחנה האנושית של המכרות והמטוויות של המהפיכה התעשייתית. יש עוד.

נוח להזדהות איתו 2?

הבריטים הקולוניאליסטים כבר עשקו את אפריקה מספיק כך שעכשיו מאוד נחמד מצידם להיות אבירי הנדיבות (וזכור לי אותו בריטי שתוי וסמוק לחיים שרץ אחרינו בקניה ולא נתן לנו להיכנס לאזור פתוח לטיולים לאחר שמע שאנחנו מישראל). ואם להיות קצת צרי אופקים אז הנה עוד שתי עובדות על הבריטים: הבריטים התחרעו עלינו במסע הצלב השלישי בראשותו של ריצ'רד לב הארי. הבריטים אוהבים "כלניות" אולי, אבל אני לא. לפחות לא כלניות מזן בריטי. האם אני טועה שאני לא מצליחה להדחיק עובדות אלו?

אני מסכימה עם שניכם אם כי

דווקא בתור "כלניות" הם לא היו כ"כ גרועים- מזל שזה היה הם ולא עם אחר. תראי למשל את ימי הכלניות של תום שגב

gitta

New member
שתי התשובות שלכם

לא מתייחסות לשאלה שלי. שאלתי על הצד החיובי ובמקום זה הסברתם לי את הצדדים השליליים, שכולנו מכירים. בכולופן תודה על המאמץ.

נכון. לא עניתי לשאלה

בתגובתי הסברתי למה האצילות הבריטית עוררה בי ציניות, ולמה ציניות זו מונעת ממני לחבב אותם.

gitta

New member
../images/Emo13.gif אני מבינה אותך

יש לי הרגל לחפש נקודות אור אצל כולם, אפילו הם נבלים גמורים. אבל זו "בעיה" שלי בלבד

במקרה שלי

התשובה שלי התייחסה למשפט שלך "יש משהו בתרבות הבריטית שכל כך נוח להזדהות איתו ולאהוב אותו." לצד כל זה אני אוהב הומור בריטי וקולנוע בריטי, אני מעריך אותם על הפצת רעיון הדמוקרטיה הפרלמנטרית, על הרוקנרול של החיפושיות והרוק של פינק פלויד (ויש גם אלטון ג'ון ואבנים מתגלגלות). אין לי אנטי אוטומטי לכל אומה באשר היא, ובין החביבות עליי אני יכול למנות את ברזיל, מקסיקו, דנמרק, ניו זילנד ועוד כמה. לגבי הבריטים ותרבותם קשה לי להזדהות איתם, לא כל שכן לאהוב אותם.

אטיוד5

Active member
היי שם

ויליאם הכובש לא היה דני אלא צרפתי מנורמנדי. נו, כל הסיפור המפותל ההוא מ-1066, הסטינגס, הבד הרקום - תהרגו אותי אם אני מסוגל לזכור כזה דבר.

למעלה