בתול מתחיל

krembo101

New member
בתול מתחיל

מה המצב חבר'ה? קניתי לפני כמה שבועות כסוניה למשרד שלי בצבא. לא חשבתי על זה בהתחלה, אבל התחלתי להתעניין בשיטות העיצוב והגידול של הבונסאי - במקור רק רציתי משהו שישבור את הצבעים המתים במשרד. אז ככה - אני מגדל אותו על השולחן, בחדר ללא חלון (מה לעשות...) עם מנורת שמש (שמייצרת UV). בינתיים הוא גדל יפה מאוד, בלי מחלות, ובלי נבילות, אז אני מאמין שהוא מקבל תנאים סבירים לגידולו. רציתי לשאול אם יש לכם עצות כלליות לגידול במשרד, ו/או ספציפיות לגבי הסוג הזה? האם ישנן תוספות מיוחדות לקרקע שכדאי לתת? האם כדאי להתחיל לקצוץ ולכוון את צמיחת ענפיו מההתחלה או להניח לו להתפתח מעט לפני תחילת העיצוב? האם כדאי ואם כן כיצד, לטפל בשורשים (הם חשופים למחצה מעל המצע)? וכל עצה שתוכלו לתת לי - אני מאוד מאוד מאוד אודה. אגב, לעץ קוראים, בחיבה רבה, וודי (לא מקורי, אבל מתגלגל בקלילות על הלשון).

אולמוס

New member
ברכיכיטון כסוניה

צמח זה מקורו בד"כ מאזורים גשומים עם תקופות יובש קצרות- המשמעות היא שיש לשמור על לחות המצע ולהשקות רק כשחלקו העליון מתייבש מעט. בקשר להזנת הצמח - בד"כ ברכישה ממשתלה אין צורך בדישון ב - 4-6 חודשים ראשונים. אח"כ ניתן להטמין במצע מספר גרגרי אוסמוקוט אחת למספר חודשים. בברכיכיטון משאירים בכוונה שורש חשוף בשל צורתו המיוחדת. אם הצמח אינו סובל מבעיות התפתחות - עדיף שישאר בתנאיו הנוכחיים. ניתן לעצב חלקים מצמח זה אולם קשה לייעץ מבלי לראותו. לידיעה כללית - ברכיכיטון אינו צמח בונסאי קלאסי או אמיתי כפי שמנסים להציגו וחובבי הבונסאי בד"כ אינם מתעסקים איתו. בארץ מכנים אותו במשתלות בטעות "בונסאי" למרות שאינו כזה -בשל מבנה וצורת השורשים החשופים שלו (בכוונה) שהיא טבעית עלפי רוב בד"כ ללא עיצוב מיוחד או מכוון ולא כפי שהדבר נעשה באמנות הבונסאי. לטעמי ראוי יותר לכנותו "פסאודו בונסאי" .

למעלה