בתוך נייר עיתון

FunkyGiraffe

New member
בתוך נייר עיתון

נראה לי שרק עכשיו הבנתי את הפואנטה של השיר קובי אומר כביכול שהשמיכה היא העיתון והסלון הוא מתחת לרמזור - הומלסים לא ככה?

טיפקסית

New member
אני חשבתי על משהו אחר

שמתי לב למשפט "יש מדינה שמתחבאת מתחת איזה קו ויש סטטיסטיקה שנכתבה בתוך נייר עיתון" והאנשים המגולגלים בתוך נייר עיתון הם בעצם האנשים שחיים מתחת לקו העוני,אנשים ללא פרנסה, שמבחינתינו המעמד הבינוני הם "סתם" עוד סטטיסטיקה , עוד מספר אחד מתוך מאות אלפים. בעצם הם מגולגלים בנייר עיתון כי משליכים אותם לתוך העיתון,גורמים להם להיכנס לעיתון. מדיניות הממשלה הנכשלת של אותה התקופה אילצה את אותם ההומלסים,תושבי הדרום בעיקרם להיכנס לחלק מהמעגל הזה. אינני יודעת אם הכוונה היא לתושבי עיירות הפיתוח או בכלל כל מי שחי מתחת לקו העוני [שדרות עיירת פיתוח בה אחוזי האבטלה גבוהים] ואנחנו בעצם בכלל לא שמים לב אליהם,משליכים אותם לצד,בלי לעצור ולחשוב. יכול מאוד להיות שאני טועה מה שגם מאוד הגיוני,למרות שזה מסתדר עם הקטע של הפוך על הפוך,להקה שבאה כביכול מתוך הסטטיסטיקה,מתוך החוסר והמגרעות הללו,למרות שרוב חבריה בני קיבוצים ומושבים שחיו במצב טוב,ובעצם הלהקה באה והראתה שאפשר לצאת מתוך נייר העיתון הזה,אם רק המדינה תדע לעזור לאותם אנשים שזקוקים לה. השאלה שלי היא מה הכוונה בקופסת השימורים שנמצאת אצלינו במטבח?. אולי הם חיים בעצם כל יום בתוכינו,כלואים,סגורים בתוך עצמם,מבלי שנשים לב אליהם. יצא לי לחשוב על זה כמה וכמה פעמים. אבל עידו נתת לי בהחלט זווית ראייה חדשה,סחתיין.

הוד11

New member
בתוך נייר עיתון

אני מתאר את השיר (שלפי דעתי הוא היפה והחזק ביותר שלהם) כמצבה של המדינה ב93 אנשים שחיים בתוך נייר עיתון ובקופסאות שימורים יכולים ליהיות הומלסים אותי ריגשה השורה על הזקנים והינוקות שמקבלים סטירה. הסטירה היא כמובן מהממשלה האטומה שלא דואגת לחלשים והם נמצאים בתוך תותח שעומד לירות אחר כך יש את הבית השני על הנובורישים שצוחקים על אנשים שמתאבדים וחיים בתוך שמיכה ובסלון כלומר טיפוסים ביתיים אחר כך יש את השורה על המדינה לדעתי הקו שהוא מדבר עליו זה שני קווים שמתייחסים למלחמה: קו העימות וקו אוטובוס. יש לזכור שב93 מתי שנכתב השיר ישראל היתה שקועה עמוק בבוץ הלבנוני בקו העימות ואילו במרכז הארץ קוי אוטובוס היו בסכנה מתמדת אוז טוען שהממשלה מתחבאת מאחורי תירוצי המלחמה במקום לדאוג לעצמה מבית הפזמוחן לדעתי הוא נבואה על ריסוק מעמד הביניים 10 שנים לאחר מכן הנה זה בא גם אלינו.

למעלה