אני חשבתי על משהו אחר
שמתי לב למשפט "יש מדינה שמתחבאת מתחת איזה קו ויש סטטיסטיקה שנכתבה בתוך נייר עיתון" והאנשים המגולגלים בתוך נייר עיתון הם בעצם האנשים שחיים מתחת לקו העוני,אנשים ללא פרנסה, שמבחינתינו המעמד הבינוני הם "סתם" עוד סטטיסטיקה , עוד מספר אחד מתוך מאות אלפים. בעצם הם מגולגלים בנייר עיתון כי משליכים אותם לתוך העיתון,גורמים להם להיכנס לעיתון. מדיניות הממשלה הנכשלת של אותה התקופה אילצה את אותם ההומלסים,תושבי הדרום בעיקרם להיכנס לחלק מהמעגל הזה. אינני יודעת אם הכוונה היא לתושבי עיירות הפיתוח או בכלל כל מי שחי מתחת לקו העוני [שדרות עיירת פיתוח בה אחוזי האבטלה גבוהים] ואנחנו בעצם בכלל לא שמים לב אליהם,משליכים אותם לצד,בלי לעצור ולחשוב. יכול מאוד להיות שאני טועה מה שגם מאוד הגיוני,למרות שזה מסתדר עם הקטע של הפוך על הפוך,להקה שבאה כביכול מתוך הסטטיסטיקה,מתוך החוסר והמגרעות הללו,למרות שרוב חבריה בני קיבוצים ומושבים שחיו במצב טוב,ובעצם הלהקה באה והראתה שאפשר לצאת מתוך נייר העיתון הזה,אם רק המדינה תדע לעזור לאותם אנשים שזקוקים לה. השאלה שלי היא מה הכוונה בקופסת השימורים שנמצאת אצלינו במטבח?. אולי הם חיים בעצם כל יום בתוכינו,כלואים,סגורים בתוך עצמם,מבלי שנשים לב אליהם. יצא לי לחשוב על זה כמה וכמה פעמים. אבל עידו נתת לי בהחלט זווית ראייה חדשה,סחתיין.