דרכו עוברים זוג מוליכים ברשת 230V השייכים למעגל ב ח.מדרגות ברצוני להעביר בתוך המוביל (הדרך היחידה) קו 12V בכבל .לקופצים מראש אני מודע לזה שיש להפריד בין מתך נמוך לנמוך מאוד שאלתי איך קוראים לכבל שבידודו יאפשר את ההולכה של 12V ן 230V באותו מוביל והאם זה תיקני
לא קיים קבל חשמל שאפשר איתו להעביר 12V עם 220V האיסור אינו איסור סתם מאחר והחום בצנרת של 220V שעת עבודה יכול להמיס את הבידוד או של ה12V או של ה 220V ולגרום לקצר כאשר המכשיר שעובד על 12V יקבל 220V הוא ישרף ומי יודע מה עוד ישרף איתו. יכול גם להיות מצב שהוא יקבל 220V ואדם אשר יטפל החוט שמוליך 12V בידיעה שיש שם 12V עשוי לקפח את חייו. שיהיה לך בהצלחה דורון ט
1 העברת שני מתחים שונים במוביל אחד 2 העברת שני מעגלים שונים במוביל אחד 1 אם אני זוכר נכון (לא מצאתי את הסימוכין לכך) מותר להעביר מתחים שונים במוביל אחד בתנאי שבידוד המוליכים יהיה לפי המתח הגבוה. 2 בכל מקרה הם חייבים להיות מאותו מעגל! חל איסור להוליך שני מעגלים במוביל אחד. האם חדר המדרגות הוא ציבורי? אם כן, אסור להעביר מעגל מצרכן אחד במעגל של צרכן אחר ואסור להעביר צינור נפרד של צרכן פרטי בשטח של הצרכן הציבורי.
הוא היחידי ב ח.מדרגות וה 12V לטובת אינטרקום נלקח מאותו מעגל דרך שנאי רק רציתי במקום שיהיה מתח 230V באינטרקום אני יורד מהארון בכבל עם בידוד ( שחשבתי שיש כזה) מתאים במתח 12V דרך אותו צינור שיש בו 230V . את כל האיסורים אני יודע פשוט חשבתי יחד אתכם אם ישנו כבל שיאפשר צורה של הובלת חיווט זו אם בכל זאת זה לא יתאפשר מפאת תקינה ולא קיימת אפשרות כמו שתיארתי אמצע פיתרון אחר תודה על תגובותיכם
לאינטרקום, ולמקם שם את השנאי. לדאוג שלא יהיו שום הדקים חשופים בצד הראשוני של השנאי, אולי להוסיף איזה נתיך הגנה אקסטרה בצד הראשוני של השנאי, ואתה מסודר.
עושים!! ההיתר להעברת שני מתחים בצינור אחד הוא רק למקרה פרטי של פיקוד שמשמש לאותו מעגל ולתיפקודו בתנאי שהחוטים מתאימים למתח הגבוה. אינטרקום הוא שימוש נפרד לחלוטין ממעגל התאורה גם אם שניהם מוגנים ע"י אותו הנתיך. עליך להעביר קו לאינטרקום בנפרד מקו התאורה ואין שום אפשרות חוקית להתחמק מכך. אם האינטרקום הוא רק למטרת דיבור ולא משמש גם לפתיחת הדלת אפשר להשתמש ביחידת שידור שמתלבשת על רשת החשמל אבל כל מי שיחבר מכשיר כזה לחשמל יוכל לשמוע את כל הנאמר.