בשר / עוף / דגים
אני מנסה לבדוק (עד כמה שניתן) את נושא כדאיות אכילת בשר/עוף/דגים, לא מההיבט הקולינרי
אלא מהאספקט הבריאותי. מצד נמצאים שוחרי הבשר, שטוענים כי הוא חשוב לגוף ולבריאות (במינונים מסויימים), בשל הרכיבים שניתן להשיג רק ממנו ולא ממקור צימחי, ומצד שני נמצאים הצימחוניים/טבעוניים שטוענים שניתן להשיג הכל גם באופן צמחי/טבעי, ולהמנע מהנזקים שהבשר/עוף/דגים גורמים. אני מניח שלא ניתן להכריע באופן ברור ביו שתי הגישות, אך אשמח לפחות לנסות להבין קצת יותר בנושא, לכן אשמח לקרוא דעתכם העניינית בנושא. ע"מ לא לקרוא רק צד אחד, פרסמתי את ההודעה גם בפורום הנגדי, אין הכוונה שתתנצחו אחד עם השני, אלא אשמח אם כל אחד יכתוב את תפיסתו, אני אקרא את שני הצדדים, ובנקודת מחלוקת אמיתית אחפש חומר קריאה נוסף בעצמי. בין השאר, אשמח אם תתייחסו גם לנקודות הבאות : 1. האם יש רכיבים חשובים לגוף שניתן לצרוך רק מבשר/עוף/דגים ולא בצורה צמחית ? 2. מה הנזקים שאכילת בשר/עוף/דגים במינון סביר עלולה לגרום לגוף ? 3. האם יש שוני בנושא בין בשר, עוף ודגים, או שניתן להתייחס אליהם (לחיוב ולשלילה) כמקשה אחת ? להתייחסותכם העניינית אודה.
רבה !
אני מנסה לבדוק (עד כמה שניתן) את נושא כדאיות אכילת בשר/עוף/דגים, לא מההיבט הקולינרי