כמה תשובות
קודם כל, ברוך הבא! התחלת במקום הנכון ביותר שאפשר, בארצנו בה אין מוטוקרוסים לילדים בני 8... 1. במסגרת טיפולים שוטפים, קודם כל מה שאתה יכול לעשות לבד: 1א. תשגיח טוב טוב על שמן המנוע, דו"ש-ים קטנים אוכלים מזה והרבה, בעיקר כשמאמצים אותם. אם יש לך עינית (נראה לי שיש) אתה יכול לראות את מצב השמן ולדעת מתי אתה צריך למלא (אל תשכח ליישר את האופנוע לגמרי קודם, כשהוא מוטה בזווית השמן במנוע גם - וזה לא מייצג). אבל עצה שלי - תסתכל טוב טוב על העינית הזו כ-ל י-ו-ם. 1ב. שימון שרשרת: אתה יכול לרכוש ספריי שרשרת, זה לא ממש משנה איזה או מאיזו תוצרת, PJ1, Silkolene, Motul, Repsol כל אחד מאלו וגם אחרים יעשו את העבודה, אבל תקנה ספריי ייעודי לשימון שרשרת באחת מחנויות האופנועים המוכרות. מומלץ לשמן את השרשרת מדי שבוע, ביום קבוע (חרוז!). אני עושה את זה בימי חמישי בד"כ. 1ג. ניקוי מסנן אוויר. איך לגשת אליו תוכל לגלות בעזרת הספר אם תרכוש כזה, או בעזרת עצה ממישהו שיש לו DR. בכל מקרה, גם אם תחפש לבד, תמצא ללא בעיה - ההגעה למסנן האוויר בדו"ש-ים זה פעולה פשוטה למדי. בד"כ פשוט צריך להסיר את אחד ממכסי הצד (הפלסטיקים הצבעוניים מתחת למושב) והרי הוא גלוי לפניך. את הפעולה הזו תעשה בהתאם לכמות רכיבת השטח שלך. רצוי לעשות את זה פעם בשבועיים לערך אם אתה רוכב הרבה בשטח - ובעיקר חולי או מאובק. לא מדובק במשהו מסובך במיוחד, אתה מפרק את מסנן האוויר, ואם יש לך משאבת לחץ אוויר בהישג יד תעזר בה לנשוף על המסנן ולהעיף את כל החול. אם לא, תעבור עליו עם סמרטוט ותנער אותו כדי להעלים את כל האיכסה. זה גם מתכון בטוח יותר לשמירה על אורך חיי המנוע, ביחד עם השגחה על השמן. 2. בקשר לשמן, כל שמן 15W50 או 14W40 יעשה את העבודה נאמנה, אני אישית ממליץ לך על חצי סינטטי - כדי שלא תבזבז לחנם יותר מדי כסף. שוב - שמן מנוע לאופנועים, לא משנה איזה, אבל תקנה בחנות לאופנועים או בתחנת דלק (או ב- Auto Depot. מדי פעם הם עושים Sale-ים לא רעים). 3. ציוד רכיבה ח-ו-ב-ה לשטח פירושו: קסדה, כפפות, מגיני מרפקים וברכיים - או לחילופין מעיל אינדורו (שיגן לך על הכתפיים בנוסף למרפקים ועל הגב מפני החלקה. מומלץ גם לכביש וגם בחורף), פלוס מגיני ברכיים. כל הנ"ל לעיל צריך לעלות לך סה"כ כ-1,500 עד 2,000 ש"ח (כולל מעיל) או כ-1,000 ש"ח ללא מעיל. אם אתה רוצה להיות באמת ממוגן, כדי שתוכל לרכב יותר חזק ביותר ביטחון, תשקיע עוד כסף ב: מגפי שטח (600-1,000 ש"ח) ובצבי צב (400-1,000 ש"ח), שזה שריון של ממש שמגן לך על הכתפיים, הגב ובית החזה - וזה חשוב... 4. ייתכן ותמצא ציוד משומש כזה בחנויות השונות בת"א, אני יודע שסופריון למשל (סלמה) יש צבי צב משומש ב-400 ש"ח, ובאופנועית כפפות שטח מוזלות מאוד כמו גם מגפי שטח (גם באביזריון) במחירים מצחיקים. אולי תמצא מעיל משומש באחד מאלו, כמו גם במטרו על סניפיה או שפס (צ´לנוב). מגיני ברכיים \ מרפקים תמצא בכל חנות, כמו גם בחנויות שטח השונות, במחירים שונים ומשונים. 5. ספר יצרן תמצא או ב- Auto Depot (אם יהיה לך מזל), או בחנות שמייבאת את Hynes, שאני לא זוכר את שמה כרגע.. מישהו פה בטח יוסיף אותה בכל רגע.