בשר טרי

sdanp

New member
בשר טרי

שלשום קניתי אופנוע ראשון- DR 350 מודל 97´. רציתי לדעת כמה דברים: 1. מה הטיפולים השוטפים הנדרשים לכלי? 2. באיזה שמנים צריך להשתמש? (מנוע, שרשרת) 3. באיזה ציוד רכיבה לשטח מומלץ להצטייד? (שבילים ושטח טכני קל-באזור הרי ירושלים) 4. איפה אפשר להשיג ציוד כזה משומש? 5. איך משיגים ספר יצרן ל-DR? בתודה, הצעיר.

TheFinalCut

New member
כמה תשובות

קודם כל, ברוך הבא! התחלת במקום הנכון ביותר שאפשר, בארצנו בה אין מוטוקרוסים לילדים בני 8... 1. במסגרת טיפולים שוטפים, קודם כל מה שאתה יכול לעשות לבד: 1א. תשגיח טוב טוב על שמן המנוע, דו"ש-ים קטנים אוכלים מזה והרבה, בעיקר כשמאמצים אותם. אם יש לך עינית (נראה לי שיש) אתה יכול לראות את מצב השמן ולדעת מתי אתה צריך למלא (אל תשכח ליישר את האופנוע לגמרי קודם, כשהוא מוטה בזווית השמן במנוע גם - וזה לא מייצג). אבל עצה שלי - תסתכל טוב טוב על העינית הזו כ-ל י-ו-ם. 1ב. שימון שרשרת: אתה יכול לרכוש ספריי שרשרת, זה לא ממש משנה איזה או מאיזו תוצרת, PJ1, Silkolene, Motul, Repsol כל אחד מאלו וגם אחרים יעשו את העבודה, אבל תקנה ספריי ייעודי לשימון שרשרת באחת מחנויות האופנועים המוכרות. מומלץ לשמן את השרשרת מדי שבוע, ביום קבוע (חרוז!). אני עושה את זה בימי חמישי בד"כ. 1ג. ניקוי מסנן אוויר. איך לגשת אליו תוכל לגלות בעזרת הספר אם תרכוש כזה, או בעזרת עצה ממישהו שיש לו DR. בכל מקרה, גם אם תחפש לבד, תמצא ללא בעיה - ההגעה למסנן האוויר בדו"ש-ים זה פעולה פשוטה למדי. בד"כ פשוט צריך להסיר את אחד ממכסי הצד (הפלסטיקים הצבעוניים מתחת למושב) והרי הוא גלוי לפניך. את הפעולה הזו תעשה בהתאם לכמות רכיבת השטח שלך. רצוי לעשות את זה פעם בשבועיים לערך אם אתה רוכב הרבה בשטח - ובעיקר חולי או מאובק. לא מדובק במשהו מסובך במיוחד, אתה מפרק את מסנן האוויר, ואם יש לך משאבת לחץ אוויר בהישג יד תעזר בה לנשוף על המסנן ולהעיף את כל החול. אם לא, תעבור עליו עם סמרטוט ותנער אותו כדי להעלים את כל האיכסה. זה גם מתכון בטוח יותר לשמירה על אורך חיי המנוע, ביחד עם השגחה על השמן. 2. בקשר לשמן, כל שמן 15W50 או 14W40 יעשה את העבודה נאמנה, אני אישית ממליץ לך על חצי סינטטי - כדי שלא תבזבז לחנם יותר מדי כסף. שוב - שמן מנוע לאופנועים, לא משנה איזה, אבל תקנה בחנות לאופנועים או בתחנת דלק (או ב- Auto Depot. מדי פעם הם עושים Sale-ים לא רעים). 3. ציוד רכיבה ח-ו-ב-ה לשטח פירושו: קסדה, כפפות, מגיני מרפקים וברכיים - או לחילופין מעיל אינדורו (שיגן לך על הכתפיים בנוסף למרפקים ועל הגב מפני החלקה. מומלץ גם לכביש וגם בחורף), פלוס מגיני ברכיים. כל הנ"ל לעיל צריך לעלות לך סה"כ כ-1,500 עד 2,000 ש"ח (כולל מעיל) או כ-1,000 ש"ח ללא מעיל. אם אתה רוצה להיות באמת ממוגן, כדי שתוכל לרכב יותר חזק ביותר ביטחון, תשקיע עוד כסף ב: מגפי שטח (600-1,000 ש"ח) ובצבי צב (400-1,000 ש"ח), שזה שריון של ממש שמגן לך על הכתפיים, הגב ובית החזה - וזה חשוב... 4. ייתכן ותמצא ציוד משומש כזה בחנויות השונות בת"א, אני יודע שסופריון למשל (סלמה) יש צבי צב משומש ב-400 ש"ח, ובאופנועית כפפות שטח מוזלות מאוד כמו גם מגפי שטח (גם באביזריון) במחירים מצחיקים. אולי תמצא מעיל משומש באחד מאלו, כמו גם במטרו על סניפיה או שפס (צ´לנוב). מגיני ברכיים \ מרפקים תמצא בכל חנות, כמו גם בחנויות שטח השונות, במחירים שונים ומשונים. 5. ספר יצרן תמצא או ב- Auto Depot (אם יהיה לך מזל), או בחנות שמייבאת את Hynes, שאני לא זוכר את שמה כרגע.. מישהו פה בטח יוסיף אותה בכל רגע.

Great Blue

New member
יש לי ציוד מיגון ששימש אותי בתקופת

ה- XR250 הנפלא שהיה לי!- הציוד כולל צבי צב(AXO) מגיני ידיים ורגליים של דיינז וחגורת גב 4 חלקים של דיינז (הבאתי מצרפת)- כל מי שיש לו מושג באיזה סכום אני אמור למסור את הציוד מתבקש להביע את דעתו... יש לי גם קסדת שטח AXO פצצה לא נורמלית - אם יש לך קסדת כביש בשווי של 1900 ש"ח בערך אפשר לדבר על החלפה...

XDR

New member
ל DR 350 אין עינית למדידת שמן

אלא רק מדיד. וחשוב חשוב חשוב לבדוק שמן אחרי כל נסיעה ארוכה (וגם לפניה...) מכיוון שהאופנוע יכול להיות שתיין שמן לא קטן. בכל מקרה אין מה להיבהל מאכילת שמן וחשוב לפטם אותו בשמן משובח.

XDR

New member
חנות הספרים שמייבאת ספרי רכב

(ואופנועים - לפני שיתחילו לצעוק עלי פה...........) נקראת "יאיר" ונמצאת ברח´ החשמל 1 בתל אביב.

alfred

New member
אתה מתכוון ש"יאיר" ה-י-ת-ה בחשמל 1.

סגרו אותה לפני יותר משנה...

XDR

New member
תודה על העדכון. הרבה זמן לא הייתי

שם. אני מקווה שלא נוצרו פקקי תנועה באיזור בשל המלצתי השגויה
יש מקום אחר שמביא ספרי רכב (חוץ מבייקר ואוטו דיפו) ?

ספר יצרן

לגבי הספרים של היינץ, הספר הוא לא ספר יצרן (היצרן חושב שמקסימום שבעל האופנוע יכול לעשות בעצמו זה לנפח אוויר ולהוסיף שמן) אלא ספר הרבה יותר מקיף שמפרט לא רק את כל הטיפולים אלא איך לפרק ולהרכיב את הברגים הכי קטנים באופנוע. אני הזמנתי ספר שלהם דרך האתר (אתר בריטי תחפש ב yahoo) והספר הגיע תוך שבועיים וחצי לארץ. מומלץ ביותר.

sdqw

New member
מזל טוב..

דבר ראשון , מזל טוב... טיפולים שוטפים - שימון שרשרת בערך פעם בשבוע, ורצוי לאחר כל נסיעת שטח. אפשר גם בשמן רגיל, אך מומלץ שמן שרשרת NO FLY שאפשר למצוא בכל חנות, לא משנה כל כך הפירמה.שמן מנוע אפשרי בהחלט שמן רגיל למרות שהרבה משתמשים בחצי סינטטי, קצת יותר יקר. כעקרון אופנוע כזה יכול להסתפק בשמן רגיל. לבדוק לאחר כל נסיעת שטח! פילטר אויר - לנקות לאחר שטח קשה (דיונות..) בד"כ ,תלוי בפילטר, יש להוציא את הספוג לנקות במים עם חומר ממיס שומנים קל, אפשרי בהחלט סבון כלים, לאחר הייבוש להרטיב בשמן ,רגיל או מיוחד, ולהחזיר למקום. כעקרון לאחר שטח מומלץ כמו שאמרתי , שימון שרשרת, שמן מנוע, וניקוי פילטר אויר. כמו כן שימונים קלים של כל הצירים והקפיצים הקטנים למינהם - ידיות, רגליות. פעם ב. לגשת למוסך לבקש לגרז את הצירים המרכזיים. בקשר לציוד - חובה !!! מגפיים, ברכיות, כפפות, ומגיני מרפקים. מומלץ ביותר מגן חזה. ללא ציוד ממש ממש לא מומלץ להכנס לשטח. אם מחפש ציוד משומש יש לי למכירה מגפיים 44-45 , וברכיות. בהצלחה .

stilgur

New member
ציוד/טיפול - להוסיף ולחזק !

ציוד שטח : מגפיים, מגיני ברכיים,חגורת גב, צבי-צב, מגיני מרפקים, קסדה, משקפי אבק. אם בפינוקים עסקינן : מכנסי שטח, חולצת שטח. טיפולים : שימון שרשרת כל פעם שנראה לך שהיא מתחילה להתייבש, דהיינו שים אצבע- כבר תדע לבד. שמן של מוטול מתאים לדו"שים ולשטח. פילטר אוויר - הוצאה של הפילטר וניקוי בדלי נפט, לסחוט היטב והוסיף סחיטה בבד סופג (זה אמור להיות מספיק יבש!)שמן פילטר אוויר, כי הוא דביק,שומר על החומר של הפילטר ומונע חדירת חול ומיני שיקוצים. שמן רגיל לפילטר אוויר לא מומלץ (גם בגלל הדביקות החסרה) וגם עלול להוציא לך ענני עשן לבן מהעודפים. בדיקת שמן מידי פעם, לא חובה בפאנטיות אלא אם כן הוא/היא בולעים... אם אין מצב של העלמות שמן, תבדוק כל כמה תידלוקים, לפני שטח ואחרי שטח !! שמן מנוע מתאים 15W50 חצי סינטטי. ציוד משומש אפשר למצוא במוטו, בחנויות השונות ולא לשכוח ואני מזכיר לכולםיש את ההפנינג של מטרו עוד שבועיים ושווה לראות על איזה הנחות/אנחות מדובר שם ! ספר רכב - אוטודיפוט. תתחדש, סע בזהירות, תלמד קצת שטח ותהיה בקשר .

למעלה