בשר וחלב

בשר וחלב

רציתי לשאול אתכם שאלה שדיי מסקרנת אותי, מצד אחד אתם מאד מקפידים על הפרדה מוחלטת בין בשר וחלב, מספיק שיווצר אפילו מגע ריגעי בין כלי אוכל שנגע קודם בבשר, לבין מאכל חלבי כלשהו, כדי ליפסול את האחרון מאכילה... האם עלה בדעתכם שבעצם כבר במקור החלב שאתם שותים ואוכלים את מוצריו נמצא בתוך גוש בשר אחד גדול שנקרא "פרה"? הרי מקור החלב הוא גופה של הפרה שהיא כידוע "בשר נע", ולפני שחולבים את הפרה החלב נמצא בעצם במגע מתמיד עם חלקיה הפנימיים של הפרה שהם כידוע - בשר ורקמות. איך זה מיסתדר לכם עם האיסור הגורף של מגע בשר עם חלב? משתמש

מדאורייתא

איסור בשר וחלב מהתורה הוא רק בבישול וכל מה שאסרו אפילו במגע זוהי גזירה מדרבנן ולא גזרו על החלב שנמצא בתוך הפרה אלא ברגע שיצא מהפרה

מני 23

New member
צריך לדייק.

בבהמה חיה אין שום בעיה של בשרי. גם אם יש לבן על הגב של הבהמה מותר ללקק אותו. ובשביל שיהיה בטוח אז שאלתי רב וזה התשובה שקיבלתי.

ב מ ב י

New member
הוא לא רוצה לקבל תשובה.....

מי שרוצה לקבל תשובה שילמד שולחן ארוך... מי שרוצה לקבל תשובה שיקבל על עצמו את השולחן ערוך הוא רוצה רק לשאול... ממש לא מעניין אותו הסיבה... נראה לכם שאם תיתנו לו תשובות הוא כבר יבוא לשמור על דיני בשר וחלב??? אם הוא רוצה תשובה באמת שיבוא לילמוד בכולל. והשאלה שלו צריכה להיות אחרת אם כבר... השאלה צריכה להיות למה אסור בשר וחלב? אבל לא מעניין אותו.. למה.. מעניין אותו קינטור.. תענה לו על זה אז הוא ישאל שאלה אחרת וכך ללא סוף. אלו לא אנשים רציניים. אלו אנשים קטנים קטנוניים שרק מחפשים לריב.. ויש לי עוד הרבה על הסוג השפל הזה של אותם אנשים מחרחרי ריב ומדון.

לא שמעתי

אף פעם שאסור לאכול בשר שנגע בחלב ואולי זה ההבדל בין המזרחי לחרדים

הבנתי, תודה על התשובות

ה ק פ צ ה ! ! !
(ואני לא מחרחר מילחמה אני פשוט אוהב לריב עם אנשים
) משתמש

למעלה