בשר וחלב בקולנוע?

hativa1

New member
בשר וחלב בקולנוע?

אתמול הלכתי לקולנוע "פארק" ברעננה. לפני זה קניתי ארוחה במקדונלדס (צ'יזבורגר), ולא הספקתי לגמור אותה לחלוטין, אז לקחתי אותה איתי בשקית. כשרציתי להכנס לבית הקולנוע, שאלו אותי מה יש בשקית. כשאמרתי שיש שאריות של המבורגר, לא נתנו לי להכניס אותה בטענה ש"אסור מכיוון שהמזנון חלבי, ואי אפשר שבאותו אולם יהיה בשר וחלב לפי החוק". אני שואל אתכם- יש חוק כזה?! אסור שבשר וחלב יהיו באותו החדר?! כי על דבר כזה עוד לא שמעתי. שילמתי את הכסף הזה, ואם אני רוצה להכניס איתי לאולם שאריות בשר, אסור לי רק בגלל שאסור לבשר וחלב להיות באותו החדר?! כלומר... מה הלאה?! אסור לבשר וחלב להיות באותה העיר, באותה המדינה, באותה הפלנטה?! הכפיה פשוט הולכת ומחריפה! אין משהו שאפשר לעשות?! תודה רבה על ההקשבה.

שמע חביבי

אני לא בטוח שיש כזה חוק אבל אם יש כזה חוק אז זה חוק מאוד דרקוני ומאוד כפייתי ומאוד לא צודק ומאוד חרדי ומאוד טהרני ומאוד משהו שבה לי להפגין נגדו אתה יכול לפנות לחבריי הכנסת של שינוי הם ישמח לנסות לשנות את החוק האנכרוניסטי הזה.

hativa1

New member
כשאני חושב על זה,

הוא אפילו לא נתן לי להכנס בדלתות של המזדרון, כלומר, המזדרון שמוביל לכל האולמות. הוא אמר לי או לזרוק את זה או לשים את זה באיזה מקום ולקחת את זה אחרי הסרט. היה שם איש מאוד מאוד לא סימפטי, שנזף בי לא להכנס עם זה אפילו מבעד לדלת הראשית.

זו עבירה על החוק.

אני מציע שתשלח מכתב לבית הקולנוע, בו אתה דורש פיצויים על התקרית הבזויה הזו. אם התגובה לא מספקת, אתה יכול לתבוע אותם. בכל אופן, לכל עזרה נוספת נשמח לעזור !

Sashka7

New member
תראה,

אני מבינה הרבה בדברים כאלה ולפי מה שידוע לי אין חוק כזה במדינת ישראל(עדיין... אלא אם כן החרדים יחליטו לחוקק חוק כזה...
). פשוט אני חושבת שמי שעמד בכניסה היה בעצמו חרדי דתי ולכן הוא לא רצה להכניס אותך עם זה!! אני במקומך הייתי כותבת מכתב למנהל של בית הקולנוע, לעיתונות, לראש עיריית רענננה(יכול להיות שזה חוק עזר עירוני ברעננה אך אני בספק) ולכל הגורמים האחרים שנראים לך רלוונטיים וכאלה שיכולים לעזור!!! תודה רבה ששיתפת אותנו במקרה המזעזע הזה! לאנשים האלה פשוט אין בגולות!! ושיהיה לך הרבה הצלחה בבירור העניין ואני מאמינה שאתה תצא צודק מהסיפור הזה! בהצלחה, סשה

hativa1

New member
איך אמור להראות המכתב?

אני לא צריך לאיים עליהם עוד, נכון? רק לתאר את הסיטואציה שקרתה ולדרוש פיצוים, או לאיים בעיתונות ומשפט כבר עכשיו בצורת "אם לא"?

Sashka7

New member
ברור ברור אל תאיים...רק תזהיר אותם

קצת ובעדינות. כלומר תתאר את הסיטואציה ואז תגיד שאם הם לא יפצו ולא יענו לך אתה תנקות בצעדים אחרים...

לא הייתי מאיים.

הייתי כותב מה קרה ולאחר מכן מפרט כיצד הדבר פגע בך ומבקש פיצויי. הייתי מסיים עם משהו בסגנון של - "אני תקווה שמקרים כמו זה לא ישנו בעתיד". בכל מקרה, אם תרצה אשמח לעבור על המכתב לשפר פה ושם. יוראי.

תגובה של אחד שעבד חצי שנה כסדרן

בקולנוע. זו מדיניות מוצהרת של בתי הקולנוע בארץ לא לאפשר כניסה של מוצרי מזון (על אחת כמה וכמה מוצרי בשר) לאולמות. חלק מהעבודה שלנו הייתה להעיף אנשים שהצליחו להבריח אוכל. להחלטה הזו יש שתי סיבות: 1) סיבה כלכלית- הקולנוע מעוניין להרוויח מהרעב שלך וכופה עליך בדיעבד לקנות רק מהמזנון שלהם. 2) סיבה של נקיון- ממש לא בראש של המנקים לנקות כתמים של שווארמה וחומוס מהכסאות, שלא נדבר על זה שזה לוקח פול (תרתי משמע) זמן שאין עד להקרנה הבאה. לכן בכניסה לקולנוע דורשים מהלקוחות או לסיים בחוץ או לשמור בכניסה ליד השומר. התירוץ שהשומר הביא לך מצוץ מהאצבע וכנראה היה רק כדי שתרד לו מהגב. וגם אם באמת הרעיון של בשר-חלב בקולנוע היה נכון. מכיוון שהדתיים לא יכולים כמו החילונים לבלות בקולנוע בשישי בערב הימים העמוסים ביותר בקולנוע מבחינת דתיים הם ימי ראשון ומוצ"שים. אתה הלכת ביום ראשון. זה נכון שאסור להכריח אותך או לכפות עליך מה לאכול ומתי אבל אם זה פוגע באחוז גדול מהאנשים שאיתך אז למה לא לוותר? זה לא עיקרון של זכויות פרט אלא עיקרון של דו קיום. אכילת בשר במזנון חלבי שרוב האנשים הם דתיים סתם מעצבן ויוצר פרובוקציות. זה לא כזה ביג דיל אם תגמור את הציזבורגר בחוץ. קצת התחשבות זה הכל. כפייה אמיתית היתה אם לא היו פותחים את הקולנוע בימי שישי בערב או מאפשרים לך לאכול ציזבורגרים. קצת התחשבות באנשים אחרים (גם אם הם דוסים..... חי חי חי).

hativa1

New member
זה ממש לא מעניין

אם זה תירוץ או לא. זה מה שהוא אמר, וזה מה שנחשב. הדתיים ממש לא מעניינים אותי, אני שילמתי על הכרטיס הזה, וזכותי להחזיק ברכוש שלי, ואסור שהוא יילקח ממני בנימוק שהוא לדברי האנשים פה, לא חוקי.

Shale cor

New member
האהאהא :)

אני רושמת לך משם המשתמש של אחותי הקטנה, חובבת אינויאשה סוררת, אז אין טעם להכנס לפאניקה מהשמתמש. דבר שני, האהאהא! הכפייה הדתית עולה על כל דמיון אפשרי, אבל אין טעם להתרגז על כך יתר על המידה. אני מודה, יש הקצנות שלא מוצאות חן בעיניי איש, אבל בגדול זה תורם בהמון מובנים. אני אפרט לך אם תרצה. בכבוד רב, סביונים ונהנים. נ.ב: מתי תקח אותי לקולנוע?

tapr

New member
כפייה, כפייה ועוד כפייה

אודה לך אם תתקשר אלי, ונחשוב ביחד על דרכי פעולה מתאימות. טל 050-6596200

nikita77

New member
אל תיקח את זה קשה...

אני לגמרי מסכימה עם רןנן (גם אני עבדתי כסדרנית) זה לא קשור לכפייה. זה קשור לכסף. כמו תמיד. בפעם הבאה אני מציעה לך לשים את השקית בתוך התיק. ככה הם לא יראו ותוכל לאכול את ההמבורגר שלך בכייף.

למעלה