בשר -- אני צריכה עזרה

12רוניתי

New member
בשר -- אני צריכה עזרה

שמתי בתנור נתח בשר _מספר 5 טרי) מצופה בשמן זית ותבלינים כבר 40 דקות מכוסה בנייר כסף. לא נראה לי שזה יתבשל מה עושים?? האם הייתי צריכה קודם להרתיח בסיר ואחר כך לשים בצל ורוטב?? משהו לא נראה לי וזה לא מבושל ותפל. אפשר עזרה? בבשר- אני הכי גרועה - אף פעם לא מצליח לי. במאמרים לא מצאתי משהו מתאים.

אילנית12

New member
אני קודם הייתי מרתיחה אותו חצי שעה

בערך,ואח"כ מתחילה עם הכול התהליך.

bigjack

New member
היה עדיף קודם לטגן ו"לסגור" אותו

עם מעט שמן זית במחבת. בכל מקרה נדמה לי שמס' 5 טוב לבישול ארוך ולא לתנור.

ניקי ב

New member
אני משתמשת עם מספר 5 לבישול בתנור

ויוצא מצוין, מעדיפה בתנור.

12רוניתי

New member
נאמר לי שזה מתאים לתנור

וזה נקרא פילה מדומה כרגע זה במים. סליחה שאני מבלבלת את המוח-- האם יש למישהו מתכון לבשר בתנור ?? צחי- בכל מקרה אני מכינה גיבוי לארוחת הערב( הרי פחדתי מראש מבישול הבשר) והגיבוי בנוסף לעוג דברים שהכנתי זה---- הפרגיות שיפודים שלך. אין על זה- אצלי זה להיט!!!!

pirge

New member
את צריכה לבשל את הבשר ברוטב.ככה

רק מכוסה בניר כסף הוא לא יתבשל. ראי תבשילי קדרה. הנה מתכון שלי 17:36 | 21/02/04 בשר כתף ביין ובטטות להל"ן:ו pirge / מתכונים ו 2 ק"ג בשר כתף מספר 5 בחתיכה אחת ק"ג בצל חצי בקבוק יין אדום יבש 4 בטטות רחוצות היטב 3 כפות סילאן קורט קינמון כמון,,,,,,כורכום,,,,,,פפריקה מתוקה....גריל עוף 5 שיני שום כתושות 5 שיני שום שלמות רוזמרין עלה קטן---- להניח מעל לתבשיל מים רותחים מהולים באבקת מרק עוף ומעט פלפל שחור שמן לטיגון סיר חרס גדול עם מכסה תואם מחממים לחום בינוני תנור 220 מעלות . מנקים ושוטפים את הבשר. חותכים בצל לרצועות. חותכים בטטה לחתיכות ג ד ו ל ו ת. מחממים שמן ב מ ח ב ת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את נתח הבשר וצולים ה י ט ב מכל הצדדים. לצלות קצר, אבל לוודא שכל הצדדים מטוגנים היטב.זה רק כדי לסגור את הבשר. שלא יתיבש בזמן הבישול. מכניסים לקדירה: בשר, בצל, בטטות, יין,,,שום, רוזמרין, תבלינים. אם צריך מוסיפים עוד מים גובה חצי מתכולת הסיר. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור. כעבור שעתיים מנמיכים את חום התנור 180 מעלות לעוד שעתיים נוספות ניתן להוסיף: פטריות שלמות גדולות תהנו חג
שמח.

רוניתי - שימי ../images/Emo23.gif

ראשית פילה מדומה זה חלק מספר 6 בבקר והוא מתאים ביותר (כפי שביגג'ק) כבר ציין לתבשילי קדירה ארוכים ולא לתנור. שנית, צלי בקר נעשה במס' שלבים: קודם כל "סוגרים" את הבשר במעט שמן, כלומר מטגנים אותו קלות בסיר עם שמן רדוד מאוד וחם מאוד והופכים משני הצדדים ציק צאק אחרי שקיבל צריבה. לאחר מכן מוציאים מהסיר ואל הסיר שופכים מעט יין אדום על מנת להוריד משקע ולקבל ציר (רוטב) עם טעם נפלא (אל דאגה לא יריגשו בהמשך את טעם היין), מרכזים את היין ומוסיפים לסיר בצל חתוך גדול, גזר (אפשר אפילו שלמים) וסלרי, מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים מעט רסק עגבניות, מעט עלי דפנה ופלפל אנגלי (לא חובה) ומים עד לכיסוי הבשר מרתיחים ומורידים לאש נמוכה לבישול ארוךךךךךךךך... מתבלים במלח, פלפל ומעט אבקת מרק, משפרים טעם עד שהבשר רך. מסננים את הסיר, ברוטב שבושל הבשר מכינים את הרוטב. מקררים את הבשר, פורסים לפרוסות מסדרים בתבנית מעל שופכים רוטב שעשינו בנפרד (לדוגמא רוטב פטריות: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות חתוכות רצוי טריות, מוסיפים את הרוטב שסיננו מבשלים, מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק פטריות, מסמיכים בסוף עם מעט קורנפלור מדולל במעט מים ומבשלים עד לסמיכות), מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עוד כ-40 דקות עד שהבשר רך וספג את טעמי הרוטב. תנסי ומבטיחה שיצא לך פצצה, אבל אל תדלגי על אף שלב. בהצלחה ואם את זקוקה לייעוץ נוסף בשמחה.

sher019

New member
בשר בתנור מתבשל לאט ,

לא להתייאש, בבישול בשר צריך הרבה ס ב ל נ ו ת בישול בשר נמשך בין שעה וחצי לשלש וחצי שעות,זה משתנה לפי גיל הבקר. בשר של בקר צעיר מתבשל מהר יותר, לעומת נתח של בקר מבוגר שדורש סבלנות. אבל בסוף זה מתרכך, המטבח מתמלא ריח שמשגע את השכנים, ותהיה ארוחה טעימה.. אגב, לא ציינת על איזה טמפרטורה זה בתנור ?

sher019

New member
שעה וחצי 180 מעלות ואח"כ 160

בשר בתנור שיהיה מכוסה, (שלא יתייבש), בחום 180 מעלות לשעה וחצי, ואחר כך להנמיך ל-160 מעלות לעוד שעה וחצי. בחצי שעה האחרונה יש להוריד את הכסוי של ניר -הכסף או המכסה).

b a r b a i m a

New member
הכל נכון אבל בשר כזה חייב להתבשל

בנוזלים כמו שפירגה כתבה - חייבים רוטב

12רוניתי

New member
טוב..אני חייבת לכם

תודה- כולכם עזרתם לי. הבשר יצא מצוין. לטעמי הייתי מוסיפה יותר זמן בשו הבשר בהרתחת המים. הרתחתי כפי שניקי אמרה- התחלתי תהליך מההתחלה לאחר שהיה בתנור 40 דקות מכוסה וקשור בחוט שפגט. לאחר הרתחה במים העברתי לסיר עם שמן ובצלים לטיגון- לסגירת הבשר. הוספתי יין מתוק, עלה דפנה, שום פרוסות ותבלינים עברתי את הבשר לאחר הבישול באש לתנור בנייר כסך מכוסה ואחר כך פתחתי בהמשך את הנייר לצלייה נוספת. פרסתי לפרוסות דקות. והמון תודה לכולם. כפי שאמרתי בשר לא התחום שלי. המון פעמיםםםםםםםםםם לא הצליח לי. היום היה כבר יותר טוב. מסקנה- להמשיך ולא להתייאש- אמשיך שוב. התחלתי כבר לדבר לעצמי--- שכנראה קשה להכין בשר בתנור...שהרי יש כאן פחות מתכוני בשר צלוי --או שאני טועה.. ובכל זאת ברור שאני לא אוותר לעצמי- החששות תמיד קיימים אצלי לגבי בישול בשר- - מה יגידו-- יצליח-- נו...שויין-- הצליח לי.

12רוניתי

New member
עוד מעטאאסוף את כל הטיפים

שנתתם לי למחברת המתכונים להמשך מתכוני הבשר העתידיים. חברסססס תודה אין עליכם!! אוהבת רונית. חג שמח!!!!

למעלה