בשרי?! חלבי?! מבלבל!

shilonir

New member
בשרי?! חלבי?! מבלבל!

היא מפרידה כלים - בשר/חלב. אני לא. וגם לא רגיל לזה. וזה ממש משגע אותי... פרווה מותר לאכול גם בכלי בשרי וגם בחלבי? ואם זה פרווה, אפשר לאכול בצלחת בשרית עם מזלג חלבי? או להיפך? יש לנו רק כיור אחד... אפשר להניח את כל הכלים יחד עד השטיפה?! אולי לשטוף ישר?! (בסקוטשים נפרדים כמובן...) אני הצעתי להביא בנוסף על מערכת כלים בשרית ומערכת חלבית, גם מערכת שתהיה רק שלי ואפשר לאכול בה הכל...היא לא אהבה את הרעיון. יש הצעות מקוריות? אני אשמח לשמוע. תודה.

שאפולי

New member
מקוריות ? לא..

אבל אני אנסה לעזור\להכניס לך דברים לפרופורציות.. אין מה לקחת את החיים קשה,גם אם יש בהם הרבה דרישות, אז ככה: כלים חלביים- אוכלים בהם רק דברי חלב\פרווה, ובשום מצב הם לא באים במגע עם כלים בשריים לא בצלחת לא בכיור לא במאדים, פשוט לא.. כמו שלא תשפוך את האפטרשייב שלך לתוך הנעליים לדוגמה.. כלים בשריים- אוכלים בהם רק מוצרי בשר, ובשם מצב הם לא באים במגע עם אוכל פרווה או עם אוכל וכלים חלביים בדיוק כמו שלא תערבב את הג'ל שלך עם הנס של הבוקר.. לגבי כלים פרווה, זה כבר לא חובה ובהרבה מקרים סתם מיותר.. אוכל פרווה אתה יכול לאכול בכלים חלביים אין עם זה בעיה ככל הידוע לי.. גם אני לפני כמה שנים הייתי חדשה בכל זה אם תקח את הכל באהבה ולא ב"אנטי" הכל יקבל צורה ומשמעות! אם אתה צריך משו, אתה מוזמן לשאול אותי במסרים שאפ

masorti

New member
כדאי שלא תמציא חומרות מיותרות...

"כלים בשריים- אוכלים בהם רק מוצרי בשר, ובשם מצב הם לא באים במגע עם אוכל פרווה" פשוט שטויות. נע עיין מה חושב לעומתך הרב שמואל אליהו: "אם בישלו פרווה בכלי בשר מותר לאכול אותו עם פרווה שבושל בכלי חלב". לא רק שמותר לבשל פרווה בכלים בשריים. אפילו מותר לאכול את הפרווה הזה יחד עם פרווה שבושל בכלים חלביים. (כמובן שמדובר בכלים נקיים שבאותו רגע אין בהם מאכל בשרי/חלבי)

שאפולי

New member
למה אלימות?

נתחיל בזה שאני בחורה, נעים מאוד -לבנת. נמשיך בזה שסה"כ ניסיתי לעזור ולהכניס לו סדר בדברים אז דיברתי באופן כוללני וגדול.. ולא נכנסתי לפרטים כמו הרב אליהו במחילה מכבודו וכבודך(הרב מאוד!!!) נסיים בזה ש"דרך ארץ קדמה לתורה"

masorti

New member
האלימות בגלל...

שהוצאת פסק הלכה שאוסר על השואל החילוני להשתמש בכלים בשריים למאכל פרווה. זה ממש לא "גדול וכוללני" אלא פסיקה ברורה וחד משמעית. עבור חילוני שאינו יודע מה האמת, דברייך הם תורה מסיני ויכניסו אותו לבלגן גדול. וסליחה על הטעות בזיהוי המין.

שאפולי

New member
תורה מסיני??

אני?? אוי נו,כולה ניסיתי לעזור לבנאדם בעדך שעזרה לי זה הכל.. איזה פסק הלכה? על מה אתה מדבר?? טוב,שיהיה.. דיון ממש מיותר. לילה טוב שאפ

קטי30

New member
הכי מקורי זה יהיה

פשוט ללמוד את זה זה לא כזה קשה בכלל זה דווקא קל
הכל עניין של להתרגל תנסה עם פחות אנטי זה יכול לעזור

למעלה