בשרות פרנץ יוזף

segev018

New member
בשרות פרנץ יוזף

סבו של אבי, נחום פולקס (NAHUM? POLKES) שרת בצבא הוד מלכותו במלחמת העולם הראשונה ככל הנראה (אין לי תאריכים). כתמורה קיבל זכיון למכירת בולים וטבק ומוצריו בעירו - ברודי (BRODY),אז גליציה, היום אוקראינה. 1. האם יש רישומים של הזכיונות האלה? 2. ראיתי לפני מספר ימים הפניה לאתר שהציג לוחמים בצבא הוד מלכותו. אולי לא חיפשתי מספק טוב, אבל לא מצאתי דבר. האם יש מקורות מידע נוספים? 3. האם יש רישומים או אתרים לבתי הקברות בברודי? אני ממש חורשת את הרשת, אבל מכשול השפה...למה אינם כותבים אנגלית??? תודה מראש!

יעקב 1948

New member
הקיסר ירום הודו פרנץ יוזף

או הקיר"ה בר"ת.הוד מלכותו נשמר למלך אנגליה. אתר בית הקברות בברודי בקישור הזה http://www.shtetlinks.jewishgen.org/brody/brody_cemetery_database.htm יעקב רוזן

segev018

New member
תודה! מצאתי

רשומה שמתאימה להית אבי-סבתי, ואם ככה גיליתי משהו: שהיתה בת כהן. יש! סוף סוף מציאה! תודה!!!

shilansk

New member
סיפור דומה

לא יודעת כיצד להשיג את המידע, רק שעוררת בי מחשבות על מקרה דומה - דוד של סבי שרת אף הוא בצבאו של פרנץ יוזף במלחמה הראשונה וקיבל היתר/זכיון לעסקים בברודי, בזכות זה. שמו היה יצחק פרוינדליך. גם אני אשמח לקבל מידע אודות קישור שיקרב לאותם זכיונות.

segev018

New member
ספר הזכרון של ברודי נמצא ברשותי,

אם זה יכול לעזור לך

גדעון10

New member
בשרות הקיסר ירום הודו

סבא של אשתי גם הוא שירת בצבא הוד מלכותו. הוא נפטר בזמן מלחמת העולם הראשונה ונקבר בסרייבו. איך ואיפה מוצאים פרטים? בתודה מראש. גדעון

למעלה