בשעה טובה

רן333

New member
בשעה טובה

הנה מה שגיליתי כשהתעוררתי היום. 6 ביצים לא קטנות. מדובר בנקבה שבסוף מאי חשבתי שהיא מבייצת (הנה קישור **לשרשור המתאים**). בדיעבד - זה אכן היה ביוץ. כל הביצים פוריות (כולן שוקפו בעזרת פנס, ובכולן נראים כלי דם). משקלן הכולל: כ-605 גרם (נשקלו בדיוק של 5+- גרם). משקל הנקבה אחרי ההטלה: כ-1410 גרם. הביצים הועברו להדגרה באינקובטור, בתוך מיכל הדגרה סגור. מצע ההדגרה הוא ורמיקוליט לח. להטלה קדם נשל - לפני 32 יום (ההטלה מתרחשת בד"כ 24-34 יום מהנשל הזה).

../images/Emo140.gifמזל טוב + שתי שאלות

1- למה העברת את הביצים לאינקובטור במקום לתת לאמא לדגור עליהן? האם זה משנה משהו מבחינת התוצר הסופי (מין, גודל, כל מיני דברים אחרים שאני ממש לא מבינה בהם)? האם האמא ניסתה לתקוף אותך כשהוצאת את הביצים (זה יהיה ממש מוזר אם לא...)? 2- כמה זמן לוקח לנחש לבקוע מביצתו, והאם כבר יש לך תכנון כלשהו מה לעשות עם הנחשונים (גוזלים? גורים? זחלים? מה המינוח הביולוגי?) שיבקעו? סליחה על ההפגזה... הילה חיה

רן333

New member
תודה + תשובות:

1. א. את הסיבות להעדפת הדגרה מלאכותית פרטתי **כאן**. ב. כשמדובר בפיתונים, לא ידוע לי על תלות של המין בתנאי ההדגרה, למרות שתלות בטמפרטורה מוכרת אצל מספר מיני זוחלים. **הנה** שרשור שעסק בנושא הזה. ג. האמא לא ניסתה לתקוף. היא הייתה שקטה לחלוטין כשהזזתי אותה מהביצים. ככה זה היה גם בהטלות קודמות שהיו אצלי - גם של פיתון מתכדר וגם של פיתון בורמזי. 2. א. משך ההדגרה הוא בד"כ 49-57 יום. הבקיעה עצמה (מרגע שהנחש מציץ מהביצה ועד שכולו יוצא ממנה) יכולה להימשך מס' שעות, ואפילו יממה. ב. את הנחשים הקטנים אני מתכוון למכור, כמובן.

Kavey

New member
מזל טוב!!../images/Emo13.gif../images/Emo65.gif

הפיתונים שלי הזדווגו ממזמן אבל לא יצא מזה כלום
לא נורא...מזל טוב, כיף לך וכו' וכו' וכו'...(
)

למעלה