ביגל, לא פיספתיה...
פיספסתיה ? אחרי שכתבתי את המילה - היא פתאום נראתה לי מוזר... בכל אופן, לא הקלדתי אותה עדיין לתוכנה אבל כן הקלדתי בעבר את ה...פאדג´ בראוניס שממנה עשויה השכבה הראשונה (זוכרת שכבר המלצתי לך עליה?) מיד לאחר האפייה - כשהעוגה רכה - משקיעים בתוכה דובדבנים חמוצים מגולענים(כבר נגמרה העונה של הטריים אז אפשר בהחלט להשתמש באלה המשומרים בסירופ) ומעל יוצקים את העיסה שנותרה לא אפויה (ראי במתכון). מקררים ומכינים עוד שכבת פאדג´ (מחלב משומר, סוכר, שוקולד לבן ופיסטוקים) ויוצקים מעל. בקיצור, הנה מתכון הפאדג´ בראוניס הבסיסי: מתכון: עוגת פאדג´ בראוניס רכיבים: חומרים לתבנית אינגליש קייק (מלבנית מאורכת) 250 גרם שוקולד 200 גרם חמאה 100 גרם אבקת סוכר 3 ביצים 80 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס אפשרות גיוון: להוסיף תחתית של בצק פריך אפוי 20 דקות לפני שכבת השוקולד האפויה. אופן הכנה: פצצת שוקולד מרוכז - לאוהבי השוקולד ! למי שמעוניין - אפשר להוסיף בתחתית העוגה פס בצק פריך (אפוי 20 דקות) ולהמשיך כדלהלן: ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר מעל באן-מארי או במיקרו (מקסימום דקה וחצי). מערבבים לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים היטב אחרי כל הוספה (עדיף באמצעות מטרף ידני) מחממים תנור לחום בינוני. משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפייה. מפזרים את האגוזים בתבנית ויוצקים מעל 1/2 מהמסה בשכבה אחידה (במתכון המקורי יוצקים 1/5 מהמסה אבל זה מסובך יותר למדידה). אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. יוצקים את יתר המסה ומקררים מספר שעות (עד שמתקשה). חותכים לפרוסות או ריבועים. מגישים עם קצפת רכה לא ממותקת עם מעט ליקר תפוזים (מה שמכונה "קרם שנטילי") הערות: במתכון המקורי של הקונדיטור אורי שפט (מגליון השוקולד של "על השולחן") היו כמויות אדירות של שוקולד וחמאה ולכן קיצצתי בכמויות ועדיין יצאה תוצאה נהדרת של שוקולד מרוכז (לאכות במנות קטנות) מקור המתכון: שיגריס בהשראת עוגת פאדג´ בראוניס של אורי שפט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2