בשני מה נבשל?

• פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ady18

Well-known member
בשני מה נבשל?

יהיה מרק ירקות קציצות ברוטב עם אפונה אורז לבן
ערב: פסטה ברוטב ....

ויקי65

New member
קצת נשאר משבת מחר

אכין משה בתיבה (נקנקיות בעטיפת בצק עלים).
מרק שעועית עם בשר ועצמות מח.
אורז לבן

kisslali

New member
בשני נבשל ארוחה ללא בשר

וזה לא כי זה היום היחיד בו לא אוכלים בשר, זה פשוט עניין אופנתי שמצריך ממני עוד קצת

אז היום יש :
מרק מבטטה, עלי כרובית, גזע כרוב, בצל גדול וארטישוק ירושלמי - חצי כף קמח מלא, א. מרק פרווה: מטגנת עשר דקות תוך ערבוב עם ספרי שמן, מוסיפה קמח+מים רותחים, סיר לחץ רבע שעה וזהו.
קוביות גדולות של בטטות בתנור עם שמ"ז, תימין ומלח
קציצות אפויות מקייל ובטטה - קייל מאודה 2 ד' במיקרו ואז מעט פולסים במעבד מזון, בטטה מגוררת דק + 3 ד' במיקרו, בצל פולסים במעבד מזון, 2 כפות קמח מלא, 1 ביצה, מלח ופלפל, רבע כוס גבינה צהובה מגוררת.
הבטטות והקציצות נכנסו ביחד לטוסטר לשעה על טמפ' גבוהה ואז הבטטות נשארו עוד חצי שעה לבד.
כרוב פרוס מאודה.

שבוע טוב, ללי

ויקי65

New member
עשית לי חשק להצטרף

יום ללא בשר. נשמע אחלה רעיון.
זה תקף גם לדגים?
בכל אופן החל משבוע הבר אנהיג בבית יום ללא בשר.
וכבר רצים לי מתכונים בראש.

kisslali

New member
אהה, לא הייתי סגורה אז בדקתי

ומסתבר שלא:
CAN YOU EAT FISH ON MEATLESS MONDAY?
No. Since muscle is the part of the fish we eat, fish is technically meat. The environmental effects of fishing and fish farming are as damaging as animal farming. Many studies have shown that fish stocks are in decline worldwide. Meatless Monday is a day to give the oceans a rest, too

ואם גם נמנעים ממוצרי חלב, יותר עדיף בכלל :)
CAN YOU EAT CHEESE ON MEATLESS MONDAY, OR ARE YOU ADVOCATING A VEGAN DIET?
MeatlessMonday.ca is not advocating any diet, other than one meat-free day per week. Cheese, while not technically part of Meatless Monday, just like steak, comes from cows. Cheese, therefore, has the same environmental footprint and contributes equally to climate change. If you can eliminate cheese as well on Meatless Monday, you will be going further in reducing your own contribution to global warming.

אני סתם עושה מזה אישו כי יש יותר מיום אחד בשבוע שאנחנו לא אוכלים בשר :)

ללי

למעלה