בשם החילוניות

בשם החילוניות

ישראל של 2007 מאבדת את נפשה החילונית,רבת הפנים,ההומניסטית.הרהורים בעקבות הספר "הדתות הרצחניות" של פרופ' אלי בר נביא- לעיתים נדירות מזדמן לך מאמר או ראיון שחיכית לו מזמן.מתנה כזו זימן לי מוסף הארץ(9.2)בראיון עם אלי בר נביא,לשעבר שגריר ישראל בצרפת וכיום מנהל הוועדה המדעית של מוזיאון אירופה בבריסל.עם צאת ספרו "הדתות הרצחניות" בצרפת,הניח בר נביא ברחובה של אירופה מטען נפץ תבוני,שהשימוש בו יכול לנטרל כל חגורת נפץ דתית,ולא רק אסלאמית."עצם העובדה שאנשים הורגים בשם דת,זה מפחיד.החברה המערבית אינה מסוגלת להבין את התופעה,להפנים אותה וממילה להיאבק בה".כך באירופה ובישראל? כאן כבר רצחו יהודים בשליחות אלוהית או רבנית,אך כאן ניצב הישראלי(היהודי)גם מול שתי חזיתות נוספות,והאזרח החופשי מדת מול שלוש:החזית הראשונה,החיצונית,היא האיום מאיראן,אל-קעידה,וחיזבללה ומתנועות החמאס והג'יהאד האסלאמי,שמטרתן המוצהרת היא השמדת מדינת היהודים.החזית השנייה,הפנימית,היא התנועה האסלאמית הישראלית שמזדהה איתן בגלוי ובסתר. והחזית השלישית,אף היא פנימית,היא אולי הקשה מכל,וניצב בפניה האזרח היהודי החופשי,וזו החזית הפונדמנטליזם היהודי הדתי. אנו עדים היום להשתלטות גוברת של הקנאות הדתית על המרחב הציבורי בישראל.בקבוקי יין "שומרי שבת",ומונית עם השלט "לא נוסעת בשבת",וכל קיר מבשר על המלך המשיח שתיכף בא.על כל גשר מרקד הנ-נח-נחמן-מאומן,בשכונות נפתח עוד "תלמוד תורה" ועוד "ערב התעוררות",וכל הארץ מלאה "בעזרת השם".ונציגי הציבור שלנו?אין השעה אצה להם.אבל הקנאות הדתית אינה נחה,והיא מרחיבה את אחיזתה באין מפריע.הן כבר היום שליש מתלמידי כיתה א בישראל הם חרדים.קצב הגידול השנתי של המגזר החרדי עומד על כ7% יותר מפי ארבעה משיעור הצמיחה השנתי בכלל האוכלוסייה. אצילנו תמיד היו מוכנים להקריב את ערכי הציונות החילונית על מזבח היהודית הדתית,בתמורה להרחבת הבסיס הקואליציוני.נציגינו לא חשבו שיש לחסום את התביעות להשלטת "אופי יהודי" על מדינתנו החילונית,ועל כך כותב,בהקשר האירופי אלי בר נביא:"סוד האושר של המערב זה החילוניות...זו האפשרות להפריד בין ההסדרים הארציים לשמימיים,ולתת אוטונומיה מלאה לרוח האנושית...המבנה החילוני הוא היחיד שמאפשר לכל אחד להאמין במה שהוא רוצה,או לא להאמין,בלי לתקוע סכין בחזהו של השכן". ההתבטלות הנמשכת בפני הקנאות הדתית כבר ערערה את יסודותיה הציוניים של המדינה.כמעט שישה עשורים לאחר עצמאותה נהפכה ישראל לבירת עולם הישיבות.עשרות אלפי הילדים לומדים בחיידר ושפת דיבורם יידיש,ומדי שנה מתווספים אליהם עשרות אלפים.מול עינינו נוצרת ישראל החלופית. יהדות עטויית שחורים זו מאיימת לא רק על דמותה של מדינת היהודים,אלא מבשרת גם את מותה הטראגי של היהדות שוחרת הטוב,ההומניסטית ורבת הפנים שעל ברכיה גדלנו.אולי היא מבשרת גם את מותה של היהודית בכלל.מדינת ישראל הולכת ומאבדת את נפשה.השעה דוחקת ושעון החול אוזל.הציבור החופשי בארץ נקרא להתעורר.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifציונות חילונית? יש חיה כזאת?

זה לא נכון שהציונית הינה חילונית, אחרת לא הייתה בוחרת בפלסטינה, מולדת היסטורית, הארץ המובטחת ע"י ה' לפי התנ"ך. אי אפשר להיות חילוני ולהאמין בתנ"ך. הרבי מלובביץ' צדק כשאמר שאין חיה כזאת - יהודי חילוני. בן גוריון, מראשי הציונות, היה חסיד נלהב של התנ"ך ושיחרר את תלמידי הישיבה מהשרות הצבאי. הדת מעולם לא הופרדה מהמדינה הציונית, קיימת כאן כפייה דתית ובענייני האישות אף נכפים חוקי ההלכה הגזענית המחמירים ביותר כדי לשמור על טוהר העם, בדומה לחוקי נירנברג בזמנו. אז אל תספר לי סיפורים שהציונות הינה חילונית.

חילונות אינה בהכרח ניתוק מהדת

חילונות זה אומר שהדת לכשעצמה על חוקיה אינה מהווים מקום מרכזי. הזרם המרכזי בציונות אכן היה חילוני, אומנם הבסיס היה יהודי וזיקה היתה יהודית אך חבריה היו חילונים, הם לא הקפידו על תרי"ג מצוות, או תפילות, בטח שלא על השבת, בהרבה מיקרים גם לא היתה הקפדה על כשרות, מעבר לחגים מרכזיים, בר מצווה, ברית ויום כיפור לא היתה שום הקפדה, זוהי חילונות, אולי ההגדרה שלך שונה, זה לא הופך אותה לאולטימטיבית. חילוני נבחן על פי מעשיו, הוא יכול להאמין באלוהים והוא יכול להיות אתאיסט, הוא יכול לשמור על מספר דברים מסויימים והוא יכול על פחות או לחלוטין לא, כולם חילוניים, אני בינהם. הדת לא הופרדה מהמדינה כי ללא הדת לא היתה כאן מדינה, בטח לא כאן, בטח לא יהודית ואם לא היתה יהודית אז כל הקייס והלגטימציה של הקמת המדינה נעלם, אולי לשמחתך, אך אתה, מיעוט כל כך שולי... אנחנו מדינה חילונית, אין כאן כפיית דתית של ממש, מי שמבחינתו עצם היות המדינה מדינה יהודית נחבת ככפיה אז הוא זה שנמצא במקום הלא נכון, זאת אינה כפייה, אלא הכרח טבעי ולגיטימי. חוקי ההלכה לא קיימים כדי לשמור "על טוהר" הם קיימים כדי למנוע מהעם הזה להיכחד על ידי התבוללות, אין לזה קשר לגזע או גזענות מאחר והמניע אינו גזעני, שמירה על מי שאתה ועל הייחוד שלך זה דבר חיובי ולגטימי, מצער אותי לחשוב על מספר התרבויות העצום שנכחד מן העולם רק כי הם איבדו את עצמם לדעת, זה הרבה יותר מעניין ומרתק מבליל סתמי של קוסמופוליטיות ללא שום ייחוד.

אנטוליו

New member
מוטב לחיות במדינה נורמלית כמו

ארצות המערב מאשר במדינה דתית-גזענית יחידה ואחרונה בעולם, שכל שכניה שונאים אותה וגורלה יהיה כגורל הצלבנים. קראתי לא מזמן שאפילו היהודי החילוני א. ב. יהושע מנבא שחורות: שבעוד כמה עשרות שנים נפסיק מלהתקיים והוא אף חושש שהשואה השנייה בפתח, כי הרי לא למדנו מאומה מההיסטוריה רווית הדם שלנו ואנו ממשיכים להתנשא, לזלזל ולבוז לעמים אחרים כאילו דבר לא קרה בעבר. כבר הסברתי למה אני בכל זאת כאן - בגלל גילי המופלג. מדינה חילונית?! תספר זאת לסבתא שלך! הכפייה הדתית משתוללת, הטפילים הדתיים חוגגים ממשיכים להתרבות כעשב שוטה. ענייני האישות מתנהלים במדינה לפי חוקי ההלכה הגזענית. אתה מצדיק זאת בתואנה שאחרת העם הנבחר והעליון ייכחד ויתבולל, ולכן המניע לא גזעני. אם כך, לפי ההיגיון שלך גם חוקי הגזע של נירנברג אינם גזעניים, כי הרי מה בסה"כ רצו הנאצים - שהגזע הארי שלהם לא ייכחד ויתבולל בתוך עמים נחותים כגון סלבים, יהודים וצוענים.

הגזען היחידי כאן זה אתה

ללא פתרונות פרודוקטיבים אלא רק הרבה שנאה. אין כזה דבר "מדינה נורמלית", יש נורמות מסויימות הנחשבות מקובלות וגם הן בעירבון מוגבל. אנחנו לא מדינה דתית, סעודיה היא מדינה דתית, איראן היא מדינה דתית, אנחנו מדינה חילונית עם זיקה לדת. אני היום פחות צפחד משואה שניה מאחר ויום פחות משתלם להכנס בנו, היום, בניגוד לעבר אנחנו מסוגלים להתגונן ולהחזיר. מי שידחוק אותנו לפינה מסתכן בהכחדה אמתית...לא כדאי... מבחינתך כל זיקה ליהדות נחשבת לכפייה דתית, אין אצלך פשרות, אין אצלך צבעים אחרים מלבד שחור ולבן או היפרדות מוחלטת מהדת או "הכפייה הדתית משתוללת", מי שהראיה שלו היא רק שחור ולבן אני דיי מרחם עליו, יש לו ראיה מאד מאד צרה חשוכה ומוגבלת, יש עוד הרבה צבעים. מעולם היהדות לא טענה שהיא עם עליון (לא יעזרו לך כל הלינקים האנטישמיים והשיקריים שאתה מביא, מעולם לא קבענו שאנחנו עם עליון, מעולם לא התנהגנו כעם עליון, מעולם לא היה לנו רצון להשתלט על העולם), עם נבחר כן, לא עם מובחר, זה שאתה הפכת נבחר למובחר זה בגלל השנאה שך ליהדות וישר אתה קופץ לקונוטציות ואסוציציות שליליות. הגזע הארי רצח!, יחי ההבדל הקטן, אין לי שום בעיה עם רצונם של עמים להגדרה עצמית ולחוקק נגיד חוקי הגירה שיבטיחו זאת, זה עדיין לא רצח, יש בעיה שהאריות נבחנה על ברמה פיזית, בלונדינים עם עיניים כחולות, ביהדות זה לא ככה יש לך רוסים בהירים ואתיופים כהים וכווולללם יהודים. הרצון ושאיפה לא להתבולל היא טבעית ולגטימית, אם זה מה שצריך לעשות כדי להתקיים אז את זה עושים, אין בכך שום גזענות כל עוד אין מניע גזעני מוכח, וכאן אין מניע גזעני בכלל.

אנטוליו

New member
היהודים לא חושבים את עצמם לעליונים?

האם בהלכה היהודית הלא יהודים לא משולים לבהמות שמותר ואף רצוי לנצלם ללא שום נקיפות מצפון? בגלל זה אסור להתחתן איתם או להיקבר על ידם, כי הרי איזה יהודי המכבד את עצמו יסכים להיות קבור ליד הבהמה? בקיצור, חביבי, יש לנו הדת הגרועה בעולם: קודם כל היא דופקת אותנו בכך שמפרידה ומסכסכת בינינו ובין שאר אומות העולם. היא זורעת בנו רגשי עליונות, התנשאות, פחד ובוז כלפי הלא יהודים ובתגובה אנו חוטפים אנטישמיות, פוגרומים ופרעות אחרות. היא צמאה לדם: קודם היא מחייבת לתקוף את אבר מינו של הרך הנולד, להקיז מדמו ולגרום לו טראומה נפשית. משך ההיסטוריה היהודית גם נשחטו ילדים יהודיים במיקרה והייתה סכנה שהם יעברו לנצרות. היהודים הקנאים העדיפו לשחוט את ילדיהם ולהתאבד מאשר לעבור לדת שפויה יותר. היחס האכזרי לבעלי חיים: המתת בע"ח לשם אכילה גורמת לסבל רב יותר, כי משאירים את הקורבן לפרפר עד צאת דמו במקום המוות המיידי בשחיטה רגילה. בבתי המקדש המתת בע"ח לשם פולחן דתי היה דבר יום ביומו ונהרות דם זרמו בלי הפסקה. גם עכשיו מתבצעים טקסים מגעילים ודוחים של שחיטה כמה פעמים בשנה לשם פולחן דתי, כגון ערב פסח, ל"ג בעומר וערב יום כיפור. בקיצור: דת שמוטב שלא הייתה קיימת בכלל. ועבור דת ברברית ופרימיטיבית שכזאת אבותנו נרדפו, סבלו ומתו על "קידוש השם"?

לחלוטין לא, מעבר לכך, בפועל

היהודים מעולם לא נהגו בלא יהודים כנחותים, מי שקיבל את היחס הנחות היו היהודים עצמם וסיבות הכי לא עינייניות בעולם. יהודים נקברים ליד יהודים כי הם יהודים, כדי לבדל את עצמם לא כי אחרים הם נחותים, האחרים הם לא אישיו. היהדות לא מפרידה ולא מסכסכת, כל האשמה לכך, ב110% מוטלת על מי שיש לו בעיה עם היהודים, אנטשימים למינהם, לאנטישמיות אין היגיון, לאנטישמיות אין רציונליות, לאנטישמיות אין סיבה אמתית אלא תירוצים שמתחפשים לסיבה, ליהודים אין חלק בכך, היהודים ניסו להשתלב באירופה למרות המגבלות, הם שירתו בכל התפקידים, הלכו לצבא, לא ניסו לכפות את עצמם על אף אחד, להיפך הם שמרו את זהותם לעצמם והתאימו את עצמם למדינה בה חיו. האנטישמיות היא לא בתגובה, האנטישמיות באה סתם, ללא סיבה, ללא התגרות, פשוט סתם ככה כי נוח וכי בא לקבוצה מסויימת להתעלל, לרצוח ולאנוס קבוצה קטנה וחלשה רק כי היא שונה, מעבר לכך, שום דבר בעולם לא מצדיק ובטח לא יכול להסביר פוגרום, לא משנה מה אנחנו כביכול "עשינו". "צמאה לדם": לא שופטים מנהגים עתיקים הסטנדרטים פרשניות כלים ונורמות מודרניים: ברית מילה היא אקט טיקסי וסימלי, הוא לא התעללות ובטח לא גורם לשום טראומה, אף ילוד לא זוכר את ברית המילה שלו, לא ניתן להוכיח קשר ישיר בן הברית להתנהגות עתידית, כל מה שיש אילו השערות, השערות הן חסרות ערך ללא הוכחה. לא היתה שחיתת יהודים, עוד שקר אנטישמי. אין "דת שפויה", אין ממד שפיות לדת, כמו שאין מדד נורמה, אתה רוצה להצטרף עדר כדי שלא יפגעו בך? אז אתה פחדן ורופס, יש מי שרוצים לשמור על זהותם ומי שהם ומי שיש לו בעיה עם זה - אנטישמים, יכול לנשק לו את התחת. לגבי שחיטה: שוב פעם, לא שופטים מנהגים דתיים עתיקים בקונטסט עכשווי, שופטים אותם רק בתוך הקונטקסט המקורי בהם נוצרו. לשחיטות יש סיבות, לקורבנות יש סיבות, אף אחד לא מכריח אותך ללכת לפיהם, אני לא שוחט ולמקריב אף אחד, מצד שני אני לא אטיף מוסר באופן כל כך מגעיל ודוחה למי שכן, אני לא אגיד לו איך לממש אמונתו, בטח כאשר אני לא מבין זאת באופן מלא ומוחלט. אני שמח מאד להיות יהודי, אני שמח מאד ששרדנו עד היום ואני שמח להיות היום מספיק חזק כדי שאם לאיזשהו גורם תהיה בעיה עם זה אנחנו נמחוק את קיומו אם רק ינסה לעשות משהו.

אנטוליו

New member
האנטישמיות באה סתם, ללא סיבה?

לצערי, זוהי דעה רווחת בציבור הרחב, למרות שלפי כללי ההיגיון לכל תופעה יש סיבה ואם לא מוצאים או לא רוצים למצוא אותה, אז יש לנו בעיה. הדעה הזאת היא גם הרת אסון והאסונות שפקדו את העם היהודי עלולים לחזור וביתר שאת. כבר היו דברים בעבר: כמה פעמים היהודים הוגלו מכאן, חזרו לכמה עשרות שנים וגורשו שוב, שגשגו בארצות אחרות ואז בא החורבן התורן כמו בספרד או אירופה לפני 70 שנה. גם עכשיו, למרות שאנו שולטים בעולם באמצעות ארה"ב, הפורענות הבאה, לצערי, זה רק עניין של זמן. לאנטישמים אין היגיון? אנשי רוח רבים כתבו משך היסטוריה בדיוק למה אנו שנואים ואיני מבין למה אתה מתעלם מדברי ההיגיון שלהם. המוטיב המרכזי שלהם הוא שהיהודים תמיד התבדלו והסתגרו בתוך עצמם, ניצלו את העם המארח בצורה צינית וגרמו להשחתה של המידות. אפילו ציוני פטריוט ימני כמו העיתונאי אראל סג"ל התוודה ברגע של גילוי לב, בראותו את השחיתות השוררת במדינה, שכנראה יש אמת בטענות של האנטישמים שאנו עם מושחת ומשחית ולא מגיעה לנו המדינה. אתה רוצה ציטוטים של אנשי רוח דוגמת מרטין לותר, וולטיר, ג'ורג' וושינגטון ורבים אחרים? כולם טועים ורק אתם צודקים?

אנטוליו

New member
../images/Emo88.gifנוסף בזה:

התנהלותנו חמורה למעשה הרבה יותר כיוון שאנו טוענים בשחצנות ובהתנשאות שהיהודים היו הראשונים שגילו את המוסר והקנו אותו לגוים הנחותים והברברים באמצעות מצוות נוח.

לא, לכל תופעה ניתן להמציא תירוץ

שמתחפש לסיבה כאילו הגיונית וכאילו רציונלית, יש כמובן שמי שקונה אותה ובכך מצדיק אותה, מבין אותה ונותן לה לגטימיות מה שהופך אותה לשותף לאנטישמיות ותורם לכך שהיא קיימת. לאנטישמיות אין סיבה, היא סתמית, לשנאת האחר כי הוא אחר אין הגיון, למעשיו אין קשר, הם קיימים כתירוץ כדי לתת לאותה שנאה חזות רציונלית, חזות שהיא לא יותר מבולשיט אחד גדול. אנשי הרוח הללו אינם אלא חבורה של אידוטים עם תואר אקדמי (מי ישמע...) שיוצאים מהנחה שלכל תופעה ולא הבזויה ביותר יש "הגיון", ואותה הם מפרשים לפי ההגיון שלהם אותו הם מחשבים כהיגיון אוניברסלי, כאילו זה מובן מאליו שכולם חושבים כמוהם ואמורים לחשוב כמוהם. להגיד שהיהודים נצלו עמים אחרים זהו שקר מוחלט ואנטישמי, להגיד שהיהודים שולטים בעולם זהו שקר מוחלט ואנטישמי. כלומר כל אלא נטועים בדבר אחד בלבד, שנאת הזר רק כי הוא זר וכי הוא לא מוכן ליישר קו עם האחרים. לאנטישמים אין הגיון בדיוק כמו שלשנאת שחורים כי הם שחורים אין הגיון, להזכירך מאות שנים התעללו ושנאו שחורים באפריקה ובצפון אמריקה רק בגלל צבע עורם, אז מה? גם לזה היה היגיון?, מה השחורים היו צריכים לעשות? להפוך ללבנים
? זה שהיהודים התבדלו בתוך עצמם זה גם מוגבל והשתנה מתקופה לתקופה, יהודים רבים ניסו להשתלב בתוך העם בו חיו, באקדמיה, בתפקידים ממשלתיים, בצבא, גם אם הם התבדלו, זכותם המלאה, זכותו של כל עם אם הוא רוצה לשמור על זהותו להתבדל, ומי שיש לו בעיה הבעיה היא שלו.

אנטוליו

New member
../images/Emo6.gif אנשי הרוח הללו אינם אלא חבורה

של אידוטים עם תואר אקדמי? רוב אנשי רוח בעולם המערבי עד למלה"ע השנייה לא התלהבו, בלשון המעטה, מהיהודים - סופרים, הוגי דעות, מלחינים, מדינאים... למעשה, קשה למצוא מישהו שכן התלהב.בתר יוצא רוסיה אני יכול להביא שמות של הסופרים ומלחינים רוסיים" גוגול, טולסטוי, דוסטוייבסקי, פושקין, בקונין, צ'ייקובסקי... במערב אני מכיר סנקה, וולטיר, דידרו, מרטין לותר, פרנסיס ביקון, שופן, שופנהאואר, ליסט, וגנר, ברנרד שו, צ'רצ'יל, ג'ורג' וושינגטון, בנימין פרנקלין, אברהם לינקולן, מרק טוויין, ורבים אחרים. הם כולם אידיוטים, לטעמך? אך למה ללכת רחוק? אני עצמי עליתי לכאן בתור ציוני נלהב ורציתי לחיות רק בין היהודים, למרות שיכולתי להישאר בשוודיה. לקח לי הרבה שנים להתפכח ולהבין שלכל תופעה יש גם סיבה, אך בגילך הייתי תמים בדיוק כמוך. אני זוכר, למשל, איך הלבנונים, כולל השיעים, קיבלו בזמנו את צה"ל - באורז ופרחים, עד שעמדו על הטבע שלנו: התנשאות, שחצנות, בוז כלפי הלא יהודים, שטבועים עמוק בנפשנו המעוותת.

אז אולי תסביר לי מה אומרים

"הוגי הדיעות" שונאי היהודים שחושבים שלכל דבר יש סיבה, ממה נבעה השנאה לשחורים כל כך הרבה שנים?, הרי הפלו אותם רק על בסיס מראה חיצוני, מדוע? מה הם עשו? האם גם נפשם מעוותת? אני יכול למצו לך גם הרבה "מוחות מבריקים" ששנאו שחורים. מי ששנא יהודים כי הם יהודים ומי ששנא שחורים כי הם שחורים, זה בכלל לא משנה איזו מסה סיפרותית הוא כתב, מה הוא המציא ומה הוא הלחין - תרבותי הוא לא, פרמיטיבי הוא כן, על שלל תאיריו ושמו הטוב הוא עדיין אידיוט. גם אם יש ישראלים שמתנהגים באופן מגעיל, מביש ודוחה (ויש לא מעט אני עצמי סולד מהם), זה לא מצדיק ולא נחשב אפילו התחלה של סיבה לאנטישמיות, זהו מקסימום תירוץ עלוב לשנאה שהיתה שם עוד קודם. אתה פשוט לא מסוגל להבדיל בין סיבה לתירוץ, אתה לא מסוגל לראות מבעד למכבסות מילים והנחות "רציונליות" העוטפות תירוץ, לאנטישמיות לא יכולה להיות סיבה כי אנטישמיות היא שנאת ה"שונה" כי הוא שונה, מי שנותן סיבה לאנטישמיות מצדיק אנטישמיות, מי שמצדיק אנטישמיות הוא לא אנושי, האם אתה אנושי? לא ברור לי...

אנטוליו

New member
עדיין לא השתכנעת שהנך טועה?

הנה אני מגיש לך חיבור שכתבתי לא מזמן ואתה הראשון שיש לך הכבוד לקרוא בו. מדובר בהודו שכידוע לך לא הייתה שם האנטישמיות מעולם... עד שנציגי העם הנבחר הגיעו גם אליה: השנאה גואה. תחת כותרת זאת הופיע לא מזמן בידיעות אחרונות כתבה על מה חושבים בהודו על התרמילאים הישראלים: רמאים, קמצנים, תוקפנים, מסוממים שהופכים כל כפר שקט לקיבוץ סואן. הדברים נלקחו מתוך כתבה בעיתון הודי תחת הכותרת "יהודים מעשנים". הנה כמה ציטוטים נבחרים: "הישראלים מאוד קמצנים ומתמקחים על כל דבר, אפילו על כוס תה. זה אצלם בדם... האזור מוצף בישראלים עד שתיירים ממדינות אחרות אינם רוצים להגיע. הם לא רק שלא עושים שום מאמץ להתחבב על המקומיים – הם בגלוי מתבדלים, מתנשאים ובזים להם. הנה מה אומר אחד מהם: "ההודים פרימיטיביים ומלוכלכים, אך הם משרתים אותנו מצוין, ממש כמו הערבים בשטחים לפני שהם הרימו ראש". חלק מהכפרים בהם שורצים ישראלים קיבלו מראה של קיבוץ או גטו יהודי." כמובן ששגרירות ישראל מחתה בפני עורכי העיתון והאשימה אותם, כמקובל במקרים של מתיחת ביקורת על התנהגות היהודים, ב...אנטישמיות, למרות שלהודו, כידוע, לא הייתה שום מסורת אנטישמית...עד שהם הכירו את הישראלים משך שנים אחרונות. קל מאוד לצעוק "אנטישמיות" בכל פעם שנתקלים בבעל גסטהאוס שמצהיר שהוא לא מעוניין בישראלים, קל הרבה פחות להכיר בעובדה הלא נעימה שישראלים רבים מתנהגים בהודו כמו בהמות. הם זוללים סמים כמו חזירים מורעבים, מתעמרים במקומיים, מתמקחים על כל רופיה כדי לא לצאת פראיירים ומגלים חוסר כבוד והבנה בסיסי בכללי ההתנהגות של התרבות המקומית". כאמור, כל הדברים האלה פורסמו בעיתון ישראלי, לא באתר אנטישמי. אני כתבתי בעבר ברוח דומה על הבוז והתנשאות היהודים חשים כלפי כל מי שהוא לא יהודי בחיבורי הקלסי "הפרדוקס היהודי" – ומיד הואשמתי באנטישמיות ובשנאה עצמית. חכמים וליברלים כדוגמתך היתממו שהם לא מכירים בין חבריהם טיפוסים גזעניים כאלה. מה יש לך לומר עתה? אז אולי יש בכל זאת דברים בגו? מאז ומעולם אני טענתי שהתנשאות, שנאה ובוז שלנו כלפי כל מה שהוא לא יהודי – מקורם בדתנו הגזענית. כל עוד לא ניפטר ממנה – נמשיך לסבול ותימשך "האנטישמיות", שהיא תגובה טבעית ומובנת להתנהגותנו כלפי הגויים שנחשבים בהלכה היהודית לתתי אדם ולבהמות, שמותר ואף ראוי לנצלם ללא שום נקיפות מצפון. מה רוצים מהתיירים הישראלים: הם בסה"כ, למרות שאינם דתיים ברובם, התנהגו בהתאם למסורת יהודית של מאות בשנים ביחס ללא יהודים.

אני הכחשתי שיש ישראלים שמתנהגים

באופן מחפיר?, לא, לא הכחשתי, האם כל הישראלים כאלה? לא!, זו הכללה מכוערת ביותר, האם כל היהודים כאלה? לא!, האם התנהגות מחפירה של קבוצה כזו או אחרת של ישראלים מצדיקה אנטישמיות? ממש לא!, האם היא מהווה סיבה לאנטישמיות? לא! מהי אנטישמיות? שינאת היהודי כי הוא יהודי, למעשיו אין קשר. בכל הקשור לתיירים גרועים בעולם אני יכול לתת לך גם את האמריקאים הרועשים והאנגלים שמשתכרים, האם זה יצדיק אנטי-אמריקאיות או אנטי-בריטיות? לא, אפשר לסלוד להתהגותו של התייר הישראלי, אפשר להגיד שאנחנו, סליחה על המילה, חרא של תיירים, מכאן ולאנטישמיות? שום קשר, אלא אם כן אתה כבר אנטישמי ורק מחפש חיזוקים ""רציונליים" לסיבה, כדי שתוכל להגיד "הנה, תראו, זה בכלל לא סתם...". אתה כתבת על "התנשאות היהודים ובוז היהודים" - זוהי אבחנה אנטישמית. יכלת לכתוב על התנשאות קבוצה ישראלית תוך מתן דוגמה ספיציפת, זה כבר ביקורת לגטימית. התיירים הישראלים לא התנהגו על פי שום ""מסורת יהודית", הם פשוט התנהגו רע ולא עמד מאחורי זה שום דבר גורף, יש לזה הרבה מאד משתנים כמו חינוך, המציאות, השפעות תרבותיות ובכלל האופי איתו נולד הבנאדם, לא "מסורת יהודית" או ה"דת היהודית", זה בדיוק כמו שאני לא הולך להאשים ה"מסורת הנוצרית" בשואה, זה לא עד כדי כך פשטני.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifאז אתה אומר שיש עשן בלי אש?

אני לא חושב. זוהי היתממות וחוסר רצון לראות את המציאות, הטמנת ראש בחול. לא במיקרה מופיעות יותר ויותר מודעות בהודו ותאילנד, ארצות ללא עבר "אנטישמי", שהישראלים לא רצויים בבתי ההארחה שם, בדיוק כמו שבאירופה הקלסית שכניהם של היהודים דרשו את סילוקם בגלל הדרכים העקלקלות שהיהודים נהגו בהם. הסיבה היא אחת: התנשאות ובוז שהיהודים יונקים מילדותם כלפי כל מה שהוא לא יהודי. גם השימוש התכוף במילה "אנטישמיות" הוא אחד מסממני הפרנויה שלהם על כל ביקורת שאינה מוצאת חן בעיניהם. למה, חבוב, אין שלטים כאלה לגבי התיירים מגרמניה או יפן, למשל, ארצות שרק לפני כמה עשרות שנים שלטה שם גם האידיאולוגיה הגזענית שדומה מאוד לזו של היהדות? כי הם כן למדו את לקחי ההיסטוריה ואנו, לצערי, לא ולכן האסון הלאומי הבא הוא רק עניין של הזמן. הנה רק היום הופיעו תוצאות של הסקר ממנו מסתבר שמדינת ישראל נחשבת בעיני הציבור העולמי המדינה השלילית והמסוכנת ביותר לשלום העולם, אפילו יותר מצפון קוריאה ואירן! מה יש לך לומר על כך? עוד מזימה או קונספירציה של האנטישמים?
עד מתי תמשיך להתעלם מהמציאות ולטמון את ראשך בחול?

הו הסקר!, וואו איזה פחד...

כולם חושבים?...וואי...אם כולם חושבים הם בטח צודקים...יאללה, שכנעת אותי...אם כולם חושבים ככה סימן שאני לא בסדר...
אני לא חושב שכל העולם אנטישמי, אני לא ממהר לקרוא לכולם אנטישמים, אני מקבל בברכה כל ביקורת מלבד שתהיה הוגנת ובונה, לא מתריסה, כוללנית ופוגענית. השורה התחתונה, היום, במציאות של היום, הדרך היחידה להעלים את ישראל היא דרך פיזית, העולם יכול לחשוב מה שבא לו, זה לא הופך את מה שהוא אומר לצודק או רלוונטי. עכשיו, ישראל היא מדינה חזקה, מספיק חזקה כדי להפסיד במלחמה ועדיין לעמוד יפה מאד על הרגליים, מספיק חזקה לעבור פרשיות שחיתות נוראיות ועדיין לתפקד באופן לא רע בכלל, בהתחשב בפרופיל הפסיכולוגי שלנו, עם שחטף כל כך הרבה, כאשר טראומת השואה וההשמדה נמצאת בכל מקום, אכל כל כך הרבה חרא בשביל להקים לעצמו מדינה, הוא לא יתן לעצמו להדחק לפינה, ולא משנה אם הוא "צודק" או לא, או מה העולם חושב, מי שרוצה להעלים אותנו מוזמן לנסות, הוא מסתכן בהכחדה עצמית, לא מומלץ, לא ראלי. דרך אגב, ההשוואות שלך בין אידיאולוגיה נאצית ליהדות-ציונית היא חולנית ביותר, מאד חולנית, סתם פרובוקציה בגרוש שמגחיכה אותך וגורמת לך להישמע לא רציני. ניתן להתנגד למשהו בלי לעשות השוואות חולניות, אני למשל לא עושה שימוש בהשוואות חולניות.

sniper 7

New member
אנטוליו,

אתה זקוק לא לפוליטיקאי כי אם לאופטיקאי. אתה כבר מזמן איבדת קשר עם המציאות. מקריאה של הודעותיך מצחיק אותי כל פעם מחדש לראות איך אדם מבוגר כותב כמו ילדה פציפיסטית בת 17. אותה רמה שכלית, אותן דעות, אותה דרך התבטאות. כמו נער בגיל ההתבגרות, אין אצלך אפור, רק שחור כהה או לבן מסנוור. אם אנחנו, היהודים רוצים לשמור על זהותינו בתור יהודים, אין לך שום ספק שזה נובע אך ורק מתוך שנאה והתנשאות מוחלטת. אם חלק מהמאפיינים של המדינה שלנו היא זיקה לדת אז מבחינתך "הכפיה הדתית משתוללת!!111אחד אחד!!! המדינה מתנהלת לפי דת גזענית!!!" גם בנושא ברית המילה אין אצלך פשרות. מבחינתך זוהי הקזת דם נוראית, טבח ממש. בנוסף, אתה לא מתבייש לצאת בהצהרות שלא היו מביישות את הגרוע שבנאצים: "אם כך, לפי ההיגיון שלך גם חוקי הגזע של נירנברג אינם גזעניים, כי הרי מה בסה"כ רצו הנאצים - שהגזע הארי שלהם לא ייכחד ויתבולל בתוך עמים נחותים כגון סלבים, יהודים וצוענים." "לאנטישמים אין היגיון? אנשי רוח רבים כתבו משך היסטוריה בדיוק למה אנו שנואים ואיני מבין למה אתה מתעלם מדברי ההיגיון שלהם. המוטיב המרכזי שלהם הוא שהיהודים תמיד התבדלו והסתגרו בתוך עצמם, ניצלו את העם המארח בצורה צינית וגרמו להשחתה של המידות. אפילו ציוני פטריוט ימני כמו העיתונאי אראל סג"ל התוודה ברגע של גילוי לב, בראותו את השחיתות השוררת במדינה, שכנראה יש אמת בטענות של האנטישמים שאנו עם מושחת ומשחית ולא מגיעה לנו המדינה. אתה רוצה ציטוטים של אנשי רוח דוגמת מרטין לותר, וולטיר, ג'ורג' וושינגטון ורבים אחרים? כולם טועים ורק אתם צודקים?" מה לגבי אותם אלפי לא יהודים שטענו שהעם היהודי הוא אור לגויים? עם הספר? האם גם הם טועים? מה לגבי אותם מכובדים ואנשי רוח שטענו בעד העבדות? יש הבדל בין לא לרצות שהעם שלך יתבדל, לבין לרצות, בתור גזע לשלוט בכל שאר הגזעים ולהשמיד אותם. עד כמה עוור אתה יכול להיות? מכאן, אני רואה שתי אפשרויות: או שמאחורי הכינוי אנטוליו מסתתר נער בן 17 שיש לו יותר זמן פנוי והורמונים מאשר שכל ישר. זו האפשרות הטובה. האפשרות השניה, העצובה יותר, היא שאנטוליו הוא באמת אדם מבוגר עם רמה התבטאותית של נער מתבגר. איזו מבין שתי האפשרויות היא הנכונה?

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifאני באמת כבר מתקרב ל-69

ואם רמת ההתבטאות שלי היא כשל הנער, אז אתה דווקא מחמיא לי ואני רואה בזאת האפשרות הטובה יותר. יש לי את היתרונות של שני הגילים: מחד נסיון חיים, ומאידך יושר, כנות ותום של הילד, דבר נדיר במבוגרים, כי הרי כל מי שאומר את מה שהוא חושב נחשב לילד או למפגר. בקשר ללא יהודים: כן, יש גם פילו-שמים, רבים מהם עושים זאת מתוך בורות, קונפורמיזם או למען הקריירה הפוליטית שלהם, כי הרי כל מי שמותח ביקורת על היהדות מיד עובר דמוניזציה ומוכרז כאנטישמי שמקומו הראוי הוא בכלא. אז מה, גם אתה מצטרף ליובלאישמרכז וטוען שלא יכולה להיות סיבה סבירה ורציונלית למה שאתם מכנים אנטישמיות, כלומר ראיית היהדות באור מציאותי? אם אתה יודע אנגלית, אני מזמין אותך ואת שאר המלעיזים לקחת חלק בדיון על היהדות ולמה היהודים נחשבים כעם הכי השנוא בהיסטוריה. בתור התחלה אני מציע לקחת את ספרו של Pastor Mark Downey לעבור על כל 29 הפרקים ולשמוע ממקור ראשון איך הוא מסביר "Why We Hate Jews". כמובן, צריך לזכור שאני עושה כל זאת לא מתוך שנאה או אנטישמיות (הרי אני עצמי גם ממוצא יהודי), אלא מתוך דאגה עמוקה לעתידנו, מתוך זה שנמאס לי להיות שנוא. לך לא נמאס? אם נטמון את ראשנו בחול ונתכחש לסיבה אמיתית, אני לא מצפה לעתיד ורוד, בלשון המעטה, גם להבא.

sniper 7

New member
טיפת בושה?

טיפה? לא הרבה, רק קצת בושה? לא נשאר לך כלום? לתת לי קישור לאתר נוצרי נאו נאצי? "נוצרים לבנים חייבים לשנוא יהודים, היהודים צלבו את ישו, יהודים הם רעים, יהודים רוצים לשלוט בעולם, יש 29 פרקים, 29 בתנ"ך מסמל יציאה", תאמין לי...יש לך מזל שאתה חי במדינת היהודים, מדינה כל כך נאורה ומתקדמת, כי במדינה נורמאלית כבר מזמן היו יורים לך בגב. אתה לא יכול להתכחש לעובדה שנעם היהודי הנפיק יותר גאונים מכל עם אחר בעולם, רק בשליפה מהירה אני אתן לך את שני המדענים הדגולים ביותר במאה שעברה, איינשטיין ופרויד. מוזיקה? שחמט? טוב, כאן מדובר כמעט במונופול... אז אולי יש לאנשים סיבה להיות פרו יהודים...

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifבמדינה נורמאלית כבר מזמן היו

יורים לי בגב? אה, עכשיו אני מבין למה קראת לעצמך "sniper"
איך אתה, חזק בקליעה למטרה? תראה, חבוב, אם אתה מעוניין בדיאלוג רציני, אני מציע לך לא לאיים עלי בשיטות המאפיה, מה עוד שזה מוכיח בדיוק את מה שהפסטור כותב: If a gang of career criminals codified their criminal practices and fine-tuned their code book over time for better crimes, could they then proclaim it a religion? That's exactly what the Talmud is to judaism. תענה, בבקשה, לעניין בצורה שקולה, הגונה ורציונלית, ואל תבלבל לי את המוח עם המילים השחוקות כלפי כל מותחי ביקורת על היהדות, כגון שהם ניאו נאצים או אנטישמים. ובכן, מה יש לך לומר בקשר לטענה ראשונה של הפסטור ביחס לתלמוד? אתה בכלל מכיר אותו? מה יש לך לומר על הקטע הבא: The Talmud's primary law is that mongrel jews are the highest life form on earth. Racially pure White Christians are considered inferior animals and slaves at best. The righteous indignation generated by non-jews is always portrayed by jews as 'persecution' or 'anti-Semitism'. The Babylonian Talmud is the most vehemently hateful literature in the world, directed against Jesus Christ and Christianity, and therefore, viciously at war against the true Israel of God ... the White Race. Besides this demented preoccupation with the destruction of racially pure Christians, the jewish religion (or criminal code) is obsessed with the most pornographic perversions known to man. For example, the Talmud teaches that Jesus was an illegitimate bastard conceived during menstruation to a prostitute (Kallah, 1b, 18b and Sanhedrin 67a) and that Jesus is now in hell "boiling in hot semen" (Gittin 57a), which is one of many depraved punishments of the jewish imagination. Got vitriol? The book of Sanhedrin (781 pages) is the chief repository for the choicest slanders leveled against Jesus Christ asserting that the Lord is deserving of "decapitation", "stoning to death", "burning in dung", "strangling in dung", "hanging" and "crucifixion". Why? Because He dared to speak the truth about the epitome of mongrelization: the Pharisees. If you're not loving jews less, there's more. ובכן, השאלה היא: האם הדברים החמורים האלה כתובים או לא כתובים בתלמוד? כן או לא?

למעלה